Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ion Iliescu renunta la functia de presedinte de onoare al PSD

Ion Iliescu renunta la functia de presedinte de onoare al PSD

scris de Ziua Veche
0 afisari

.Ion Iliescu a anuntat marti ca doreste sa isi restranga prezenta la anumite activitati ale partidului, renuntand astfel la atributiile conferite de functia de presedinte de onoare al PSD.


Ion Iliescu s-a aratat nemultumit, in principal, de formula pe echipe, votata luni de Comitetul Executiv National, pe care o considera nociva si periculoasa pentru un partid ca PSD. „Pe noi ne uneste un crez comun si nu fidelitatea fata de un anumit lider”, a declarat Ion Iliescu. El a facut apel la membrii Congresului sa aiba intelepciunea necesara sa nu voteze pentru o astfel de formula „periculoasa pentru PSD”, transmite Agerpres.

„Eu sunt pentru alt principiu, in congres sa se aleaga Consiliul National si presedintele si apoi Consiliul National sa aleaga, pe domenii de activitate, un numar de vicepresedinti, primul vicepresedinte care sa fie si presedintele Consiliului National, un secretar general, deci astea sunt puncte de vedere ale celorlalti”, a spus presedintele de onoare al PSD. Ion Iliescu a punctat ca in prezent „congresul este suveran” deoarece acolo sunt membrii comitetului executiv si celelalte foruri de conducere. „Congresul este suveran. Aici sunt membrii comitetului executiv, sunt presedintii de organizatii judetene. Sigur, ei au influenta lor asupra membrilor si asupra delegatilor la congres. Dar, congresul inca mai poate sa delibereze”, a spus Ion Iliescu.
Pe de alta parte, presedintele de onoare al social-democratilor a afirmat ca nu mai este „demult o locomotiva” pentru PSD si a sustinut ca nu se va indeparta total de formatiunea politica.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS