Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Jurământul de învestitură de la Cotroceni. Ce a transmis Traian Băsescu noului Guvern

Jurământul de învestitură de la Cotroceni. Ce a transmis Traian Băsescu noului Guvern

scris de M.A.
29 afisari

Traian Băsescu le-a transmis vineri seară membrilor noului Guvern Ponta că sunt „obligaţi, condamnaţi” să aibă succes, pentru că, dacă vor avea succes, atunci şi România va avea succes.

Jurământul de învestitură de la Cotroceni. Ce a transmis Traian Băsescu noului Guvern

Jurământul de învestitură de la Cotroceni. Ce a transmis Traian Băsescu noului Guvern (foto: presidency.ro)

De asemenea, Traian Băsescu le-a spus miniştrilor că au premisele necesare pentru a „tracta” România către creştere economică, punctând că doar unii politicieni au plătit pentru asumarea redresării ţării în 2009.

„În primul rând, trebuie să vă felicit şi pentru succesul electoral pe care l-aţi avut şi pentru succesul de astăzi, din Parlament, când aţi obţinut un vot extrem de consistent. Asta înseamnă că sunteţi obligaţi, condamnaţi să aveţi succes şi dacă veţi avea succes, va avea succes România, şi în acelaşi timp vor avea succes cei 4,5 milioane de cetăţeni care şi-au pus încrederea prin votul lor în dumneavoastră. Dacă nu veţi avea succes şi nu doresc acest lucru veţi fi singurii responsabili”, a declarat Traian Băsescu, după ceremonia de depunere a jurământului de învestitură de la Cotroceni..

“Aveţi premise să trageţi, să tractaţi România către creşterea economică şi n-am să emit niciun fel de păreri ce ar trebuie să faceţi, pentru că ştiţi mai bine, aveţi deja o experienţă de şapte luni de guvernare, deci a fost o încălzire foarte bună în vederea unei guvernări de patru ani. Ceea ce vreau să vă spun însă de data asta ca un om care a trăit în realitatea acestei ţări din 2004 decembrie şi până acum este un lucru care am încercat să-l spun public de mai multe ori, dar nu s-a putut auzi mesajul”, a mai spus Băsescu..

“Ştiu că au fost doar unii care au plătit asumarea responsabilităţii de a nu-i lăsa pe români să aştepte cum aşteaptă poate Grecia, poate alte ţări în fiecare trei luni să le mai vină o tranşă de bani ca să-şi plătească salariile şi pensiile şi de aceea voi face câţiva paşi înapoi în timp. Ştiu cum s-a preluat guvernarea ţării la sfârşitul anului 2008, cu un deficit uriaş la bugetul de stat în condiţii de creştere economică şi cu angajamente care nu acopereau resursele bugetului pentru anul 2009, mă refer la legislaţie care viza pensii, salarii şi aşa mai departe. Sigur că a trebuit să existe oameni politici care să-şi asume redresarea ţării în 2009 şi în mod deosebit în 2010. Unii dintre dumneavoastră chiar aţi fost la guvernare în 2009 când am început să resimţim puternic criza; aţi uitat”, a continuat Traian Băsescu.

“Astăzi aveţi o ţară echilibrată macroeconomic şi cu şansa uriaşă de a genera creştere economică. Pentru programul pe care l-am auzit astăzi în Parlament vă felicit din punct de vedere al angajamentelor extrem de ridicate pe care vi le-aţi asumat şi vă doresc cu toată sinceritatea să vă atingeţi toate obiectivele, pentru că dacă vi le atingeţi asta înseamnă că veţi rămâne în istorie ca un guvern, o majoritate care a reuşit să readucă românilor prosperitatea şi mai ales veţi fi un guvern care va împinge ţara către recuperarea decalajelor de dezvoltare şi de stare socială dintre România şi statele mai vechi în Uniunea Europeană. Nu vreau să vă spun nimic altceva decât să vă doresc succes şi vă asigur că în măsura în care veţi avea nevoie puteţi apela la sprijinul meu, în măsura în care eventual n-aţi şti tot, dar eu cred că ştiţi tot, chiar mai mult decât tot despre ţara asta. Vă doresc mult succes şi sărbători cu bine dumneavoastră, familiilor dumneavoastră şi cu ocazia asta le doresc şi românilor sărbători fericite specifice sfârşitului de an şi un an 2013 mult mai bun decât 2012. Vă mulţumesc mult! Vă doresc o primă şedinţă de Guvern cu mult succes!”, a încheiat Băsescu.

Guvernul Ponta II a fost învestit, vineri, de plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, cu 402 voturi favorabile şi 120 împotrivă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult