Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Kelemen Hunor anunţă consultarea maghiarilor

Kelemen Hunor anunţă consultarea maghiarilor

scris de M.A.
24 afisari

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat că formaţiunea pe care o conduce va iniţia o amplă campanie de consultare a populaţiei de etnie maghiară pentru a vedea care sunt priorităţile acesteia şi pentru a le putea promova.

Kelemen Hunor (rmdsz.ro)

Kelemen Hunor (foto: rmdsz.ro)

Liderul UDMR a declarat vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Cluj, că vor fi consultaţi circa 300.000 de maghiari, începând cu luna aprilie, transmite Agerpres. ‘După CRU vom începe acea consultare publică prin care încercăm să luăm contact cu 200-300 de mii de persoane în trei luni de zile şi vom şti foarte exact dorinţele, doleanţele, priorităţile comunităţii maghiare din diferitele regiuni, după care vom putea formula o strategie politică pe termen mediu şi lung’, a precizat Kelemen Hunor.

Totodată, preşedintele UDMR a anunţat că pe 2 aprilie, la Teatrul maghiar din Cluj-Napoca, va avea loc şedinţa Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU), ocazie cu care vor fi desemnaţi vicepreşedintele politic al Uniunii şi secretarul general. Kelemen Hunor a precizat că nu este vorba de o competiţie pentru cele două funcţii, deoarece el propune numele şi CRU doar va da acceptul. În caz de respingere, preşedintele UDMR poate să vină din nou cu aceeaşi propunere, dar o singură dată, după care trebuie să facă altă propunere.

2 comentarii

coco 18-03-2011 - 22:09

SA NUMI SPUI CA PISTA O SA SE SUIE PE CAL ,SA IA ..UIE DE LA ARDEAL!SI CU TOTI CIBII SI PROSTII,, Bine ca ungurasii nostri adevarati nu pun botu la laturile pdliste si udemeriste.. cei pasa secuiului ca invata in engleza romana sau ungureste ,?sau ca in loc de morosvasarhey se zice tg.mures?ciuma asta de la guvernare a devenit nesuferita pt toti. romani maghiari sasi si de alte nationalitati.credeti ca nu stie hunor ce vor maghiarii?

nik 20-03-2011 - 15:29

de primero hunor intreaba cine e presedinte la udmr si jumatate nu stiu laso balta ai scaun caldut contul bunicel si mai creste nu te ambala tare ca se rupe ceva in tine.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult