Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Jignire incalificabilă pentru România: Blaga vrea să-l taxeze pe Kover Laszlo

Jignire incalificabilă pentru România: Blaga vrea să-l taxeze pe Kover Laszlo

scris de M.A.
9 afisari

Vizita preşedintelui Parlamentului ungar, Kover Laszlo, în România nu este binevenită, mai ales că acesta „jigneşte într-un mod cu totul şi cu totul incalificabil” România, afirmă Vasile Blaga, preşedintele Senatului..

Jignire incalificabilă pentru România: Blaga vrea să-l taxeze pe Kover Laszlo

Jignire incalificabilă pentru România: Blaga vrea să-l taxeze pe Kover Laszlo

Preşedintele Senatului a dorit să facă precizări „mai clare” vizavi de tot ceea ce a vrut să spună „printre rânduri”, afirmând că domnia-sa nu este binevenit în această perioadă în România, din două motive, transmite Agerpres. Potrivit lui Vasile Blaga, în primul rând, preşedintele parlamentului ungar a făcut aprecieri incalificabile la adresa poporului român, a României, pe de o parte, iar pe de alta, „dânsul este în două campanii electorale: una în care este preşedinte de onoare a Partidului Civic Maghiar, motiv pentru care nu vine ca simplu cetăţean – şi-a lăsat haina de preşedinte acasă? – pentru că în calitate de preşedinte de onoare al PCM, face un turneu de vreo trei zile, prin 40-50 de localităţi din ţară, pentru a susţine acei candidaţi”.

Pe de altă parte, spune Blaga, omologul său ungar se află şi în campanie internă în partid, în FIDESZ, pentru că este într-o dispută permanentă cu preşedintele partidului, Viktor Orban, şi premier ungar. „De aceea am trimis şi scrisoarea şi acum sper că o să înţeleagă mult mai clar de ce l-am sfătuit să vină după alegerile locale din ţară. Nu pot să-l opresc să vină în ţară, de aceea am şi trimis această scrisoare, cum cred că ar trebui să facă şi Guvernul. Prim-ministrul Ponta i-a cerut premierului ungar să retracteze ce a spus preşedintele Parlamentului ungar. Ori, eu nu l-am auzit pe Viktor Orban, în actualul lui mandat de premier, făcând astfel de aprecieri, la adresa României”, a spus Blaga.

3 comentarii

Cercul 05-06-2012 - 16:48

N-au primit aprobare de la Washington, de aia n-o fac. Astia de la putere sunt ca femeia ramasa stapana pe casa care nu se decide sa-l dea afara pe unul venit dupa mizda, gandindu-se ca poate ii prieten de pahar cu barbatu-su.

vodka 05-06-2012 - 19:26

Cum dreak o bunghim noi, nu stiu, dar prin poze d-astea nu prea aparem, ori ne lipseste ceva, ori avem prea mult in plus din altceva.
Zice unii „tara mica”, da, dar de ce nu cu oameni mari?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult