Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Kelemen: Alegeri în octombrie, numai dacă se dizolvă Parlamentul

Kelemen: Alegeri în octombrie, numai dacă se dizolvă Parlamentul

scris de A.B.
11 afisari

Kelemen Hunor vrea alegeri în octombrie numai dacă se dizolvă Parlamentul, în urma demisiilor succesive ale Guvernului.

kelemen „Noi am spus de fiecare dată că ar fi bine să organizăm alegeri parlamentare cât mai repede. Chiar anul trecut, eu vorbeam de alegeri parlamentare în mai-iunie acest an. A doua chestiune, la fel de importantă, dacă nu mai importantă este Constituţia. Ea spune exact cum pot fi organizate alegeri anticipate”, aspus Kelemen. Parlamentul trebuie dizolvat şi pentru acest lucru, Guvernul trebuie să-şi dea demisia sau trebuie demis, de două ori trebuie respinsă în 60 de zile propunerea premierului desemnat şi după aceea se poate dizolva Parlamentul. Trebuie să urmărim şi trebuie să mergem pe calea constituţională. Nu putem să facem o înţelegere, să nu respectăm Constituţia, dar sunt de acord cu alegeri parlamentare cât mai repede şi respectând Constituţia, adică mergând pe prevederile constituţionale, a explicat Kelemen pentru RFI.

Cu toate acestea, liderul UDMR nu are nimic împotriva ca alegerile să aibă loc mai devreme.”Dacă mergem pe varianta hai să spunem aşa normală, vom avea alegeri ori în ultima săptămână din noiembrie ori prima din decembrie şi asta înseamnă că nu vom avea buget pentru 2013 în acest an. Noul Guvern va fi instalat undeva după Crăciun, între Crăciun şi Anul Nou şi nu este bine să începem anul fiscal fără un buget votat în Parlamentul României. Este un argument foarte puternic şi de aceea cred că se poate găsi o soluţie”, a spus Kelemen.

1 comentariu

vodka 01-06-2012 - 13:27

noroc cu minotaurii.
sau se zice minoritatile?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult