Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Iohannis şi noii consilieri prezidenţiali. Orban preia conducerea la PNL

Iohannis şi noii consilieri prezidenţiali. Orban preia conducerea la PNL

scris de D.S.S.
28 afisari

Favorit pentru a deveni succesorul lui Iohannis în fruntea PNL, din calitatea de co-preşedinte alături de Vasile Blaga, este Ludovic Orban.

Iohannis şi noii consilieri prezidenţiali

Iohannis şi noii consilieri prezidenţiali

El este vicepreşedintele ales la ultimul congres cu cel mai mare număr de voturi, după ce s-a retras din cursa pentru şefia partidului în favoarea lui Klaus Iohannis.
Klaus Iohannis se află în aceste zile într-un proces de selecţie a viitorilor consilieri prezidenţiali. Potrivit unor surse din PNL, între cei care ar fi fost deja agreaţi de preşedintele ales al României, s-ar afla Dan Mihalache pentru zona de analiză şi strategie politică, Cosmin Marinescu pentru zona economică şi Andrei Muraru, istoric şi fost preşedinte al IICCMER.

În ceea ce priveşte politica externă, Iohannis ar aştepta ”o recomandare” din partea senatorului Mihai Răzvan Ungureanu. O altă ”recomandare” de consilier prezidenţial ar putea veni din partea europarlamentarului Eduard Hellvig.

De asemenea, numele Alinei Mungiu Pippidi a fost vehiculat pentru deveni consilier prezidenţial al noului preşedinte ales. O altă variantă luată în calcul pentru a deveni consilier prezidenţial este cea a lui Emil Hurezeanu, cel care a organizat prezentarea programului de candidat al lui Iohannis.

Potrivit surselor citate, ar mai fi avuţi în vedere pentru poziţiile de consilieri prezidenţiali profesorul universitar Gabriel Popescu şi avocatul Gheorghe Piperea.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult