Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ion Iliescu: Ponta premier, un pas greşit

Ion Iliescu: Ponta premier, un pas greşit

scris de A.B.
6 afisari

Ion Iliescu nu vede cu ochi buni venirea lui Ponta la Guvern în cazul în care moţiunea USL va fi adoptată. El susţine că cei care îl împing pe Ponta să devină premier acum sunt necugetaţi.

iliescu

foto: b365.realitatea.net

Ion Iliescu, preşedintele de onoare al PSD, a declarat că Victor Ponta ar greşi dacă ar accepta funcţia de premier şi îl sfătuieşte pe acesta să nu accepte dacă îi va fi oferită de preşedintele Traian Băsescu.

„Nu sunt favorabil unei asemenea chestiuni, ca Victor Ponta să accepte o nominalizare la funcţia de premier. S-ar impune un Guvern tranzitoriu pentru o perioadă scurtă, format din oameni independenţi, cunoscuţi, cu o anumită pregătire, care să se ocupe exclusiv de pregătirea alegerilor, aşa cum a fost în ’91 cu guvernul Stolojan”, declară Iliescu pentru gandul.info

El precizează însă că nu se poate vorbi de fugă de responsabilitate a USL în acest caz.

„De ce este frică de responsabilitate? Aud asemenea interpretări, este aberant. Sunt născociri, sunt diabolice. Asta e fuga de răspundere? Cred că USL trebuie să vină la putere după alegeri care să-i dea o poziţie solidă în Parlament să poate să-şi asume răspunderea înnoirii ţării”, a subliniat Iliescu.

El a dezvăluit că a remarcat în ultima perioadă că Victor Ponta este împins să accepte funcţia de premier dacă moţiunea de cenzură a USL este adoptată în Parlament. Printre cei care au declarat că USL trebuie să „reclame funcţia de premier” pentru Victor Ponta a fost liderul PNL, Crin Antonescu.

„Văd că unii îl împing din spate pe Victor Ponta să facă acest pas. Eu cred că ar fi un pas greşit. Nu este nevoie de aşa ceva. Nu vreau să judec pe nimeni, dar mi se par necugetate asemenea păreri”, a spus Ion Iliescu.

Preşedintele de onoare al PSD susţine că nu se poate discuta acum despre suspendarea preşedintelui Băsescu, chiar dacă USL va obţine majoritatea în Parlament, deoarece sunt alte urgenţe: alegerile locale şi parlamentare. Potrivit fostului preşedinte, subiectul poate fi deschis după alegerile parlamentare.

La adresa premierului Ungureanu, Iliescu are numai cuvinte de laudă.

„Ungureanu este un om cu multe calităţi, cu pregătire solidă, cu deschideri intelectuale, dar asta nu-i suficient. Îi lipseşte fără îndoială experienţa politică pentru misiuni de mare responsabilitate şi pentru perioade atât de dificile”, spune Ion Iliescu.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult