Acasa Actualitate-InternaPolitica interna IRL, împreună cu FC şi PNŢCD, în ADA

IRL, împreună cu FC şi PNŢCD, în ADA

scris de M.A.
2 afisari

Alianţa pentru Dreptate şi Adevăr (FC-PNŢCD) a semnat sâmbătă un protocol prin care Iniţiativa România Liberală (IRL) a fost cooptată în ADA, cele trei formaţiuni urmând să aibă candidat unic la alegerile prezidenţiale şi candidaţi comuni la europarlamentare.

IRL, împreună cu FC şi PNŢCD, în ADA

IRL, împreună cu FC şi PNŢCD, în ADA

„La aproape jumătate de an de la formare, Alianţa pentru Dreptate şi Adevăr consemnează prima încercare reuşită de extindere prin cooptarea IRL alături de partidele fondatoare PNŢCD şi FC. (…) Interesul nostru este de a avea o listă comună cât mai reprezentativă pe care să se regăsească nume care au şi notorietate şi, în acelaşi timp, şi substanţă europeană”, a spus preşedintele FC, Mihai-Răzvan Ungureanu, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, într-o conferinţă de presă, transmite Agerpres.

Potrivit acestuia, Alianţa pentru Dreptate şi Adevăr le oferă românilor o alternativă politică. „Alianţa pentru Dreptate şi Adevăr este, din punctul nostru de vedere, puternică, vie şi începe să construiască o alternativă. Niciodată alianţa nu se va izola în sine, nu va propune competiţii între partide de dreapta, va considera că tot ceea ce poate face mai bine înseamnă a reprezenta cetăţenii români în nevoile lor, în aşteptările lor, oferindu-le alternativa atât de necesară astăzi, după ce, la un an de la preluarea puterii, USL distruge tot”, a declarat Ungureanu.

Preşedintele PNŢCD, Aurelian Pavelescu, l-a invitat la dialog pe liderul PDL, Vasile Blaga, dar şi ONG-urile sau alte partide de dreapta.

„Aş vrea să îi transmit un mesaj lui Vasile Blaga, care s-a pronunţat în repetate rânduri în sensul că PDL va merge singur la alegerile parlamentare, un mesaj de dialog pentru a veni la o masă comună deoarece acesta este interesul public al electoratului de dreapta – unitatea partidelor de dreapta. Cred că este momentul de a-i face o invitaţie deschisă domnului preşedinte Vasile Blaga la dialog cu Alianţa pentru Dreptate şi Adevăr pentru a nu fi percepuţi într-o viitoare campanie electorală pentru europarlamentare ca formule politice de competitori”, a spus Pavelescu.

Constituirea Alianţei pentru Dreptate şi Adevăr în noua formulă reprezintă un pas uriaş către unificarea dreptei, a declarat, la rândul său, preşedintele IRL, Vlad Moisescu.

„Scopul este, în continuare, o listă comună sub sigla PPE la alegerile europarlamentare, un candidat unic la alegerile prezidenţiale din 2014 şi construcţia unei forţe capabile să câştige alegerile locale şi generale”, a arătat Moisescu, care a precizat că IRL rămâne o asociaţie, nu se transformă în partid.

8 comentarii

digital 08-09-2013 - 22:16

hahaha!
veți mai guverna prin 2050!!!

UnUL 08-09-2013 - 22:37

Cred că e nevoie de atâta vreme ca să moară proștii lui Brucan?

Adi 08-09-2013 - 22:46

Doar in 2050 ai sa vezi tineri in PNTCD.
virsta minima:90 de ani
sigla: cadrul cu doua picioare
program politic: prostamol compensat
candidatul ideal: intre trei virste.

UnUL 08-09-2013 - 22:54

Adișor, nu confunda vârsta partidului cu cea a membrilor lui!

Adi 09-09-2013 - 06:57

Nu e o confuzie si e realitatea . Daca dispar membrii dispare si partidul si e unic in lumea partidelor lui Mosad, scuze, MRU.

UnUL 09-09-2013 - 15:27

Adi, evident că dacă dispar membrii dispare și partidul. e un truism. Dar partidul nu se limitează la generația Coposu-Ion Diaconescu.
P. S. Iar prostia cu MRU=Mosad nu numai că e stupidă dar nu e nici măcar spirituală.

Adi 09-09-2013 - 16:42

Ai dreptate nu e spirituala dar e dramatica pentru minoritatea romana din Ungaria in urma pierderii fundatiei Gojdu. De fapt si USL-ul a abandonat o minoritate romana pentru cind o sa creada de cuviinta domnul Ponta, cea din Timoc.

mircea 09-09-2013 - 09:56

mai bine acest KILI-MAN ar milita pentru restructurarea si reformarea admnistratie din Bucuresti.Un oras este condus cu responsabilitate de catre un primar competent si responsabil ,nu de 15 primari si 266 consilieri care au numai drepturi,privilegii si contracte benefice pentru ei si paguboase pentru platitorii de taxe si impozite.Programul care ESTE in derulare cultura puricilor paduchiosi coordonat de Vanghelie a juns la etapa a doua- fiecare purece sa aiba cainele sau personal ca sa fie indestulator.Reeinoiesc invitattia primarului OPRESCU la o plimbare de lucru prin Bucuresti sa vada si el ca administreaza un CATUN care pute a HAZNA .Sa nu mai pisi ochii Sorinache ca e rusine .Aoleo crezi ca te crede cineva ca tu ai sentimente pentru Pulime cum i-ti place sa le zici celor care te platesccu bani grei

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult