Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Kelemen Hunor: S-ar putea ca UDMR să nu intre în Parlament

Kelemen Hunor: S-ar putea ca UDMR să nu intre în Parlament

scris de A.B.
2 afisari

Liderul UDMR Kelemen Hunor a recunoscut că există riscul ca Uniunea să nu intre în Parlament. În acest sens, el le cere membrilor Uniunii să rămână uniţi pentru a recupera electoratul pierdut.

kelemen hunor

foto: radiomures.ro

Kelemen Hunor

spune că este posibil scenariul lansat de senatorul Gyorgy Frunda potrivit căruia UDMR ar putea să nu mai acceadă în Legislativ.

„În fiecare an electoral, acest pericol a fost fluturat, dar, slavă Domnului, niciodată nu s-a dovedi că a fost un pericol real. Domnul Frunda şi toţi colegii mei au avut libertatea de a spune cum văd lucrurile, de aceea am rezistat noi 22 de ani uniţi, pentru că niciodată nu am băgat pumnul în gura nimănui. Cred că trebuie să luăm în calcul orice risc, să rămânem uniţi şi să încercam să recuperăm ce am pierdut din electorat, dacă am pierdut, şi atunci nu va fi nicio problemă după alegerile parlamentare”, a declarat Hunor pentru ziare.com.

Preşedintele UDMR recunoaşte că nu exclude, în acest caz, o alianţă post-electorală cu USL.

„Nu exclud nimic. Exclud orice colaborare cu partide extremiste cum e PRM, cum e Partidul Poporului şi astfel de formaţiuni politice. În rest, eu cred că, într-o societate democratică, de fiecare dată trebuie să rămâi deschis la dialogul politic şi la inţelegeri politice. Asta nu înseamnă că poţi să şi ajungi la o întelegere politică”, aexplicat Hunor.

El a adăugat că pentru UDMR, prioritatea e să fie în Parlament.

Întrebat dacă Statutul minorităţilor mai are vreo şansă sa fie adoptat în 2012, Kelemen Hunor a arătat că nu poate da un răspuns tranşant, dar că UDMR va insista în continuare pentru adoptarea acestuia.

De asemenea, el a precizat că UDMR nu a renunţat la ideea de autonomie teritorială. „Nu avem niciun motiv sa renuntam la vreun punct din programul nostru politic”, a spus Kelemen Hunor.

În privinţa regionalizării, preşedintele UDMR a afirmat că o decizie se va lua după alegeri şi a pledat din nou pentru crearea Ţinutului Secuiesc.

1 comentariu

anna 20-04-2012 - 17:15

lA HALUL DE MIZERIE LA CARE I-ATI DUS PE SECUII DIN HAR-COV NU AVETI NICIO SANSA.NU MAI FUNCTIONEAZA NICI FIGURA CU PORCUL.OAMENII VA URASC PENTRU CA I-ATI LASAT MURITORI DE FOAME.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult