Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Iulian Fota: Strategia Naţională de Apărare nu pune presa la zid

Iulian Fota: Strategia Naţională de Apărare nu pune presa la zid

scris de Ziua Veche
24 Afisari

.Consilierul prezidenţial pe probleme de securitate naţională, Iulian Fota, a declarat, marţi, că articolul din Strategia naţională de apărare care introduce mass-media şi campaniile în categoria vulnerabilităţilor la adresa securităţii naţionale nu pune presa la zid.

Potrivit Agerpres, la finalul şedinţei Comisiilor pentru apărare din Camera Deputaţilor şi Senat, în care s-a discutat, marţi, pe marginea textului Strategiei naţionale de apărare, consilierul prezidenţial a declarat că presa este „foarte bine tratată ca instituţie” în document. El a subliniat însă că anumite comportamente negative, inclusiv în activitatea presei, trebuie sancţionate.

{loadposition adsense300}

Comisiile pentru apărare ale celor două Camere ale Parlamentului s-au întâlnit, marţi, pentru a dezbate Strategia naţională de apărare, însă discuţiile au fost blocate la articolul 6 din document, deputaţii şi senatorii contestând votul dat în comisii pentru eliminarea din textul strategiei a prevederii referitoare la presă, ceea ce i-a determinat pe membrii PNL şi PSD din cele două comisii să părăsească sala de şedinţă.

În favoarea eliminării prevederii au votat 16 senatori şi deputaţi, majoritatea PNL şi PSD, iar împotrivă 15 dintre membrii comisiilor, existând o singură abţinere de la vot. Strategia Naţionala de Apărare a primit în 23 august aviz favorabil la Comisiile reunite de politică externă ale Parlamentului.

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a analizat, în iunie, Strategia de Apărare a Ţării, propusă de preşedintele Traian Băsescu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS