Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Kelemen Hunor nu crede într-o Opoziţie unită. Care Opoziţie?

Kelemen Hunor nu crede într-o Opoziţie unită. Care Opoziţie?

scris de M.A.B.
13 afisari

După ce s-a arătat dezamăgit de ruperea înţelegrii cu USL, liderul UDMR nu mai crede nici măcar într-o Opoziţie unită. Dar, care Opoziţie?

Kelemen Hunor nu crede într-o Opoziţie unită. Care Opoziţie?

Kelemen Hunor nu crede într-o Opoziţie unită. Care Opoziţie?

Kelemen Hunor a declarat joi că nu se va putea vorbi despre o „Opoziţie unită” în Parlament, dar că va exista un dialog. „Nu cred că există şansa să avem o Opoziţie unită, probabil vor fi momente când Opoziţia va avea un punct de vedere asemănător, vor fi şi situaţii când nu putem ajunge la un acord. Eu deja văd când vorbesc despre sistemul electoral şi reforma lui, e greu să găsim o soluţie comună, fiindcă nu am reuşit să găsim când eram împreună. Şi v-am dat doar un exemplu. Sunt foarte multe valori pe care noi le împărtăşim cu PDL, dar lucrurile sunt nuanţate, complicate. Eu nu văd cum am putea avea o Opoziţie unită, dar dialog vom avea”, a spus Kelemen Hunor, citat de Agerpres, întrebat dacă se va putea vorbi despre o Opoziţie unită în Parlament.

Emil Boc a declarat, marţi, că PDL şi UDMR trebuie să-şi coreleze acţiunile din Opoziţie în ceea ce priveşte revizuirea Constituţiei şi în cazul unor posibile moţiuni. „Dacă nu se poate o Opoziţie unită, măcar pe acţiuni fundamentale, cum sunt moţiunile simple, moţiunile de cenzură şi la revizuirea Constituţiei, PDL şi UDMR ar trebui să se sincronizeze în mişcări pentru a putea da şi o altă faţetă lucrurilor, alta decât cea oferită de majoritatea covârşitoare USL. Este în mod obligatoriu să se coreleze, dacă nu există o opoziţie unită, pe acţiunile majore, inclusiv pe problemele fundamentale care vor apărea în Parlament„, a spus Boc.

În schimb, chiar dacă nu s-a referit la UDMR, Vasile Blaga, preşedintele PDL a spus: „Nu înţeleg o poziţie dimpreună cu PP-DD. Discutăm din februarie încolo de poziţia faţă de PPDD. Se vor subţia foarte tare”, a completat Vasile Blaga. De asemenea, preşedintele PDL a explicat că nu poate concepe o opoziţie a PDL cu PP-DD, dat fiind că partidul fondat de Dan Diaconescu a făcut la alegerile parlamentare promisiuni incorecte.

La rândul lor, reprezentanţii PP-DD au spus că nu vor să colaboreze cu PDL şi UDMR, în Opoziţie, acuzând cele două formaţiuni politice de blat cu USL şi Traian Băsescu.

1 comentariu

teo 21-12-2012 - 07:49

Ce intelegi mata prin opozitie unita ? Adica o opozitie in care directiile de lupta impotriva puterii sa fie dictate de UDMR ?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult