Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Kelemen Hunor: Anticipatele sunt o necesitate

Kelemen Hunor: Anticipatele sunt o necesitate

scris de A.B.
6 afisari

Kelemen Hunor a anunţat că UDMR îşi va urmări agenda şi nu va face alianţe electorale.  El susţine că trebuie ar trebui să se facă alegerile anticipate care, în opinia sa, sunt o necesitate.

kelemen hunorEste o perioadă în care va fi important să explicăm ce am făcut şi să ne asumăm eventualele greşeli comise în perioada guvernării, a spus preşedintele UDMR.

Kelemen Hunor a subliniat faptul că migraţia politică este o problemă fundamentală a politicii româneşti, fenomen îngrijorător care a fost accentuat de sistemul electoral introdus în 2008, votul uninominal, şi cu care Uniunea nu a fost de acord. Kelemen a declarat, pentru RTV, că UDMR consideră că România are nevoie de alegeri anticipate, care să ducă la formarea unui guvern cu susţinere parlamentară consistentă. Pentru România este de dorit să avem cât mai repede alegeri parlamentare. Se va putea ajunge la anticipate doar dacă va exista consens politic”, a apreciat Kelemen Hunor. De asemenea, liderul UDMR a declarat că actuala constituţie nu permite dizolvarea Parlamentului foarte uşor, dar pot fi organizate alegeri anticipate dacă va exista consens în clasa politică.

UDMR cu 7% în Parlament nu poate declanşa alegeri anticipate, dar va susţine o decizie care să ducă la organizarea lor. Acestea ar putea fi organizate în septembrie. Diferenţa între septembrie şi decembrie nu pare a fi mare, însă, alegerile sunt foarte importante în perspectiva menţinerii echilibrului financiar şi bugetar al ţării. Fiecare zi este foarte importantă”, a explicat Kelemen. El a adăugat că guvernele Boc şi Ungureanu au pregătit majorarea salariilor cu 16% în acest an. „Există o rezervă de 5 miliarde de euro la Ministerul de Finanţe, am discutat despre majorarea salariilor cu FMI. Nu lăsăm visteria goală pentru majorarea salariilor începând cu luna iunie”, a spus preşedintele UDMR.

1 comentariu

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD LORD TERMINATOR 30-04-2012 - 12:25

PleeN de Humor , Kelemen doreste sa ajunga din nou la …canalele lactifere , unde este obisnuita intrega organizatie kulthurala numita Ude meleu, dar daca P.M i-si va aduce aminte (si va fi lasat, de GREII PARTIDULUI) sa intrebe de destinatia fondurilor in ultimii 22 de ani catre emanciparea si eradicarea saraciei endemice din HarCov…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult