Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ion Iliescu, atac dur la adresa oficialilor FMI

Ion Iliescu, atac dur la adresa oficialilor FMI

scris de A.B.
10 afisari

Preşedintele de onoare al PSD Ion Iliescu  susţine că România nu trebuie să mai admită funcţionarilor organismelor internaţionale să se substituie Executivului. El consideră că oficialii FMI rebuie învăţaţi să aibă un comportament civilizat. 

iliescu

agendadeiasi.ro

„Funcţionarul să îşi facă datoria de funcţionar. Vine să discute cu reprezentanţii Guvernului, nu să iasă în public şi să dea lecţii guvernanţilor”, a declarat Iliescu.

Noi am avut relaţii cu FMI-ul şi înainte, însă niciodată reprezentanţii FMI nu ieşeau în public să facă declaraţii şi să dea indicaţii. Discutau civilizat cu reprezentanţii guvernului, cu ministrul de Finanţe, uneori îi primea preşedintele ţării, la asta se limita prezenţa lor, spune fostul preşedinte al României.

„Trebuie învăţaţi şi funcţionarii acestor instituţii să aibă un comportament civilizat, de respect faţă de Guvernele cu care au de-a face”, a declarat, Ion Iliescu, vineri seara, la B1TV.

El a comentat problema privatizărilor şi a arătat că acestea trebuie privite ca un instrument pentru a eficientiza nişte activităţi şi nu ca un scop în sine.

„Pentru fiecare asemenea obiectiv trebuie deschisă o dezbatere publică. Trebuie făcute nişte analize, discutate toate consecinţele. Trebuie evitate niste fenomene de corupţie si apărat interesul naţional.

„Să nu lăsăm lucrurile să meargă sub impulsul unor porniri spontane. Eu cred că trebuie să rediscutăm acordul cu FMI. S-au acceptat nişte lucruri fără să se judece”, a avertizat Iliescu.

128 comentarii

salut 12-05-2012 - 19:47

Aloo, Tovarasa Mazilu….

Bre, ce spune batranul NU este un atac. Spune niste realitati, sau cum ar trebui sa fie ele. Mda, de cand cu licurismul DECLARAT al lui Basescu vi se pare ca ANORMALUL a devenit normalitate e de asteptat sa pui asemenea titlu. Altfel, nu.

Cercul 13-05-2012 - 10:35

Privatizarea a inceput din perioada cand I. Iliescu era presedinte, si cele mai multe modificari legislative menite sa aduca Romania la concordie cu Occidentul s-au facut in perioada lui Nastase. In Romania un partid este cu atat mai de dreapta DE FACTO cu cat este formal de stanga. Cel mai de dreapta este PP-DD care isi propune sa importe toti conducatorii politici si administrativi, facand Romania aidoma SUA.
Pentru comunisti: maine inregistrez Partidul Ultra-Democrat, cu prim punct in program: NATIONALIZAREA FEMEII. Sunteti de acord?
Eu am mai spus se poate face echitate sociala si fara renuntarea la proprietatea privata. Asta necesita metoda explicata de mine candva, si care este a treia cale de schimbare politica pe langa vot si lovitura de stat militara.
Romania poate renunta la imprumuturile de la FMI cand va incepe sa produca din nou bunuri materiale. Dar asta nu se va schimba fara o schimbare reala a conducerii tarii.

BULA 12-05-2012 - 19:49

Privatizarile trebuie privite ca un instrument pentru inapoierea ireversibila a Romaniei, pentru distrugerea sau instrainarea unor proprietati comune, ale poporului. Ce s-a ales de industria electronica (IPRS, AFERO, ROMCUART, IPEE-Curtea de Arges, Electromures), de uzinele din Brasov (tractoare, autocamioane, motoare Diesel, etc), de fabricile de medicamente si de combinatele chimice, de industria electrotehnica, de IMGB si de alte uzine mari (vagoane Arad, IUG craiova, CUG Cluj, etc) ?

salut 12-05-2012 - 19:53

Nu-i asa. Generalizezi aiurea. Batranu’ le zice mult mai nuantat si mult mai bine: Privatizarea NU e scop in sine, iar daca se solicita trebuie analizat in avans daca aduce beneficii societatii.

BULA 13-05-2012 - 07:00

Spune ce s-a privatizat si merge bine. Sa nu ma iei cu Dacia Pitesti, pentru ca acolo francezii au demolat sectiile importante ale fabribicii, care permiteau sa se faca automobile incepand de la zero, si fac montaj si vopsitorie. Sa nu ma aburesti nici cu fabricile de ciment ajunse pe mana strainilor, care folosesc totul de la noi (materie prima si energie, utilajele si forta de munca), iar profitul rezultat este carat in strainatate.

urbos 13-05-2012 - 07:21

Faceai nu automobile de la zero ci automobile calitate zero. La asta va pricepeati, babalici incompetenti, la facut rebuturi, pe care le bagati consumatorilor pe gat cu ajutorul dictatorului vostru analfabet.

BULA 13-05-2012 - 07:33

Prin ce spui, faci dovada ca nu esti roman. Spune-ne la ce serviciu de spionaj lucrezi, pentru rusi ?

Mai agentule de doua parale, aveam suficienti ingineri buni care sa faca masini de calitate. Dar comunistii nu i-au lasat (nu i-au platit) sa iasa cu proiectele la vedere, din motive ideologice (trebuia sa fie pusi la egalitate prostii si incompetentii, cu oamenii de valoare).
Daca se schimba politica, se puteau face lucruri mari si cu romanii. Nu vezi ca prin simpla schimbare a managementului si proiectului, cu aceiasi muncitori se fac masini care se vand bine ? De ce te prosternezi in fata francezilor, ca n-au doua perechi de coaye ?

urbos 13-05-2012 - 07:49

Normal ca sint roman, ca d-aia stiu ce mi-a chinuit copilaria. Ca de la jucarii de cacat pana la desene animate de toata jena ca „Mihaela”, tot ce era romanesc era numa bun de aruncat.
Deci solutia imbecilule, este un capitalism autentic, ca daca nu era epoca matale, Romania putea fi intr-adevar foarte bine.

Dorin C. 13-05-2012 - 08:04

„Daca nu era epoca matale”. Aha, deci ai priceput si tu in final ca problema trebuie rezolvata de la radacina. Si radacina e adinca pina undeva prin ’45.

BULA 13-05-2012 - 09:28

Nu era epoca mea, ma animalule. Eu am refuzat colaborarea cu regimul de atunci. Nu m-am facut membru de partid, desi au tras de mine cu Kirov-ul.
Deplang distrugerea bazei materiale a tarii si faptul ca ne-au incalecat strainii. Si nu sunt nici adeptul capitalismului salbatic, care e mai rau pentru pop.ulatie decat comunismul. Adevarul e undeva pe la mijloc. Comunismul nu a fost bun pentru ca ii punea pe toti la acelasi nivel si oamenii destepti si harnici erau demobilizati sa se puna pe treaba. Iar in capitalism suntem la cheremul unor haimanale (securisti privatizati), care au pus laba pe toate proprietatile (alea ramase de la jefuitorii occidentali) si ne exploateaza crunt.

BULA 13-05-2012 - 09:41

@Dorin C.

Matale ai scame in BIOS ?

Comunismul nu ar fi prins la o mare parte din pop.ulatie (82% dintre romani au votat cu Iliescu, la primele alegeri), daca regimul de dinainte de ’45 ar fi fost grozav. Uiti ca majoritatea pop.ulatiei de la tara era analfabeta (pe boieri ii durea in cur de tarani si futeau timpul prin cafenele la Paris). Mizerie si inechitate sociala au fost la greu, pe vremea aia. Boierii erau niste retardati mintal, care nu erau in stare nici sa-si administreze singuri afacerile (ii fentau arandasii evrei) si sa dezvolte macar industria alimentara (morile si fabricile de panificatie erau ale evreilor) sau sa-si vanda singuri produsele (tot evreii bisnitareau graul si tot ce producea acest pamant).

Dorin C. 13-05-2012 - 18:41

Bula, ce am zis mai inainte se refera la postarea lui Urbos de deasupra mea. Am uitat sa indic asta si a creat confuzie. Oricum, merci de porecla.

BULA 13-05-2012 - 20:46

@Dorin C.
Discutam cu nemernicul (animalul) urbos, nu cu tine. Nu mai fi asa de sensibil, ca asa se discuta cu animalele astea care polueaza forumul.

urbos 13-05-2012 - 21:01

Nu vezi ba ca n-am zis nimic? Vorbesti singur?

urbos 13-05-2012 - 23:12

Bula e ala, nu Dorin.

salut 13-05-2012 - 11:53

Eu vorbesc aici despre principii, nu despre aplicarea capitalismului in Romania = hotie pe fata. Ca sa fiu mai concret, exista exemple de buna dezvoltare la tari comparabile Romaniei ca suprafata si populatie (cretinii care isi inchipuie ca pot alege modele ca SUA se pot abtine de la comentarii ). Inca o data, Iliescu avea dreptate cu „modelul suedez” – deci tarile scandinave, da.
In modelele astea, sectorul privat trebuie sa predomine acolo unde cumparatorul final poate face 0 reala alegere si, pe cale de consecinta, exista o reala competitie.
Tot in modelele astea, tot referitor la privati: In momentul in care printr-o lege, printr-o inlesnire, ceva, statul a creat cel mai mic avantaj competitiv cuiva, acesta SE SUPUNE NECONDITIONAT regulilor cerute de stat, chiar daca e privat.
Pe de alta parte, acolo unde nu exista competitie, sectoarele trebuie sa fie de stat sau controlate PUTERNIC de stat.
Asta a propus la vremea respectiva Iliescu.

Mache 13-05-2012 - 15:15

Bey Saliut,

Modelul ala suedez de care gargarisea cu atata patima Iliescu avea in primul rand nevoie de suedezi si nu de smecheri si tigani (sau tiganizati) d-astia cum sunt gramada la noi.

In al doilea rand modelul suedez isi traia ultimele clipe tocmai atunci cand Iliescu il dadea model patriei noastre socialiste. Socialistii suedezi au pierdut puterea, marile firme suedeze controlate de stat a fost privatizate (Volvo, Saab, ABB, Bofors, etc) si se pare ca in zilele noastre nimeni nu le prea simte lipsa.

Socialistii suedezi cu modelul lor minunat cu tot 😉 au pierdut 3 alegeri generale consecutive si dreapta e la putere de peste 10 ani.

Problema fundamentala a socialismului suedez e aceeasi ca si problema socialistilor din restul lumii. Cei mai capabili si mai intrprinzatori dintre oameni nu-si doresc catusi de putin sa imparta rodul abilitatilor lor cu deseuri de tepa ta, a lui Bula, sau al lui Ciuciu. Cand statul ii forteaza sa faca asta fie refuza sa sa mai produca ceva peste strictul necesar fie pleaca. Asa cum pleaca in zielele noastre in bejenie o gramada de intreprinzatori francezi spre alte zari („Bienvenue a Londres!” 😉 dupa cum le-a spus lordul primar al Londrei ).

In ambele situatii consecintele sunt devastatoare. Tot pentru voi, mai nenorocitule. Pana la urma restulrile care va cad voua milogilor in capitalism sunt mai consistente decat tot ce se scremea socialsimul sa va ofere si oricum nu reusea. 😉 🙂

DXN 13-05-2012 - 15:25

Din aceasta dilema nu puteti iesi. AM ZIS!
Paduche. Clorofila uscata.
Mucule, citeste si intelege. Mult. Mai mult.
Cand faci 26-27 de ani anunta-ma.
Pastreaza-ti imbinarile filozofale pentru atunci.
ACUMULEAZA!
Lasa-i pe cei mari sa discute, sa faca presupuneri. Tu Mucule, ASCULTA!

BULA 12-05-2012 - 19:52

Ce nu spune tovarasul Iliescu, e ca el a fost tartorele acestor privatizari. El a fost capo di tuti capi si el i-a adus in politica pe toti cei care au casapit industria nationala si care au instrainat resursele.

salut 12-05-2012 - 19:57

Hai sa ne aflam in vorba. Ai un talent deosebit de a te plange de toti si de toate. Cu ce compari situatiile si persoanele? Cu Raiul, cu Duhul Sfant? Ca nu prea pari conlocuitor pe planeta asta.

BULA 12-05-2012 - 20:28

Iliescu a stiut de la inceput, din ’90, ca se va alege praful de toata infrastructura economica a Romaniei. Am o cunostinta care a vrut sa ma faca omul lui Iliescu, imediat dupa scandalul cu Dumitru Mazilu (ca „electronist”, probabil la ascultari), care mi-a spus de atunci ca „vor veni vremuri grele”. Deci se stia ca se va aplica un plan de distrugere, nu a fost o intamplare ce s-a produs mai mai tarziu. Blocajul financiar din guvernarea Vacaroiu, a pregatit inchiderea fabricilor din timpul CDR.

urbos 13-05-2012 - 05:48

Ilici, javra ta comunista, a lasat comunistii si securistii tai imputiti sa preia conducerea si sa prade economia, ca sa demonstreze cat e de rau capitalismul. Asta e tot.

BULA 13-05-2012 - 06:49

Damblagel, s-a distrus infrastructura industriala a tarilor din Est, ca masura de transformare a lor in colonii ale scarbelor din Vest. Planul a fost elaborat de NATO. Cacatii de occidentali au ramas fara marile colonii din Asia (India, China,…) si de prin alte parti, de asta au casunat cu atata cruzime asupra fostelor tari din blocul sovietic.
Ca sa nu mai zic si de planul evreilor de a se muta din Israel in zone cu clima mai convenabila (Europa de Est, Argentina, etc).

urbos 13-05-2012 - 07:02

Care tari din Est? Polonia, Cehia? Ungaria?
Iar ji danilor o sa le iasa pe rat.

BULA 13-05-2012 - 07:18

Da ma, nici in Polonia, Cehia, Ungaria, nu mai este nimic din infrastructura industriala existenta in ’89. Ai mai auzit tu de TESLA (faceau electronice la greu) de Unitra, de Tungstam, de uzinele unde se faceau motorare Diesel (TATRA de ex)? Si la ei s-a ras tot. Chiar si in fosta RDG s-a distrus infrastructura industriala (stii ce somaj era prin anii ’90). Firmele din Vest nu tolerau concurenta economica produsa de est-europeni.
Ce se facea in Est, se face acum in India si in China.
Daca nu reuseau occidentalii sa destabilizeze tarile din Est, acum am fi fost in top, la productia industriala. Nu si-ar mai fi luat-o chinezii in cap asa de tare. S-ar fi trecut si in Est la privatizare, dupa metoda chinezilor, fara sa se distruga sau sa se instraineze ceva din averea nationala.

Mache 13-05-2012 - 15:33

Bey Bula,

Si ce imi dadeau mie IPRS, Tractorul, Steagul Rosu, CUG-urile, etc?! Ca de luat stiu ce mi-au luat: mi-au otravit copilaria prin lipsurile si privatiunile care le impunea socialismul pentru a permite functionarea „acelei infrastructuri industriale” ce consuma resurse imense pentru a produce doar chestii mediocre sau de-a dreptul rebuturi.

De aia au si crapat toate mari „cetati ale socialismului”. Era s firesc sa fie asa. Ce chestie functionala putea iesi din mintile bolnave ale celor care judeca ca tine?!?!?! 😉 🙂 🙂

Oricat de mult te-ai zvarcoli tu si toti ceilalti mofluji de teapa ta cursul istoriei e ireversibil. Socialismul e mort si ingropat bine merci iar voi latrati a paguba in van. Ati fost incapabili sa-l faceti functional, sunteti cu atat mai incapabili sa-l inviati din morti.

Doar un numar nesemnificativ de ratati si milogi din fostele tari socialiste europene isi doresc cu adevarat revenirea la sistemul economic socialist, ineficient si de-a dreptul criminal. Sistem care de altfel a fost impus impotriva vointei lor. Restul oamenilor incearca si reusesc sa traiasca o viata decente in livbertate si prosperitate.

Niciunde in lume nu s-a instaurat socialismul prin vointa libera a oamenilor. A fost fie impus in umra unor razboaie civile (China, Rusia, Cuba, Vietnam) fie a fost impus manu militari din afara. Asta nu-ti da de gandit bey lepadatura?

Niciunde in lume nu fugeau proletarii oropsiti dntr-o tara capitalista intr-una socialista ci intotdeauna circuitul era in sens invers. Cine putea scapa fugea din socialism unde vedea cu ochiii. Cum explici asta?!?! 😉

BULA 13-05-2012 - 20:24

@Mache

……………… nu poti sa sesizezi ca nu apar comunismul. Sunt revoltat de faptul ca Romania a ajuns colonia occidentalilor. Industria nationala, pe care tu o denigrezi permanent, ne asigura independenta economica si dotarea armatei cu armament conventional, asigura si locuri de munca bine platite, in raport cu salariile actuale date de patroni.
Industria nu era ineficienta, asa cum behai tu, din moment ce acum cumparam din strainatate marfuri care se faceau in tara la pret mult mai mic si mai de calitate.
Vad ca toti agentii de influenta de pe forumuri, platiti de occidentali, critica ce a fost inainte de lovitura de stat din ’89, dar din ce s-a creat atunci, o imensa bogatie nationala (hidrocentrale, fabrici, retea sanitara, infrastructura multor orase, cai ferate electrificate, etc) fura acum colonistii din Vest (nu se mai opresc din furat !).
Nimeni nu vrea sa ia in calcul unde am fi fost acum, ca nivel de dezvoltare si ca nivel de trai, daca n-am fi ajuns colonia occidentalilor.
Sub regimul colonial impus de vestici nu s-a facut nimic nou, in afara de asfaltari la pret triplu (pe putin) si de fantani muzicale, stranduri in locuri nepotrivite si unde nu se duce nimeni.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 13-05-2012 - 16:12

A Buli -cu-le , ala de a frutt sa te faca ,,omu lu ‘Ilici” te-a simtit ! Tu care esti un produs(SUB) al socailismului de sorginte nationala, si care te-ai remarcat initial ca ..dansator ” in formatia culturala din comuna natala … ai avansat repede ca un element cu origini sociale sanatoase, si uite asa a ajuns un dement .profesor de matematica la Craiova (unde in particular, te-ai acoperit de tot rahatul, prin comportamentul de psihopat, luindu-te la bataie cu elevii si la scandal cu parintii lor). Ideile trasnite cu aparatura de bruiat la congresul pcr, furat de imperialisti hanglo-americani, si multe altele dau dovada ca nu intamplator erai numit ,,duhornicu isoscel-decrepit. Esti o mostra de penibil , de intelectual de sorginte comunistoida cu reflexe national socialste…

BULA 13-05-2012 - 20:59

Ma ciumete, moflea, ma confunzi cu alta persoana.

Nici nu stiu de ce stau de vorba cu tine.

sanda sanda 12-05-2012 - 20:34

Scarba bolshevica are dreptate de aceasta data.

askmenoquestions 13-05-2012 - 04:41

„Scarba bolshevica” esti tu! Iliescu este si va ramane singurul om politic de valoare al Romaniei!

BULA 13-05-2012 - 07:23

Iliescu este un subprodus al Securitatii, ca toate jegurile care au dat lovitura de stat din ’89 si care au pus tara la dispozitia jefuitorilor din Vest.

Cercul 13-05-2012 - 18:13

@Mache
„Cei mai capabili si mai intrprinzatori dintre oameni nu-si doresc catusi de putin sa imparta rodul abilitatilor lor cu deseuri”.
Nu sunt de acord cu ce zici aici. Bunurile acestea care intretin viata intr-o tara, nu sunt rodul muncii comerciantilor(intrerinzatorii de care zici), ci al profesorilor, inginerilor, medicilor. Astea sunt categoriile de intelectuali de care comunistii nu s-au putut dispensa. Rolul comerciantilor era redus si important doar in comertul exterior, si asta pentru ca sistemul stabilise furnizorii si distribuitorii. De exemplu: fructele se recoltau din livada Z se prelucrau in fabrica Y si se distribuiau la aprozarul Z. Nu era necesar un inrtreprinzator care sa zgreptene pe la usile mai multor magazine cautand sa convinga seful respectiv sa-i desfaca marfa.

Cercul 13-05-2012 - 18:45

Si, Mache, aia care fugeau din socialism, nu erau decat securisti.
Nu puteau fugi decat securistii deghizati in dizidenti.
Asta era lumea ca si acum, capitalistii spioneaza prin comercianti(oameni de afaceri) si comunistii prin refugiatii politici.

Mache 13-05-2012 - 23:34

Cercule, manaci din nou rahat cu roaba. Probabil ca tu esti unul din ciochistii aia de bloc care au ramas mofluji la caderea comunismului si care azi chiraie a paguba si invidie pe urma securistilor ce s-au dat peste cap devenind mari capitalisti.

Stii foarte bine ca e o minciuna sfruntata pe care numai un cretin ar putea sa o creada. Securistii nu prea fugeau din Romania pentru ca marea lor majoritate nu se pricepeau la nimic si ar fi murit de foame in lumea libera unde, trebuiau sa porneasca de la 0 fara pile, relatii si aranjamente.

Cea mai mare parte a emigranilor romani inainte de 1989 erau cei peste 1 milion de evrei si germani vanduti de Romania Germaniei si Israelului. Romania a pierdut de asemenea sute de mii de etnici romani ce treceau frontiera ilegal in Yugoslavia si dupa 1987-1988 in Ungaria cu riscul vietii. Pentru ca la frontiera se trage in plin.

BULA 14-05-2012 - 06:54

Securel Mache, tu esti din aia trimisi in misiune. Te-ai dat de partea americanilor dupa ce a picat regimul comunist (oportunism specific secureilor).
In prezent, in SRI sunt copiii fostilor generali de Securitate, care acum „apara democratia” cu metodele specifice, experimentate temeinic in anii ’50.

Mache 14-05-2012 - 13:31

Aia cu oportunismul secureilor vad ca o stii bine. Ai fost ciochist la organe si acum te sfasie furia ca ai ramas mofluz si nimeni nu mai are nevoie de nenorociti de teapa ta. Nici pe maimutele alea de le numesti copii tai nu vrea sa-i primieasca nimeni in SRI. 🙂

Bula, eu eram minor in vremea epocii, deci nu aveam cum sa fiu trimis in misiune de nimeni 🙂 In SUA am plecat in 2000.

Ciu Huhu 14-05-2012 - 15:10

Mache erai prost ramii prost secupedistule basist!

Ciu Huhu 15-05-2012 - 09:13

Corect Cercule, Mache e un securist ordinar de doi bani, tradator al poporului roman subjugat de seful lui dictatorul Basescu!

Mache 13-05-2012 - 23:25

Tu poti sa nu fii de acord cu mine insa economia reala nu te va ierta.

Nu e vorba de comercianti, profesori, ingineri, medici sau lacatusi, ci de cei ce produc valoare sub o forma sau alta indiferent de eticheta sau diploma pe care o au. Omul produce valoare doar daca el personal se bucura de ea. Nimeni nu produce nimic de dragul de a te indopa pe tine sau pe mai stiu eu ce alti milogi. Asta e de altfel si motivul pentru care socialismul a sucombat, fie ca-ti place sau nu. Asta e un fapt. Valoarea nu o produce cineva care are o patalama ci cineva care e capabil sa o faca.

Comunistii s-au dispensat de un numar urias de intelectuali, pe care i-au aruncat in inchisori sau pe santiere de munca fortata. In locul lor au creat „intelectualii de tip nou”, Adica semi-analfabetii care erau despaduchiati sumar, faceau o facultate muncitoreasca de 1-2 ani (avand in prealalbil cateva clase de scoala primara la activ) si ajungeau apoi directori, ministrii, profesori universitari, judecatori, etc. Efectele eliminarii antreprenorilo si intelectualilor Romaniei dupa 1947 s-au vazut in dezastrul ce a urmat.

Astia la randul lor promovau alti „intelecutali” de teapa lor, care aveau mai multa educatie formala la activ, dar sufereau de aceleasi forme de inapoiere mintala. Vezi de exemplu Bula – intelectualul de tip nou specific :-). Cazurile de oameni capabili si cultivati erau mai degraba accidente nedorite, decat rezultate ale sistemului. Si uite asa Romania a ajunt dintr-o tara mediu dezvoltata in 1939 (mult peste Italia, Spania sau Grecia ca standard de viata), Etiopia Europei in 1989, pustiita de foamete, poluare, mortalitate infantila, speranta de viata ca-n Congo. etc.

Modul in care descrii economia socialista este complet fals. Ce se intampla in realitate:

Fructele se recoltau din livada Z, de catre elevi, soldati, studenti sau detinuti adusi la munca fortata, pentru ca taranii complet dezinteresati de o munca platita mizerabil refuzau practic sa munceasca. Sigur ca nici cei adusi la munca fortata nu erau mai eficinti si atunci se ajungea ca munca unui om sa fie facuta de 7-8 oameni.

Cele mai bune dintre fructe date plocon pentru ca directorul livezii sa-si pastreze functia, impartite la prieteni, rude, vandute chiar pe piata neagra, Apoi urmatoarea serie mergeu la export pe preturi de nimic (dar in valuta – ceea ce era esential, chiar daca pentru 1dolar se cheltuiau 100-400 de lei) pentru ca sa faca vesticii sapunuri cu arome naturale din ele. Ce mai ramanea din toate astea se duceau la fabrica Y ce producea conserve in ambalaje gretoase de-ti intorceau matele pe dos si erau de multe ori gata alterate, respectiv se distribuiau in aprozarul Z care printre nelipsitele borcane de mustar vindea ceva legume si fructe mucezite, stricate si amestecate cu pamant.

Ca sa nu iasa aprozarul in pierdere, clientul nu avea voie sa aleaga marfa ci vanzatorul ii punea in plasa ceea ce voia el – vanzatorul de orice produs devenit o personalitate esentiala a epocii comuniste, in fata caruia se ploconeau de multe ori „intelectualii” de tip nou. Daca clientului nu-i convenea sa cumpere mere pe jumatate putrezite sau rosii otetite, n-avea decat sa-si cultive fructele si legumele singur pentru ca oricum alta alternativa de aprovizionare nu avea.

Binenteles ca si produsele care ajungeau in fabrica de prelucrare Y si in aprozarul Z erau in prealabil dramuite cele mai bune dintre ele devenind de asemenea peschesuri, cadouri si obligatii. Ce ajunge al client era doar drojdia , drojdiei, dupa ce tot ce era cat de cat de calitate fusese deja dramuit de toti cei implicati in sistem, de la directori pana la portari si vanzatori. De aia a si clacat socialismul vostru de rahat.

Cercul 14-05-2012 - 23:45

Aia din Statele unite nu-i nici dubiu sunt debili mintali, nu poti sa problematizezi daca-s intelectuali sau muncitori.
Cartea numai pentru cei cu stare, de ajung americanii la gradul de analfabetism de nu stiu sa completeze o cerere la oficiul fortelor de munca. Cam asa sta treaba cu filologia.
Matematica, aici sunt super strutzi, trebuie fiecare sa-si angajeze contabil sa-i tina cheltuielile.
Dar lasa ca vine comunismul in SUA si capata ei invatatura. Or sa stie sa numere cati straini s-au infruptat din nevasta.

digital 14-05-2012 - 23:51

cercule,ai înnebunit?!
ce-i cu revelațiile astea peste capul tău?!
cu mine hai că o mai scoți la cap,da cu make-porku și cu vale,ai pus-o,de toți mardeii!!!!!

ValVerde 15-05-2012 - 00:05

Hahahh
Cercule, dar contabilii trebuie sa fie emigranti, ca americanii sint super strutzi la aritmetica si cazi intr-un cerc vicios.

„Dar lasa ca vine comunismul in SUA si capata ei invatatura. Or sa stie sa numere cati straini s-au infruptat din nevasta.”

Asa cum stiti voi in Romania, dupa ce comunismul a trecut pe acolo. Nimeni nu-ti mai scapa ne-numarat si in patul nevestelor totul e ordonat si contabilizat.

Pribeagul 14-05-2012 - 20:01

„Bunurile acestea care intretin viata intr-o tara, nu sunt rodul muncii comerciantilor(intrerinzatorii de care zici), ci al profesorilor, inginerilor, medicilor.”

FF bine.

As mai adauga taranii, muncitorii… 🙂

Mache 13-05-2012 - 22:49

@ Bula,

Bula, tocmai asta e smecheria. Tu aperi comunismul cu disperare. Si nu-l aperi pentru ca ai fi dus-o mai bine in comunism, ci pentru ca azi nu mai sunt toti romanii egali in saracie. E vorba doar de stravechea suferinta generata de capra vecinului ce dovedeste o vitalitate infioratoare 🙂

In rest manaci rahat cu roaba. Hai sa vedem fapele:

1. PIB-ul Romaniei a crescut de ~ 5 ori din 1989 incoace. Exporturile tarii au cresct de la $10 miliarde la $60 azi. Si chiar daca Romania exporta de 6 ori mai mult nu trebuie sa faca nimeni foamea pentru asta in tara. Nimeni nu trebuie sa stea azi in bezna ca atunci cand statul taia curentul electric cateva ore pe zi ca sa asigura energia industriei noastre energofage si ineficiente, sau cand se taia caldura iarna din aceleasi motive.

2. Numeste un singur produs de calitate al industriei romanesti dinainte de 1990 destinat largului consum al natiunii si care sa fi fost preferat unui produs de import disponibil pe piata neagra si care cost de 5-10 ori mai mujlt. Unul singur…

3. Azi milioane de romani pot calatorii liber orinde in lume, pot sa-si faca vacantele in Grecia, Turcia, Caraibe, pot sa vada Parisul, Roma, sau Londra cand li se nazare, fara a trebui sa se caciuleasca la militie pentur o excursie de o zi la Varna, in Bulgaria.

4. Oamenii nu mai sunt fortati sa stea in apartamente mici, sordide si dezgustatoare ci pot sa-si faca sau sa-si cumpere case dupa gustul si buzunarul lor. Numarul de automobile din tara a crescut de ~ 6 ori fata de 1989.

5. Ca toti ceilalti ratati si mofluji care au scapat trenul istoriei, guiti cu disperare despre transformarea Romaniei in colonie. E explicatia cea mai confortabila a propriului esec in toate planurile. Ce colonie omule?! Colonia cui?! Pe de o parte vorbesti despre faptul ca Romania nu mai are productie si importa tot ce misca, pe de alta parte spui ca a ajuns colonie. Pai daca nu mai produce nimic ci doar importa atunci aia de au transforma Romania in colonie cu ce se aleg zevzecule?! Crezi ca rispieste cineva fie si o centima doar pentru a-i indopa pe parazitii netoti ca tine?! 😉 🙂 🙂

6. Daca nu-ti prieste deloc in democratie si economie libera, de ce nu te muti la Tiraspol sau la Minsk unde socialismul ala dupa care schiorlai tu atat de indurerat e inca in floare?! 😉

Cercul 13-05-2012 - 23:39

Raspund eu ca el doarme in papuci.

1. Nu orice aduce venit deci aport la PIB este si de dorit. Vezi trafic droguri, trafic arme pe care clasa politica romaneasca la face la greu.
2. Vinul de tara romanesc bate la fund orice vin frantuzesc sau italian. Ti-o zic eu ca mosier. TAB-ul romanesc e ma rezistent decat Hummer-ul american. Verzanii american o zic. Sucul de fructe natura ce se gasea si la sat iarasi e mai bun ca Fanta, etc.
3. Dar poate mie nu-mi plac calatoriile in strainatate. In rest nu oricine vrea si le permite.
4. Erau romani care stateau la casa pe pamant si vila pe vremea impuscatului.
Si ce procent din romani merg cu masina, sunt macar 95%?
5. Colonia nu atat produce produse finite ci mai ales e jecmanita de materii prime pe bani putini.
6. Ce-ai zice de o America Sovietica si de femeia comuna?

Mache 14-05-2012 - 00:54

Nu doarme in papuci ci are probabil o umbra de minim simt al ridicolului, care tie evident ca-ti lipseste 😉

Sa te lamuresc mai la vale:

1. Smecheria e ca traficul ilegal nu e inregistrat in PIB. Deci cresterea s-a produs in economia licita. Oricum economia neagra avea o pondere mult mai mare inainte de 1989 decat acum.

2. Depinde de gusturi. Imi place si beau vin romanesc, Numai ca el are o cota de piata insignificanta. In SUA il gasesti la maxim $7-$8 sticla. Un vin italian, sudamerican, francez sau australian de aceeasi calitate e cam dublu-triplu la pret. Daca in SUA si Canada mai gasesti vin romanesc in Europa de vest n-am gasit insa niciodata.

Aia cu TAB-ul si Hummer-ul e o tampenie cat casa. Hummer-ul e o masina de teren gen ARO, ocazional cu blindaj usor (asa cum e si ARO Dragon) in timp ce TAB-ul e un transportor blindat proiectat ca masina de lupta. TAB-ul „romanesc” e la randul sau o copie a BTR-ului sovietic, si are aceleasi probleme de blindaj ca si vehiculul rusesc original, chiar daca i nostrii l-au mai ameliorat e alocuri. Romania fost fortata sa retraga TAB-urule de pe campurile de operatii din cauza faptului ca ofereau o protectie MINIMA SI INADECVATA personalului si sa le inlocuiasca cu transportoare blindate Piranha, de fabricatie elvetiana. Asta spune totul despre marile calitati razboinice ale TAB-rilor. 😉 Dau bine pe la parazi si inundatii 🙂 🙂 🙂

3. Aia e problema ta. Mie imi place sa calatoresc si imi permit sa o fac. Uite ca lucrurile merg asa cum vreau eu si nu cum vrei tu. 1 la 0 pentru mine la capitolul asta. 😉 🙂 🙂

4. Da, e adevarat. Au si parintii mei o casa cu curte. Smecheria e ca dupa inceputul anilor ’70 s-a interzis constructia de case in municipii si au inceput demolarile masive pentru constructia apartamentelor sordide si infecte ale epocii de aur.

Daca romanilor nu le-ar trebui masini atunci ei nu si le-ar cumpara. In epoca de aur o masina de rahat costa cam 30-40 de salarii medii si asteptai pentru ea cam 5 ani. Ia iesi pe strada si intreaba la intamplare cine isi mai dorsge asa ceva. 🙂

5. Ce materii prime exporta Romania retardatule?! Ce materii prime exporta restul tarilor fost comuniste (exceptie Rusia)?!?! Peste 80% din produsele romanesti exportae sunt produse finite sau export de servicii. Romania e importator net de materii prime, pentru cultura ta generala.

6. N-am nimic impotriva sa o pui pe nevasta-ta la comun, respectiv sa te apuci sa zidesti socialismul in SUA. Ce te retine?! Ce mai astepti?! N-o vrea nimeni pe cotoroanta, nu-ti dau astia viza?! 🙂 🙂 😉

Mache 14-05-2012 - 01:07

Am uitat sa precizez la nr. 2 faptul ca oricum vinul romanesc nu se mai gasea in magazine la sfarsitul anilor ’80, deci arumentul tau e oricum invalid. Circula bancul ca Romania e cea mai destrabalata tara din lume: barbatii beau doar sampanie si femeile umbla tot timpul fara chiloti. 🙂 🙂 🙂

Chilotii de dama disparusera din magazine pentru aproape un an prin 1987-1988. Vinul, cognac-ul, vodka disparusera (asa rele cum erau) si ele cu totul. Alimentarele se umplusera in schimb de samapanie romaneasca – o porcarie facuta din paie fermentate care avea un gust de voma si soda 😉 🙂 🙂

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 14-05-2012 - 07:57

Hay ,Machel -Ardey, ro. manasii nu aveau voie sa produca sub denumirea de COGNAC din lipsa PATENTULUI si produsele erau vandute sub denumirea de ,,VIN ARS” . Iar Chiloti de Dame erau la discretie din TETRA fabricate la Tricoul Rosu din Ar. Si mai erau si aia numiti ,, MOARTEA PASIUNii din ceva mai flanelat, plusat … Nici asa zisa SAMPANIE nu era comercializata sub ac. denumire … ci VIN SPUMANT , lassa ,ca nici pe noi nu ne potzi chiar induce in …eroare! Continua insa cu amicii tai de high-LEWELL , verdani!

Ciu Huhu 15-05-2012 - 09:40

Redusule Mache zici ca-ti place sa calatoresti, ai grija sa nu spui la nimeni ca esti roman ca faci de rusine poporul roman cu prostia ta imensa!

BULA 14-05-2012 - 06:49

Esti ridicol !
Tu crezi ca eu stau pe forum toata ziua ? Nu sunt platit, ca tine.
Cei care citesc si care au putina minte, isi dau seama ca ce spun eu e adevarat si ca tu esti platit de CIA sa bagi strambe pe forumuri.

Pribeagul 14-05-2012 - 20:16

Se exporta 3 ha de padure /h.

S-a exportat tot porumbul de am ajuns sa cumparam kg de faina de malai cu 4 lei. Atit dam si pe un kg de piine de griu. 🙂

Cu aurul este mai greu, dar… ne luam angajamentul sa… ne sporim eforturile . 🙂

Cercul 14-05-2012 - 23:29

Deci dupa tine ce este scump este si bun,referitor la vinuri. Concluzie aiurea, ai lasat logica deoparte si ai lasat mentalitatea de capitalist sa castige.
Eu ma refeream strict la calitatile gustative la vinului.
Pentru informatia ta, Romania si Canada sunt singurele tari din lume care au toate cele necesare in subsol si in fauna/flora. E altceva ca nu in proportiile de care are nevoie SUA, dar retardatii de americani se multumesc si cu varfuri de sare cand e vorba de jaf.
Nu-mi doresc sa ma stabilesc in SUA, acolo au plecat drojdia ce nu se putea bucura si implini in tara de bastina.
Nici la revolutii politice nu ma bag pentru ca nu-mi plac chestiile umaniste(aka. stiintele politice).
Oricum comunismul va izbandi in cel mai dezvoltat stat care e SUA acum zice Lenin, si vom avea acolo o tara de muncitori industriali ce se vor bucura de un urias bordel(populatia feminina a SUA).
Caderea capitalismului in SUA va duce la caderea lui in toate tarile(cozile de topor se topesc fara stapani). Ei asta te va pune iznoava pe plans.
Ai sa vezi ca Marx avea dreptate, se bea vodka ca sa te imbeti nu pentru calitatea ei.

BULA 14-05-2012 - 06:41

Mai securel Mache, PIB-ul Romaniei de azi e facut contabiliceste, scriptic. Ia spune tu ce marfuri exporta Romania in prezent, ca nu mai produce nimic (autocamioane si tractoare, masini de teren, masini-unelte, electronice si aparatura optica, chimicale, etc) ? Nici petrolul nu mai e al nostru, si in curand vom ramane fara toate rezervele de minerale.

Mache 14-05-2012 - 13:41

Bey securila, PIB-ul a fost intotdeauna facut contabiliceste. Si pe vremea cand erai tu ciochist la organe si acum,,,

Romania exporta automobile, (inclusiv masini de teren 🙂 cam de 10 pro mai mult fata de cat o facea in 1989 ), nave maritime si fluviale, echipament electrolnic, software, ingrasaminte chimice si diverse alte produse chimice, armament, imbracaminte, incaltaminte, cosntructii metalice, consultanta, etc. Daca vrei o lista completa te poti adrrsa instituttuli de statistica. 😉

Pribeagul 14-05-2012 - 20:28

„Romania exporta automobile, (inclusiv masini de teren 🙂 cam de 10 pro mai mult fata de cat o facea in 1989 ), nave maritime si fluviale, echipament electrolnic, software, ingrasaminte chimice si diverse alte produse chimice, armament, imbracaminte, incaltaminte, cosntructii metalice, consultanta, etc. Daca vrei o lista completa te poti adrrsa instituttuli de statistica. 😉 ”

Cam toate se produceau si exportau si inainte, poate mai putin softul. Dar… se faceau niste masini de cusut de toata frumusetea, care asamblate deveneau ceva foarte foarte apreciat numit Kalasnikov.

Am consatat ca au disparut din catalogul produselor „Made in Romania”… platformele marine. 🙂

Liviu 14-05-2012 - 11:16

Fii atent aci la mine Bobocelule, eu fac parte din categoria celor care au calatorit la greu (cu toate vacantele tale exotice nu cred ca ai reusit sa ajungi unde am ajuns eu !), mi-am facut casa mea dupa bunul meu plac, am masina cumparata din magazin (nu vechiturile la mana a doua care le socotesti tu CA COnu Leonida si care pur si simplu sufoca in plus tara asta !), imi fac cate o vacanta pe an intr-un mod decent INSA nu pot sa raman indiferent la tot ce vad si SIMT ca se intampla in tara asta, nu pot sa fac apologia CACApitalimului la care sugeti voi la greu … Si hai sa-ti explic si eu „pe puncte” (ca numai asa intelegi …):
1) Asist neputiincios la trecerea fraielor din mainile comunistilor stalinisti in cele ale smecherasilor securistoizi „CACApitalistizati” (aia de SUGceZ despre care scrii tu cu atata veneratie !), alaturi de sobolaneii care pun botul rapid la orice si din orice pozitie, foarte multi leat cu mine din pacate, care in locul muncii corecte si cinstite care sa fi asigurat tarii acesteia o pozitie cat de cat mai independenta prefera slugarnicia dulceaga la o „multinationala” CACApitalista care a facut din tara asta o plantatie … Tu faci parte EXACT din aceaste categorii si ca sa traiesti mai usor iti aduci si tu aportul cum poti, de pe unde poti, ca globalizarea oricum a facut o plantatie mare din toata lumea ! Daca faci ce faci neplatit atunci vina ta este cu atat mai mare !!!
2) Teoria cu „mormanul de fier vechi” pe care o tot inghititi si o vomitati voi noii CACApitalisti, impreuna cu „legile” voastre CACApitaliste corecte politic, este o simpla si mare minciuna din simplul motiv ca atunci cand se fac astfel de discutii se iau in calcul numai aspectele asa zis economice (deoarece fundamentul este acela ca nu s-a dorit nicicum concurenta ca daca ar fi fost asa atunci ar mai fi ramas cat de cat cate ceva ca nu se putea ca chiar totul sa fie prost si oricum falimentarea se producea progresiv, in timp, si nu atat de dramatic, distrugandu-se efectiv masini si cladiri care erau in foarte buna stare de functionare …) iar spalatii pe creier sau securistoizii care actioneaza la ordin nu reactioneaza decat la astfel de argumente.
3) Nu am facut niciodata apologia comunismului si am avut efectiv in familie pe cineva care a rezistat teribil si care mi-a povestit cate ceva cat a trait insa SE VEDE CU OCHIUL LIBER CA CEEA CE S-A FACUT DUPA 1989 A FOST O DISTRUGERE CONTROLATA, COMANDATA, CARE SA DUCA LA PUNEREA TARII ACESTEIA LA DISPOZITIA UNORA CARE DETIN FINANTELE MONDIALE. Care sunt astia, unde sunt, ce pregatesc, ce viziune or avea pentru lumea asta stim mai mult sau mai putin insa eu unul nu sunt de acord si opun rezistenta la acest CACApitalism la care ati pus voi botul imediat si care va hraneste sub imperiul iluziei ca traiti bine insa ghidonati de la sol precum zmeele …
Acum sigur ca nu sunt decat 2 posibilitati: ori pui botul si esti pe val, „in majoritate”, ori incerci sa faci impotriva vantului (asa cum au facut intotdeauna dizidentii !) si chiar daca te mai uzi ramai totusi drept !!! Dar cum romanul are un suflet de sluga ce mai conteza cine este stapanul ?!

Mache 14-05-2012 - 14:09

Asa-i bey Liviuț,

Ai călătorit din greu de la Segarcea până-n Obor, deci ești om umblat prin lume 🙂 Îți faci chiar mai multe vacanțe pe an la țară la produs zaibăr și modernizat buda din fundul curții de unde îți izvorăște neamul așa cum te lăudai odonioară 🙂 😉 😉

1, Aia e problema voastră, adică a ta și a celor de teapa ta și a lui Bulă. Toată viața ați asistat neputincioși la cate ceva, numai că odata cu prăbușirea socialismului (ce v-a ridicat din rahatul strămoșesc și v-a mutat la oraș intr-o cușcă de iepturi, numită în mod pretențios și optimist „apartament” 😉 ) asistați cu disperare la dispariția categoriei asistenților neputincioși căreia îi aparțineți 🙂 😉 🙂 Nu-ți fă probleme Liviule. La câți cretini mai sunt în învățământul românesc, două lichele ca tine ți ca Bulă nici nu se mai văd. O să ieșiți amândoi cu bine la pensie, nu mai fi așa de disperat 😉

2. Dacă povestea cu industria socialistă morman de fier vechi nu e adevarată, de ce nu a supraviețuit ea niciunde?!În definitiv cei ce au făcut-o praf sunt tocmai „specialiștii” de teapa ta și a lui Bulă, că doar voi erați atunci la butoane. E drept ca doar „asistând neputincios” (Omule, ce-ai mai nimerit-o! 😉 ) nu vei salva niciodată nimic 😉

3, Ești ca si Bulă, Bubosu, Saliut si mulți alții comunist în mod structural și fundamental. Tânjiți toți cu disperare după egalitatea în sărăcie și mediocritate pe care sistemul socialist a desăvârșit-o cu atâta măiestrie. Nu vă termină faptul că ați duce-o mai rău azi (capitalismul și democrația în loc să vă starpească, v-au lăsat câte un os de ros 😉 ), ci faptul că alții se pot ridica, prin talent, șansă, muncă, inteligență (chestii care v-au lipsit întotdeauna), în timp ce voi suntți condamnați pe veșnicie la condiția voastră de miluiți profesioniști ai statului, disprețuiți si ridicoli 😉

Ciu Huhu 14-05-2012 - 16:02

JOS DICTATORUL!!!!!!!!!!!!

Liviu 14-05-2012 - 19:45

Bobocelule, eu am calatorit in costum nu in bermude ca tine … Si asist neputiincios din cauza sobolanilor asa ca tine care sunteti in numar atat de mare si va inmultiti peste masura de nu mai poate lumea sa va faca nimic, ca doar este democratie si corectitudine politica ! Acum te vad re-activat total dar cand a fost vorba de discutiile despre utilizarea banilor europeni pentru modernizarea sistemului de apa si canalizare nu ai zis nimic … Erai „la putere” si rontaiai banii facuti „onest”, pe forum ! Mai arunci firimituri si in tara catre „saraci” ?! Ca doar tot de aici ai banii !!! Cand vei face o casa asa cum am facut eu, in Romania, sa mai discuti cu mine. Pana atunci ridica-ti bermudele alea si asa smechereste cum stii tu, cum esti tu, baga-ti codita aia din care dai continuu la marele licurici si inceteaza sa ne mai rontaiesti din productia aia „de 6 ori mai mare” ca este facuta de noi cei care muncim pe bune nu de aia la care raspunzi tu la ordin !

Mache 14-05-2012 - 20:39

Liviutz tata,

Ai ajuns asa de rau incat o faci pe nasul la CFR in part time (de trebuie sa calatoresti in costum?! 🙂 ). Ia zi, poti cumva tenesi si caciula la costum ca sa areti ce esti de-al nostru in popor ?! 🙂

In ce priveste canalizarea iti repert ce ti-am spus atunci cand te laudai ca neamul tau tot cu buda in curte traieste din mosi-stramosi: Daca tu nu-ti faci, nimeni nu-ti face.

Din experienta ta de „asistent neputincioas” (asa asa cum intr-un moment de rara inspiratie te-ai prezentat 🙂 ) ar trebui sa stii ca poti sa asisti neputincios cat de mult vrei. Nimic afara de cutremure nu se intampla de la sine 😉

Cine te-a oprit sa o pui de un proiect pentru canalizare, sa faci documentatia si sa scoti bani europeni?! Cine afara de obiceiul de a te smiorcai vesnic despre cat de rau e capitalismu’ si cum ti-o trage in kod regulat ?!

Ma bucur ca ai ajuns sa-ti faci o casa mare si frumnoasa. Asa macar poate sa inteleaga si neamul tau beneficiile toaletei in casa si ale dusului macar odata pe sezon 🙂 In plus probabil ca acum e momentul potrivit sa-ti schimbi si tastatura la PC. Odinioara te plangeai ca s-au sters literele la tastatura si ca de aia scrii tampenii si ca nu-ti permiti sa o schimbi din cauza ca intretinerea la bloc e prea sus. Eui m-am oferit sa-ti iau una noua dar te-ai enervat… 😉 🙂 🙂

Liviu 14-05-2012 - 21:00

Bobocelule basinos, dupa cum ati facut voi „regulile” cu „aplicatiile”, ar trebui sa stii ca banii Ieuropeni nu „se acceseaza” (iti eSplic in limbajul vostru lemnoido-securistoid ca sa intelegi mai bine !) individual ci niste politruci votati de masele care le manipulati voi, in conformitate cu „legile” CACApitaliste care zic ca trebuie sa le iasa tuturor cate ceva, fac ei la nivel „local” proiectele astfel incat sa se asfalteze de exemplu numai ulitele unde locuiesc ei iar la fel conductele de tot felul sa treaca pe la portile lor ! Asa ca in functie de mandat unii au numai gaze si nu au apa, altii au numai apa si nu au canalizare si tot asa. Discutia nu a fost nicidecum cum incerci tu sobolanoso-securistoid sa o deturnezi si sa o manipulezi ci se referea exat la cele ce le-am scris mai sus si pe care le-am scris inainte de a veni nu stiu ce comentatori „oficiali” (adica asa ca tine care actioneaza la ordin si care dau drumul informatie „coerent si concertat” !!!) ca sa comenteze ca nu s-au accesat banii europeni pentru apa si canalizare. Si ti-am mai explicat ca degeaba iti faci tu cacastoare ecologica daca atunci cand chemi vidanja ii imputi pe toti vecinii din jur cu duhoarea pe care o produci (si care intre noi fie vorba se simte si acum de la distanta la care te lauzi ca te afli !) … Solutia este intr-adevar o treaba care sa se aplice la nivel local si chiar regional daca se poate. Solutia corecta implica investitii mari dar care in timp se amortizeaza si raman pe vecie. Trebuie gandit ceva unitar, coerent, cu solutii tehnice corecte, asa cum au facut amerecanii pe care-i parazitezi tu inca de prin anii 20 …

Pribeagul 14-05-2012 - 20:38

„industria socialistă morman de fier vechi nu e adevarată, de ce nu a supraviețuit ea niciunde?”

N-a supravetuit pentru ca era prea valoroasa. Chiar si exportata sub forma de fier vechi, exportatorii, „oamenii de afaceri” tot au cistigat. 🙂

„Nu vă termină faptul că ați duce-o mai rău azi… ci faptul că alții se pot ridica, prin talent, șansă, muncă, inteligență”, vezi exemplare magnifice: clanul Canataru, clanul Becali, Elena Udrea si al ei Cocos, Placinta, Videanu… ce mai, numai unul si unul. 🙂

Mache 14-05-2012 - 20:50

Pribege,

N-a supravietuit pentru ca ea era de la bun inceput ineficienta si nascuta moarta, dar in acelasi tim ea a beneficiat la greu de talentul administrativ al bolsevicilor din generatia ta.

Ea a ajuns doar la fier vechi pur si simplu pentru ca nu valora mai mult. Chestia aia cu las ca tot castig ceva e a voastra a moflujilor profesionisti. Un capitalist incearca sa stoarca totul din orice nimic ii cade in mana. Daca era ceva de capul ei, ccrede-mi ca mare parte din ea era azi inca in functiune.

Aia de i-ai citat tu intra la capitolul „sansa”. Insa foarte multi oameni din Europa de Est s-au realizat prin talent si inteligenta. E firesc ca moflujii teapa ta sa fie fixati pe alde Becali & Co. Nu-i asa?!

Pribeagul 14-05-2012 - 21:07

Mache, lunea e a tuturor, de cind lumea.

Hai, ce naiba, stii ff bine ca nici eu, nici altii care scriu pe acest forum, ca sa nu dau alte exemple, n-am dorit comunismul. Ne-am nascut in el. Cel putin eu, nu pot sa-mi bat joc de viata mea, mai ales… pus de altii.

„E drumul lung în faţă, ascuns sub zări şi-n vreme,
Ne pare scurtă calea ce-n urmă am lăsat,
Dar mergem, mergem trainic, solemni ca în poeme,
Simţind în noi cum creştem curaţi, neîncetat.”

Pribeagul 14-05-2012 - 21:16

„v-a mutat la oraș intr-o cușcă de iepturi, numită în mod pretențios și optimist „apartament” 😉 ) ”

Da Mache „cușcă de iepturi, numită în mod pretențios și optimist „apartament”” a fost, in gindurile noastre, primul pas spre… Burj Al Arab. 🙂

Pribeagul 14-05-2012 - 20:06

„1. PIB-ul Romaniei a crescut de ~ 5 ori din 1989 incoace. Exporturile tarii au cresct de la $10 miliarde la $60 azi.”

Absolut corect. Datoria de 100 mld euro unde o plasezi? 🙂

vezi ca am scris ceva in legatura cu acesta problema la https://www.ziuaveche.ro/opinie/fachirul-ponta-92828.html

Mache 14-05-2012 - 20:28

Pribege,

Vi iar cu chestii ieftine si de doi bani.

Din datoria aia de 98 de miliarde a Romaniei, cam 35 de miliarde sunt datorii publice sau credite garantate de guvern (fiind unul din cele mai mici raporturi datorie publica/PIB din Europa).

Restul pana la 98 de miliarde sunt suma datoriilor private ale romanilor. de exermplu tu daca-ti iei o casa sau o masina in rate, aia e parte a datoriei private a Romaniei. La fel cu balanta de pe o carte de credit. Statul roman n-are nici o obligatie sa o plateasca in locul tau. E exclusiv treaba ta cat de mult te indatorezi si cat de mult poti duce. Nici un guvern nu are practic controlul asupra datoriei private. Ma rog, asta al lui Ponta s-ar putea sa-i duca pe multi la faliment si atunci se mai reduce si datoria privata prin executari silite 🙂 🙂 🙂

Pribeagul 14-05-2012 - 20:41

Hai nu minimaliza… Stii f bine: stapinii finantelor analizeaza datoria Romaniei.

Mache 14-05-2012 - 23:52

Sigur ca o analizeaza. In iarna cand guvernul lui Boc a lansat seria de obligatiuni guvernamentale pe piata americana ele s-au topit in mai putin de o zi.

Am vrut si eu sa iau cateva, nu pentru ca ma asteptam la cine stie ce performanta sau ca o sa fac avere, da’ ziceam si eu asa ca daca nici noi roma de pe urma lor, dar mi-amzis ca daca nici romanii nu le luam, cine mama zmeilor o sa le ia?! 🙂 Din ce o sa fie platiti alde Liviu, Bubosu’ si Bula bietii de ei?!:-) Cand colo, pana m-am fojgait eu sa le iau deja se epuizasera si tot soiul de spigulanti le vindeau deja la suprapret – asa ca i-am lasat sa se bucure de ele 🙂 .

Cu doar cateva zile inainte Germania esuase practic in lansarea unei serii de obligatiuni. A vandut mai putin de jumatate si si alea cumparate mai ales de Deutsche Bank (adica n-a vandut mai nimic). E drept ca alea nemtesti avea randamente mai mici ca cele ale lui Boc, dat totusi faptul asta arata ca oamenii cu bani din SUA aveau incredere in soliditatea finantelor romanesti si in perspectivele economiei noastre.

Cand a cazut guventul Boc (noroc ca era Vineri dupaamiaza) obligatiunile Romaniei au inceput sa se vanda in draci si au scauzt in 3 ore 5%. Pana luni s-a asezat Ungureanu si ele si-au mai revenit.

Pe 27/Aprlie (tot intr-o Vineri) a cazut guvernul Ungureanu iar obligatiunile tarisoarei noastre (cum spunea cu lacrimi in ochi bunul Catavencu) au cazut aproape 14% in vreo 12 ore (pana Luni 30/Aprilie) cand au fost oprite cu totul de la tranzactionare… Tot oprite erau si saptamana trecuta….

Asta s-a intamplat inainte ca bunul Victoras Ponta sa fi apucat sa faca ceva. De tocat pana acum abia a tocat saracutul de el sub un miliard de euro ca sa evite o prabusirea brusca a leului – asta n-ar fi foarte mult, insa incredere investitorilor in economia romaneasca s-a prabusit deja.

Morala e ca poti sa ai o datorie relativ mica (cum are Romania) si sa ai increderea finatatorilor (asa cum afost pana pe 27/Aprilie), sau poti sa ai de asemenea o datoarie mica dar sa nu prezinti nici o incredere pentru finatatori – asa cum e Romania de cand cu guvernul Ponta. Sigur ca in timp si Ponta o poate castiga daca strange cureaua si-i striveste un pic sub talpi pe bugetari si pensionari. Atata doar ca el va trebui sa fei mult mai convingator ca Boc 😉

In oricare din cazuri rezultatele le simte omul de pe strada care putea sa-si pastreze veniturile relativ constant (sub Boc & Co) sau care va fi jefuit gospodareste prin intermediul inflatiei pentru placerea de a fi ghidonat de Ponta & Co… 🙂 🙂 🙂

Pribeagul 14-05-2012 - 21:23

„Numarul de automobile din tara a crescut de ~ 6 ori fata de 1989.”

N-am analizat situatia, dar coeficientul de crestere, asa, la prima vedere si primul gind, mi se pare minim 20. Serios. Aerul pute a… masina. 🙂

Mache 14-05-2012 - 23:53

Foarte posibil sa ai dreptate. Am facut o socoteala empirica. Nu m-am obosit sa consult statistica 😉

Cercul 13-05-2012 - 23:05

Solutia pentru iesirea din impas este dupa cum am mai zis crearea unui ONG(cum e GDS). Acum activitatea in interiorul lui se realizeza in timpul liber. La acest ONG, se cauta se gasesc si se rezolva solutii stiintifice pentru mentinera vietii.
ONG-ul ofera o parcela, leacuri pentru boli, precum si un complex pentru rezolvarea activitatilor agricole pe parcele. Acordarea se face cu conditia ca doritorul sa nu -si mai dea votul sau niciunui partid sau candidat la sesiunile de alegere ce urmeaza in viitor. Lipsit de sprijinul populatiei, careia alt organism ii rezolva acum nevoile, guvernul isi pierde puterea si autoritatea si se dizolva automat. La fel se intampla cu toate institutiile din teritoriu(curti de justitie, sedii politie, prefecturi primarii, unitati militare).
Puterea trece fara violenta ONG-ului,care poate acum realiza echitatea sociala cu mentinera proprietatii private, atribuind fiecarui adept o parcela.
Aceasta metoda este tot o lovitura de stat, insa una politicoasa.
Cine vrea sa realizeze ce am zis la treaba.

digital 13-05-2012 - 23:23

drăguț animal,cercul ăsta!
iar ai păscut canabiis de pe balcon?!

Cercul 13-05-2012 - 23:51

Daca molfai cuie, n-ajungi bun decat de tarate la porci digital. Incearca si shpanul, ca la vite matele se dau mai mari.

tomi 14-05-2012 - 00:40

Digital este bine sa vezi in altii imaginea ta.Tu nu poti fi animal si nici dragut,ar fi o grava jignire lumii nevorbitoare.A fi animal este o cinste insa a fi prieten cu digital este o crima.Zi ma scirba citi prieteni ai avut in viata ca dusmani ai 21 de milioane.Cine vorbeste limba romana si te aude pe tine ragind se dezice de tine.Ia mai dute-n aia ma-ti diavol imputit,uscas-ar carnea pe tine de viu.

digital 14-05-2012 - 13:36

urât animal,tomi,ăsta!
nici în țarc nu l-aș ține,pe copitat!

Mache 13-05-2012 - 23:49

Bey Cercule,

Tu chiar ca nu mai ai nici o speranta 🙂 . De acum numai camasa de forta ce te mai poate repara 😉 🙂 🙂

Sanatate nene!!!

Ciu Huhu 14-05-2012 - 16:02

JOS DICTATORUL!!!!!!!!!!!!!!!!!

nimeni 14-05-2012 - 11:09

pe scaraotchi asta il deranjeaza adevarul. evident ca au tupeu, pentru ca ei sunt stapanii nostri. si cu asta basta. inclusiv tu tartore putred , ai contribuit din plin la asta. dar vinovati in primul rand suntem noi moflujii . n-am avut reactie, n-am avut atitudine, n-am facut alegeri bune, am fost ignoranti, orbi si prosti. am obosit scarmanandu-ne intre noi, inainte de-a incepe greul.

pib e un indicator fals. nu spune altceva decat consum si iar consum si crestere economica pentru a avea consum si iar de la capat. bine el mai contine investitii si diferenta dintre export si import. in cazul nostru cam nerelevante. adica investitiile au fost in general privatizarile si exportul un fel de lohn. noi am crescut pib-ul in mare parte prin consum – privat si de stat.
consum bazat in proportie majora pe credit , nu pe acumulari.

s-a rupt sandramaua!

indicatorul mult mai real si mai adecvat este IDU . se refera la lucruri mult mai nuantate gen speranta de viata, alfabetizare,invatamant,nivel de trai. dupa acest indice, noi romanii suntem pozitionati in prima categorie.

Liviu 14-05-2012 - 11:25

Corect ! Asa i-am raspuns si eu Bobocului care exact CA COnu Leonida o aduce dupa cum vrea el, cu „indicatorii” care-i vrea el, socoteste la numarul masinilor si cele doua treimi de rable pe care pur si simplu le-au aruncat vesticii aici la noi recuperandu-le apoi ca fier vechi pe langa industria care ne-au tocat-o …

Si cu treaba cu neluatul de pozitie al nostru al tuturor ai dreptate. Dar nu vezi ca sunt pusi sa distruga tot ?! Stau pe forumuri special … Cum apare cineva care a reusit sa-si pastreze o gandire sanatoasa cum incep cu smechereala si cu batjocura. Vorba aceea: „Denigreaza in continuu ca tot o sa ramana ceva in mintile fraierilor !”

Mache 14-05-2012 - 14:23

Liviule,

După cum spuneai chiar tu, voi vă pricepeți doar să „asistați neputincioși” la tot ce-i în jurul vostru. Crede-mă că e mai bine așa. Pentru toată lumea. Chiar și petru voi 😉

Hai noroc, pocitanie!

Liviu 14-05-2012 - 19:48

Pocitanie o fi maica-ta, ca sobolanos mai Iesti …

Mache 14-05-2012 - 14:21

Tu poți să iei ce indicator vrei. Realitatea rămâne – cu excepția unui număr restrâns de ratați, ca voi, nimeni nu-și mai dorește socialismul. Nimeni nu mai dorește statul la cozi, frigul, adularea în masă a genialului conducător, sau transformarea tării într-o imensă închisoare din care nimeni să nu mai poată scăpa.

Indicatorul de dezvoltare umană arată că de exemplu Cuba e foarte sus. Totuși cubanezii fug cu disperare din țara lor minunată unde văd cu ochii. Până acum cam 20% din populație a întins-o din raiul socialist cu riscul vieții… Cum se împacă asta cu indicii care zic că ei au o viața minunată cu $20/lună 😉 ?!?!?!

Se vede că toată nația preferă până la urmă societatea de consum, socialismului în care demenți de tepa ta supuneau milioane de oameni la privațiuni pentru a construi tot soiul de chestii ce produceau doar pierderi și dezastre. Vremea voastră a apus stârpitură…

V-a mai rămas doar chirăitul jalnic a pagubă… 😉

nimeni 14-05-2012 - 15:26

ce motive ai pentru un asemenea limbaj?
argumentezi destul de firav , interpretezi dupa cum vrei si normal ca sfarsesti prin a trage concluzii care mai de care mai nastrusnice.

mache ma dezamagesti!

ValVerde 14-05-2012 - 15:39

nimeni, care sint contraargumentele tale ?
Daca concluziile lui sint „nastrusnice” si argumentele „firave”, cum crezi tu ca ar arata niste concluzii „serioase” si argumete „robuste” ??

nimeni 14-05-2012 - 15:44

as fi preferat un raspuns din partea lui mache.

mache argumenteaza si concluzioneza – na ca rimeaza!- doar ideologic. critici gogomaniile societatii de consum- esti anticapitalist adica esti comunist .
si te mai si injura pentru a fi sigur ca nu greseste.

ce contraragumente vrei la contraargumentele lui mache?

ValVerde 14-05-2012 - 15:51

E-n regula, discuta cu Mache.
Ce m-ar interesa e sa aflu cum imparti tu modelele economice.
Daca esti anti-capitalist si nu esti comunist, banuiesc ca nu ramine decit „socialist”. ???

Cara sint gogomaniile societatii de consum??

Mache 14-05-2012 - 15:59

E totusi o evolutie de la „argumentat firav” si „intrepretat dupa cum vreau eu” la abordarea ta care se rezuma la „nici un argument, doar postulate” 😉 😉 🙂

Te pomeni ca chiar ai niste argumente, afara de lozinci goale? Daca da, de ce te sfiesti?! 🙂 🙂 🙂

nimeni 14-05-2012 - 16:23

val verde care era viteaz, acum incearca sa se distreze.

prevad o discutie lunga . prefer sa spun ca nu-s
in stare pentru a o sustine.

nimeni 14-05-2012 - 16:27

vorbim discutii. eu am facut referire la un alt indicator , care dupa parerea mea spune mai multe decat pib-ul.
ma refeream totodata la modul in care s-a realizat pib-ul Romaniei.in principal pe credit care incepe sa devina piatra de moara. ghici la gatul cui?
ce e neclar aici?

ValVerde 14-05-2012 - 16:35

@nimeni
„val verde care era viteaz, acum incearca sa se distreze. ”

1. Nu mai e nevoie sa reafirm evidenta 🙂

2. Este singurul motiv pentru care imi pierd vremea pe aici.
O face cineva in alte scopuri ??? Ce trist !!!

Mache 14-05-2012 - 16:59

Normal ca ValVerde se hlizeste. Sunteti cu totii niste personaje de comedie 🙂 . Sunt totusi surprins de faptul ca recunosti ca nu esti capabil sa porti o discutie argumentata. E si asta pana la urma un pas inainte 🙂

Fiecare indice economic are desigu limitarile sale. Tu ai facut referire la un indicator (IDU) eu la altul (PIB).Ideea era ca indicatorul tau pare sa fie mult mai putin relevant ca al meu in ce priveste intelegerea nivelului de prosperitate al unei tari.

PIB-ul Romaniei contemporane e facut si din creditele private si cele publice. Problema e ca si ISU-ul sau PIB-ul comunistilor erau facute si ele pe baza de datorie. Diferenta e ca sub comunisti datoriile se faceau pentru a produce un dezastru economic si o economie disfunctionala in timp ce azi cea mai mare parte a creditului tarii este datorie privata.

Adica fiecare roman se imprumuta dupa cum il taie capul. Daca il duce mintea iese in castig, daca nu iese in paguba. Insa in ambele cazuri omul e in principal responsabil pentru prostiile sau chestiile destepte pe care le face. In cazul socialismului eram cu totii responsabili si o luam in bot pentru imbecilitatea birocratiei comuniste.fara sa vedem nici un fel de beneficii.

Foamea, frigul, mizeria, disperarea erau pretul dezvoltarii glorioasei economii socialiste care a risipit resursele necesare constructiei a 3000 de km de autostrada pentru constructia canalului Dunare-Marea Neagra ale carui costuri nu se vor acoperi niciodata. Aceeasi economie socialista importa minereu de fier din Australia si Brazilia la pretul pietei si exporta otel si fonta de calitate inferioara la pret de dumping pe undea putea. Romanii erau privati de curent electric, caldura si apa calda iarna pentur ca industria socialista cea producatoare de dezastre si pagube sa nu stea o clipa in loc 🙂 🙂 🙂

BULA 14-05-2012 - 18:26

Agentului Mache

Indiferent ce exagerari si prostii s-au facut de comunisti, asta nu justifica distrugerea industriei nationale (o imenta avere, creata in zeci de ani, o parte chiar inainte de comunism) si transformarea tarii in colonia vesticilor. Este tradare nationala, iar din patea occidentalilor agresiune.

Mache 14-05-2012 - 18:41

Bula iar esti calare pe porc. Mde, traditia 😉

Cine a fost la butoane cand s-au facut praf mormanele de fier vechi?! Nu tot voi mai senile?! Nu tot ‘telectualii aia formati in Epoca de Aur de semianalfabeti ca tine, ce o faceau pe universitarii, erau directori, ministrii si mari administratori?! Voi ati furat si rahatul de sub fund, ati distrus tot ce misca si acum tot voi va tanguiti amarnic.

Revii iar la cretinismul cu colonia. N-ai fost si nu esti in stare sa explici cine naiba a colonizat Romania. Si ce colonie e aia care consuma mai mult decat produce?! 🙂 🙂 🙂 .

In loc sa fii recunoscator ca in capitalism esti lasat sa-ti rozi ciolanu’ si mai esti si miluit periodic in loc sa fi trimis la sapat gropi si golit pubele, iata ca ti-a mai venit si guitu’ 🙂 🙂 🙂

Pribeagul 14-05-2012 - 20:58

„Romanii erau privati de curent electric, caldura si apa calda iarna pentur ca industria socialista cea producatoare de dezastre si pagube sa nu stea o clipa in loc 🙂 🙂 🙂 ”

Corect: romanii se lasau privati de…

Sunt cauze pentru care merita sa-ti dai si viata. Citi eroi nu avem, noi si omenirea?! Cum sa nu accepti niste privatiuni ca sa scapi de saracie, sa ajungi in… rindul lumii? 🙂

Lucrurile mari se pot face fara sacrificii? Vezi, hai sa zicem, WWII.

Liviu 14-05-2012 - 19:59

Sa va explic si eu ceva: dupa sobolanelul-Bobocel, care s-a tot laudat in trecut aici pe forum CA CE smecher IerEa Iel, cum isi batea Iel joc de toti si de toate cand IerEa ce IerEa in bermude, deci, daca ar fi dupa mintea spalatilor pe creier, de exemplu rezultatul gimnastelor noastre din zilele astea nu se incadreaza in niciun indicator CACApitalist si deci nu E bune !!! Si apoi ce au produs fetele alea ? NIMIC !!! Ce A facut Iele ?! Ca stati sa vedeti ca va cere si IGZemple in curand … CA CE-A facut iele, ce a iesit in urma lor ?! Cum adica sa ia asa, pomana, din banii statului ?! Asa gandeste CACApitalistu’ care crede ca slugarind prin sugerea licuriciului mare este si el ceva mai mult decat o sluga (smechera, eventual !). Stau ca vai de iei pe acolo in bermude, cu bidonul de bere langa ei si asteapta cecul in conformitate cu gradele care le are suPT piele … Si evident cu cat presteaza aici pe forum !!!

Mache 14-05-2012 - 20:44

Cher Liviu,

Fi bun, ia-ti pastilele si reformuleaza varza de sus. In halul de irtitare si incoerenta in care esti acum e deja ceva inuman chiar si sa fac bascalie pe seama ta. Parol…

Chiar vrei sa am remuscari si mustrari de constiinta cand rad pe seama ta?! 🙂

ValVerde 14-05-2012 - 15:45

Nu stiu la ce eveniment se refera Iliescu, dar daca intr-adevar reprezentantii FMI au iesit la rampa sa faca declaratii si sa dea indicatii, atunci Iliescu are dreptate. (Nu credeam sa ajung vreodata sa spun asta 🙂 )

digital 14-05-2012 - 17:04

ar trebui să revii pentru o perioadă,la ”bază”,altfel ai să vorbești doar din ”injecții”,setări” și ”perfuzii”…
încearcă să fii documentat foarte bine din realitățile românești de azi,altfel îți pierzi timpul degeaba p-aici!

ValVerde 14-05-2012 - 17:28

Daca limba romana s-a schimbat atit de mult in citeva decade, incit ceea ce spun e dificil de inteles pentru cei ramasi „la baza” imi cer scuze.
Dar daca limba romana nu s-a schimbat, atunci tu ai grave probleme de intelegere si comunicatie.

1. Idei principale ale mesajului meu anterior:

Functionarii FMI sint cei care negociaza cu guvernul unei tari masurile economice care trebuiesc implementate drept conditie a obtinerii imprumutului. Este rolul guvernantilor de a explica electoratului de ce se iau masurile respective.
Reprezentantii FMI nu au ce explica alegatorului.

Daca in Romania, FMI a facut declaratii in aceasta directie, e opinia mea ca Iliescu are dreptate sa-i admonesteze.

Acum explica-mi tu legatura cu ideile mesajului tau, cum ca sint nedocumentat si nu cunosc realitatile romanesti.

In nici un caz eu nu consider ca e pierdere totala de timp. Unde mai gasesc eu specimene ca tine, ca urbos sau ciuciu. Sinteti inegalabili.
L-am uitat pe cercul. Asta pur si simplu iti ia piuitul. Iti trece si pofta sa-l injuri. Eu cred ca e ireal.

digital 14-05-2012 - 17:43

ți-am zis că ești fixist,și nu am greșit deloc…tu nu poți ieși din detalii,nici dacă te-ai da peste cap,ca și calul lui Harap Alb…tu nu-ți poți imagina,marasmul din România…vorbim amândoi în căști conectate la alte device-uri,fiecare dintre ele…
tu le știi p-ale tale,noi p-ale noastre….mă piș și pe fmi și pe ponta și pe toți politicienii….problema ta,este că ești aservit,mă vale și pe deasupra ești și coclit,de aia nu poți ieși din tiparele impuse,din carapacea aia,și nu poți judeca liberal oricât de imparțial te-ai crede și te-ai da…
nici nu vreau să intru în detalii tehnice,deoarece nu au relevanță,atâta timp cât ești un închistat!

ValVerde 14-05-2012 - 18:03

OK digital, dar de ce nu explici tu, care nu esti aservit, care nu ai tipare, nu esti coclit si nu esti inchistat, care e viziunea ta si care ar fi solutiile problemelor pa care le invoci.

Bineinteles, dupa injuraturi.
Pina acum atit tu cit si microbul atomic urbos nu faceti decit sa injurati.
E asta noul discurs poiltic?? E asta viitorul tarii??

digital 14-05-2012 - 18:22

n-ai înțeles nimic!
eu nu sunt un exponent al politicii și nici al tehnocrației,așa că ori expun ori nu,părerile mele,nu contează,spre deosebire de ale voastre,care expuneți de zor soluții și ipoteze,virtuale și nemaivăzute dar…în fapt,simple baloane de săpun…pentru fraierii care vi le-nghit în devălmășie….
din postura de forumist,nici nu e posibil și nici nu e bine să crezi că poți face mai mult…de asta mă vale,de asta!
da tu ești prea idealist,ca s înțelegi!

ValVerde 14-05-2012 - 18:43

oh, ba da digital, am inteles!
Faci apoteoza injuraturii.

Atita puteti, atita faceti.
Va justificati in proprii vostri ochi cu ideea ca „oricum nu putem face mai mult, asa ca cel putin injuram si noi sanatos si ne aducem contributia !”

Clar…idealismul meu nu poate intelege pragmatismul vostru !!!

digital 14-05-2012 - 17:26

uite,de ex.make -porku,e foarte bine ancorat,în khuuuruul lui băse!
el știe că dacă (virgulă)kiombelixu o mierleste s-a lins si el pe kotor!

nimeni 14-05-2012 - 17:25

fereste-ma Doamne de oameni fara umor, ca de dusmani ma feresc singur!

Mache, tu esti desprins parca din 1984 pe invers!

Ce mama dracu , tu de cand nu mai esti in tara?! Cui si pentru cine mai pui placile astea prafuite?

ValVerde 14-05-2012 - 17:29

Hai ca as fi curios sa ascult o placa noua…

nimeni 14-05-2012 - 19:17

tu ce te tot milogesti pe aici, hai sa aud o placa noua, hai sa aud o ideologie noua! nu-s un pui de keynes nici de marx pe invers ca mache. n-am domle placi noi si ideologii noi nu pricepi!
ma distrez suficient cu alea vechi, mai ales ca au interpreti care au atins perfectiunea exersandu-le zilnic!

Mache 14-05-2012 - 17:42

Iata ca Domnul ti-a ascultat ruga! Ai ajus ciuca bataii de joc a forumuluii. Adica macar radem noi cu pofta de tine, deci nu te poti plange ca te ocoleste veslia 🙂 🙂 🙂

Oi fi eu desprins din „1984 pe invers” – ceea ce nu e chiar asa de rau, caci intotdeauna m-am temut ca lumea ar putea ajunge ca-n romanul „1984”. Tu insa joci cu un talent inegalabil rolul unui din propagandistii cu creieras atrofiat din „1984” 😉 😉 😉

Ciu Huhu 14-05-2012 - 19:25

MACHE CRETINACHE, CARE VOI RIDETI TU SI SECURISTII TAI PEDELISTI BASISTI care ve-ti putrezi curind in puscarii?????

nimeni 14-05-2012 - 19:25

vezi mache ca-i aratura!

am plecat de la pib. si de la datorii si de fmi. asta in caz ca ai uitat. opreste-te pentru ca incepi sa semeni cu tomy, un umorist involuntar si incurabil.

de ce spun asta? pai tu, din cate imi dau seama esti nascut inainte de 1984! si de ce ti-e teama, nu scapi!
pai daca-i creieras ce sa atrofiezi mai omule? e o contradictie in termeni.

digital 14-05-2012 - 17:30

make-porku,e depresurizat, de cât a supt de la kiombelix,așa că nu mai contează ce și cui spune,el doar ….măkăne….!!!!!

DXN 14-05-2012 - 19:36

Asta (SanduDobreCucerniculPenisulCretinosSobrulKKt) e NEBUN!
NOAPTILE TRECUTE NU A DORMIT.
Are reale nopti albe din cauza onaniei.
Toata noaptea sta pe “sticla” la XXX si la ora 4 dimineata debiteaza.
De fapt nu conteaza ce spune. Esentialul este ca sifiliticul nu se odihneste. Este total dezaxat!
Seara, spre noapte este tot in “dialog”.
La pranz, este din nou pe comments-uri!!!
Prin urmare, ce poate fi mai daunator sanatatii mintale decat imbolnavirea acestei primate.
Singur o spune ca nu da solutii. Ceilalti, niste basisti, adica noi, dam solutii, adica gandim!
Gandirea nu este ceva specific primatelor. Doar tipatul, onania, furia sunt rezultatul chimiei organice care se consuma in asemenea arganisme.
N-am eu timp acuma, dar l-as „face” putin. Tipul este doar reactiv, el nu anticipeaza si nu trage concluzii, doar reactioneaza.

digital 14-05-2012 - 19:44

hahaha!
te-ai descris,conform stas-ului securistic din care faci parte!
hahaha!ți-am zis că nu ești în stare să te abții,și ai să te dai singur de gol!!!
hahaha!
redusule!mai ești și băsist!hahaha!

digital 14-05-2012 - 19:52

ce-ți face,rozica,mă,ratatule prof de mate-fizică?!
și-o mai trage-ntre timp?!
cu hunghuru-bulan-oltean,ori cu cine prinde?!
ai?!

DXN 14-05-2012 - 20:17

Carpatianule,
Buna seara!
Nu sunt un stiutor!
Daca te vei uita in arhiva si daca vei accesa listele telefonice precum si listele din actele oficiale ale MApN, vei gasi cca 4 Dobre Sandu/Alex.
Acuma, poti sa faci public un nr de telefon daca nu stii sigur s-ca-i al maimutei?
Nu poti. Dar, eforturile lui tomi si ale tale , facute cu migala si atentie ne vor „ajuta” ca Dobre sa se demaste.
Cert este ca isi schimba conturile de pe Yahoo (com sau ro) si de pe gmail frecvent.
Mizez sa-l gasesc in replay-forwart-Cc-venite de la foarte multi dintre colegii lui cu care corespondeaza si care imi trimit mie, nestiind ca nu sunt din gasca, eu folosind-o pe ancuta, care a simtit ceva, mai ales dupa ce am vazut ca l-a ademenit pe Paraipan, dar si pe sandu dobre.
Paraipan n-a cazut in plasa si a tipat la primata dobre, da’ prostu’ tot prost, nu intelegea. Cand ancuta si-a publicat contul, (ank.dobre@) m-am asezat la panda.
Paraipan s-a prins si l-a atentionat. In cele din urma, s-a potolit.
Dar cred, dupa cate aparitii vad pe comments-uri, cred ca tomi si … … … ii pregatesc o surpriza colosala. Primata nu se prinde si este destul de increzatoare ca n-o sa fie prinsa.
Asa ca, SUCCES!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 14-05-2012 - 20:29

@DXN:This much! Specific parks and appreciated, but I am a pragmatic, and here is a philosophy, so they do not!

tomi 14-05-2012 - 20:43

Digital si urbos sint terminați,este chiar păcat să mai insistăm cu ei,cred că putem doar strica cu insitența,mai sint in stare să-mi fugă din țară și stricăm toata munca și investițiile depistării lor. Sub nici o formă nu vreau sa pierd ocazia de a-i întilni personal și asta cit de curind. Demenții ăștia nu mai au cum să scape de lege . Așa că răbdare,încă puțin și vă fac cadou pieile lor. Așa-i că vă vine să rideți,cucurigu si urbosievici, vă simțiți siguri,și asta mă bucura,să fiți tot așa,-virtute si tărie.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 14-05-2012 - 20:51

Dear my friend ,טומי, אנא ראיונות לא בעד אנטישמים, ידידי אנא ערד

DXN 14-05-2012 - 20:56

Buna tomi,
Da sunt destul de singuri!
Sandu a avut in conturile sala (Yahoo si gmail) gruparile de litere pe care le foloseste ca nick. Primata nu si-a dat seama ca astea lasa urme!
Stii ce mi-a spus unul dintre colegii lui?
Cica l-ar fi facut MApN chiar -tin’te bine- GENERAL!!!!!!!!!!!!

digital 14-05-2012 - 20:59

hahaha!
hai,faceți-vă de kkt,încontinuare!
ce-mi plac retardații care se dau în stambă!
hahaha!

DXN 14-05-2012 - 21:10

Carpatianule,
Iata ce combinatii si link-uri am gasit eu:
A.V. , C. T., D.F., D.N. (eu), I.T.,
mi-a zis ca-n liceu iti spuneau COIU’.

Izoleaza-ti nr. de Romtelecom, ca in cateva zile te vom suna toti, PROSTULE.
TOTI=Colegii de scoli si de M.U.
739 sau 128?
745035 ???
МИНСК-32 ????

Poate ca ANCUTA este o sosie a lui Tur/Cur/bos?
Interesant. Nu m-am gandit.
Multumesc, Carpatianule!!

Nu pot spune ca e mult.
Dar usor-usor elimin variantele care imi dadeau incertitudini.
Deh, ce sa-i faci:
RISC = PROBABILITATE x DAUNA!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 14-05-2012 - 21:25

@DXN; put in the fog, though you are consistent, these texts have circulated. Yes they have not yet!

DXN 14-05-2012 - 21:28

?!?!

tomi 14-05-2012 - 23:17

DXN si Carpathi,cu toate teoriile voastre sint de acord adica nu le contrazic din simplul motiv ca eu stiu altceva decit voi despre cel putin patru persoane care ma intereseaza in mod particular.Normal ca toate bancurile cu scalpatul au fost de divertisment,au in ei atita naivitate ca nu imi vine pur si simplu sa cred ca sint oameni maturi.Au bagat botul intr-o farfurie care nu era pentru ei si vor muri prosti fara sa inteleaga unde au pacatuit.Mai au timp de latrat pina in august,atunci li se va pune botnita.

digital 14-05-2012 - 23:25

da mă,în august,o să ți-o su-gi de-adevărat!
până atunci fă antrenamente la rece!
dreq de prost!

digital 14-05-2012 - 23:31

și împuțiții ăia doi,the same!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult