Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Kelemen Hunor despre sintagma “stat naţional”

Kelemen Hunor despre sintagma “stat naţional”

scris de M.A.
1 afisari

UDMR nu a pus niciodată în discuţie caracterul unitar al statului român, ci doar sintagma de stat naţional din Constituţie, a declarat Kelemen Hunor.

kelemen hunor

Kelemen Hunor despre sintagma “stat naţional”

Kelemen Hunor a făcut referire la declaraţia preşedintelui PNL, Crin Antonescu, care a afirmat la un post de televiziune că poziţia USL referitoare la articolul 1 din Constituţie şi la caracterul naţional şi unitar al statului român este ireconciliabilă cu cea a UDMR.

“În ceea ce priveşte caracterul unitar, noi niciodată nu am pus în discuţie acest aspect şi nu îl punem în discuţie. De aceea trebuie foarte bine nuanţat orice mesaj de acest gen, fiindcă nu e bine să fie confundate mesajele când vorbim de caracterul naţional şi caracterul unitar. Noi ceea ce de fiecare dată am pus în discuţie este doar sintagma de stat naţional”, a declarat Kelemen Hunor, citat de Agerpres.

Acesta a subliniat că trebuie discutate aceste aspecte chiar dacă actuala Constituţie are prevederi care interzic amendarea anumitor articole şi este de părere că şi cei care doresc monarhie constituţională intră tot sub incidenţa aceluiaşi articol din legea fundamentală.

“Trebuie să fim foarte corecţi şi foarte realişti. Noi ştim că actuala Constituţie are prevederi care interzic anumite modificări în Constituţie, dar acest lucru nu înseamnă că nu trebuie să discutăm despre aceste aspecte Şi eu am spus de fiecare dată, cel care spune că doreşte o monarhie constituţională exact se loveşte în acelaşi articol în care ne lovim noi. Din acest punct de vedere e bine să ai o coerenţă şi mesajele să fie logice. Dar mai important este că această Constituţie şi orice Constituţie este făcută de Parlament, este făcută de oameni şi nu dată de divinitate. De aceea, eu cred că este o greşeală să interzici într-o Constituţie amendarea anumitor articole, fiindcă asta înseamnă că nu vrei să ţii cont de dezvoltarea societăţii, de dezvoltarea UE, fiindcă aici putem vorbi şi de suveranitate”, a afirmat Kelemen Hunor.

3 comentarii

DXN 26-11-2012 - 18:19

Astept o interventie in forta a domnului Marius Batca!
Gen: ai nostri ca brazii …!
Sau: Cine-s io …foc!

teo 26-11-2012 - 22:32

DA ! ROMANIA ESTE STAT NATIONAL ! MAI BINE DE 80% DIN POPULATIE ESTE ROMANA ! NOI NU NEGAM PREZENTA ALTOR MINORITATI NATIONALE PE CARE LE TRATAM CA FIIND ALE NOASTRE (deci cetateni romani dar de alta nationalitate !) SI NU AVEM CU NIMENI NIMIC ATATA TIMP CAT ACESTE MINORITATI NE RESPECTA SI SE SUPUN LEGILOR MAJORITATI !

Ianos 27-11-2012 - 10:51

Perfid rau de tot „bozgorul”, nu i-ar muri multi inainte.
Daca la Hungaria tot asa vorovesti mai pui de de dac, te lasa aia fara dubla cetatenie.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult