Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Iohannis şi proiectul de ţară

Iohannis şi proiectul de ţară

scris de S. P.
8 afisari

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că solicită Guvernului să îşi adapteze strategiile şi politicile economice la actualul context european, referindu-se la ieşirea Marii Britanii din UE, el afirmând că este nevoie de un model de dezvoltare economică real, nu de proiecte care să rămână „în diverse sertare”.
original_evenimentul_de_lansare_in_dezbatere_publica_a_documentului_strategic_romania_competitiva_un_proiect_pentru_o_crestere_economica_sustenabila„Salut faptul că, astăzi, Guvernul pune în dezbatere un proiect care poate deveni foarte important pentru dezvoltarea economică a României în următorii ani. România puternică pe care dorim să o construim presupune valorificarea avantajelor competitive de care dispunem. Iar aici nu este vorba doar despre economie, ci despre oportunităţile României ca ţară, în plan regional şi în plan european. În acest sens, solicit Guvernului să întregească strategiile şi politicile economice cu dimensiunea europeană necesară actualului context”, a spus preşedintele, în debutul evenimentului de lansare în dezbatere publică de către Guvern a documentului strategic „România competitivă: un proiect pentru o creştere economică sustenabilă”.

Iohannis a spus că este nevoie de un nou model de dezvoltare economică, unul care să reflecte actualul context, mai ales după criza economică.

„În România s-au făcut strategii, de toate felurile, dar multe au rămas pe hârtie, în diverse sertare, de obicei guvernamentale. Însă aici mă refer la mai mult decât o listă de măsuri economice, aici mă refer la măsuri care pot contura – sau nu, depinde cum o abordăm – o strategie. Mă refer la un model de dezvoltare la care România, acum, este obligată să se gândească”, a spus şeful statului.

Preşedintele a menţionat la acest capitol şi consensul la care s-a ajuns luni, la Palatul Cotroceni, cu Guvernul, liderii politici şi BNR privind un nou proiect de ţară, postaderare, „prin care să definim ambiţiile de progres ale României în cadrul construcţiei europene”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult