Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ion Iliescu: Năstase ar trebui graţiat

Ion Iliescu: Năstase ar trebui graţiat

scris de A.B.
3 afisari

Adrian Năstase s-a împuşcat miercuri la câteva ore după ce a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu executare în dosarul „Trofeul Calităţii”. Ion Iliescu cred că Năstase ar trebui graţiat de la executarea pedepsei şi precizează că el aşa ar fi procedat dacă ar mai fi fost şef al statului. 

iliescuIon Iliescu susţine că Adrian Năstase a fost supus ani de zile unor tracasări şi unei decizii discutabile a instanţei.”El era încrezător că instanţa va adopta o decizie rezonabilă. Adrian Năstase nu este un om de rând în politica noastră, a jucat un rol realmente major în funcţii de înaltă răspundere, a fost cel mai bun prim-ministru pe care l-a avut România în ultimii 22 de ani şi a considerar decizia instanţei ca un act de nedreptate. Nu aşa luptăm împotriva corupţiei şi corupţilor”, a declarat Iliescu. El consideră că nu există temeiuri suficiente pentru ca Năstase să fi fost trimis după gratii. „S-a speculat în jurul unei chestiuni care ar fi fost folosită pentru alimentarea campaniei electorale şi pentru asta este judecat un om ca Adrian Năstase. Mi se pare o chestiune nedreaptă faţă de un om care merită tot respectul pentru ceea ce a făcut pentru ţară. Înţeleg dramatismul situaţiei lui. În condiţii normale, nu ar fi comis un asemenea act, nu e pe măsura caracterului său”, a comentat Iliescu la România TV. Întrebat dacă ar trebuie graţiat Adrian Năstase, Iliescu a răspuns afirmativ. „Cred că da”, a spus fostul preşedinte precizând că el aşa ar fi făcut. Pe de altă parte, Ion Iliescu a evitat să discute prea mult chestiunea unei eventuale graţieri a lui Năstase de către şeful statului. „Intră în ecuaţie cineva despre care nu vreau să vorbesc”, a spus Iliescu, referire transparentă la actualul preşedinte. Iliescu a mai precizat că s-a aflat în legătură permanentă cu medicii de la Spitalul Floreasca pentru a se interesa de starea fostului prim-ministru. „Am să mă duc şi la spital. Am stat de vorbă şi cu medicii. Am înţeles că nu sunt lucruri grave, nu au fost afectate organe vitale. Medicii sunt optimişti în legătură cu starea lui de sănătate”, a declarat Iliescu.

3 comentarii

Timotei 21-06-2012 - 13:17

Gratiat imediat, chiar dupa primele doua-trei luni de inchisoare, gata sa nu avem vorbe!

kapa 21-06-2012 - 14:14

comunistii au gratiat toata elita romaneasca trimitand-o in puscarii,se milogeste ca un tigan,sa-i fie gratat pupilul,ar trebui sa-i tina companie la racoare,ca tot e cod galben.

kapa 21-06-2012 - 14:16

el avrut sa fie supus poate ,poate or trece 8 ani

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult