Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Judecătorii au decis: Năstase, deţinut

Judecătorii au decis: Năstase, deţinut

scris de A.B.
6 afisari

Judecătorii Tribunalului Bucureşti au decis marţi că nu există niciun impediment ca mandatul emis pe numele lui Adrian Năstase să fie pus în executare. Drept urmare, Năstase este deţinut.

nastase

ziarelive.ro

Adrian Năstase este deţinut. IGPR a cerut lămuriri instanţei în legătură cu procedurile care trebuie urmate privind punerea în aplicare a mandatului de executare emis pe numele lui Adrian Năstase. Avocaţii fostului premier au cerut amânarea judecării solicitării pe motiv că Năstase ar trebui să fie şi el citat în acest proces, însă magistraţii au respins cererea. Tribunalul Bucureşti a judecat solicitarea făcută de Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) prin care instituţia cere lămuriri instanţei în legătură cu procedurile care trebuie urmate privind punerea în aplicare a mandatului de executare emis pe numele lui Adrian Năstase. Avocatul Ion Cazacu a declarat că instanţa nu poate dispune încarcerarea lui Adrian Năstase fără a avea la bază o expertiză medico-legală, pentru că niciun judecător nu poate să treacă peste actul medical. De asemenea, avocaţii lui Adrian Năstase au formulat mai multe cereri şi au ridicat unele excepţii, toate fiind respinse de instanţa de judecată. Printre altele, avocaţii au arătat că Adrian Năstase trebuie să fie obligatoriu prezent la şedinţa în care se discută cererea IGPR. La ieşirea din sala de judecată, avocatul lui Năstase a spus că în opinia sa, niciun judecător din România nu poate dispune încarcerarea fără a avea la bază o expertiză medico-legală, dată fiind situaţia actuală.

12 comentarii

BULA 26-06-2012 - 17:37

Daca e ordin (de la americani), cu placere !

Europeanull 26-06-2012 - 18:10

Nastase a contribuit la intrarea Romaniei in NATO precum si la pregatirea Romaniei pentru aderare la UE (in acest sens ar avea si el cateva merite). Oricum, el a fost bagat pe linie moarta de mult, nu de americani, ci de fostii lui colegi de breasla (cei care au fugit de pa PSD la PDL si l-au demontat din funtea partidului).

Americanii sint foarte solicitati (nu cred sa aibe timp de Nastase sau de „grupurile de interese” din Romania).

Europeanuul 26-06-2012 - 18:11

Nastase a contribuit la intrarea Romaniei in NATO precum si la pregatirea Romaniei pentru aderare la UE (in acest sens ar avea si el cateva merite). Oricum, el a fost bagat pe linie moarta de mult, nu de americani, ci de fostii lui colegi de breasla (cei care au fugit de pa PSD la PDL si l-au demontat din funtea partidului).

Americanii nu au timp de Nastase sau de grupurile de interese din Romania.

BULA 26-06-2012 - 18:40

1. Am intrat in NATO si in UE ca sluga la stapan. N-a fost nici o realizare, ba chiar ne-au impus sa ne distrugem industria, ca sa nu-i concuram, sa le dam resursele naturale si sa-i lasam sa faca baze militare pe teritoriul nostru.

2. Toti politicienii sunt penali (au primit mita din strainatate, ca sa faca anumite jocuri, au si crime la activ, din ordinul lor, au sabotat si au distrus). Deci nu pot sa cred ca unul ca Nastase e trimis la puscarie pentru niste mizilicuri, altfel decat la ordin primit de la o mare putere.

3. Americanii cheltuiesc miliarde de dolari ca sa trimita sonde pe Marte si alte planete. Nu cred ca pe Pamant lasa lucrurile la intamplare, mai ales ca interesul material este direct.

Europeanuul 26-06-2012 - 19:46

Americanii nu au interese mari in Romania (vezi clasamentul investitorilor straini, americanii ocupa locul 17). Austriecii domina topul investitiilor, urmati de germani, olandezi, italieni si francezi). ExxonMobil au facut ceva lucrari de explorare pentru OMV Petrom (ca si contractor) in perimetrul blocului Neptun. Au sapat putul Domino-1, au incasat banii si-au luat jucariile si au plecat. Petrom actualmente se afla in faza de evaluare si a studiului de fesabilitate (zacamintul descoperit nu pare a fi chiar asa de mare).

Vizita lui Basescu pe nava Deep Horizon a fost doar de imagine. A prins momentul sa bage ceva critici in plus la austrieci (cu toate ca Petromul a creat locuri de munca si contribuie atit la cresterea PIBului cat si la la bugetul statului cu sume anuale de ordinul sutelor de mioane, in euro).

digital 26-06-2012 - 20:18

ai rezidențîă n Austria?!sau poate acțiuni omv,sau poate lucrezi la un concern mixt austriac?!
ești foarte tare!

BULA 26-06-2012 - 20:33

De la Petrom austriecii scot din Romania cateva miliarde de euro, an de an. Locurile de munca existau si cand petrolul era al nostru, deci nu avem avantaj cu stapanirea austriaca. Esti jegos de parsiv, cu astfel de explicatii pe care le dai.
Iar americanii au inceput sa instaleze rachete in Romania, care nu se stie cat de defensive sunt.
Ca sa nu vorbim de faptul ca nu se stie cine se afla in spatele capitalului austriac si german. Nu americanii au castigat ww2 ?

Europeanuul 26-06-2012 - 17:50

Situatia medico-legala se poate stabili si in spitalul penitenciarelor. Daca advocatii lui Nastase simt ca clientul lor a fost tratat incorect sint invitati sa faca sesizari la CEDO.

BULA 26-06-2012 - 18:45

Esti fals. Vrei sa pari democrat si corect, dar esti un parsiv total, instinctiv, ca un animal, doar biologic. Provoci sila.

Europeanuul 26-06-2012 - 19:48

Profesore, incearca alta data. Azi nu am chef de polemice.

jan dinu 26-06-2012 - 20:48

D-l BULA sunteti flancat de doi – europenni – ,
ei sunt garda personala …sa nu primiti vreo boala ??-:))))
JD-USA

Aolica 27-06-2012 - 01:51

BENTRU BRETINSU BULA, CARE ESTE TOT O BULA:
taca-ti fleanca!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult