Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Kelemen Hunor vrea sprijinul Budapestei pentru autonomie

Kelemen Hunor vrea sprijinul Budapestei pentru autonomie

scris de M.A.
2 afisari

Obţinerea autonomiei pentru maghiari se poate face cu sprijinul Budapestei, a declarat ministrul “român” al Culturii, Kelemen Hunor.

Kelemen Hunor (rmdsz.ro)

Kelemen Hunor si steagul secuiesc (foto: rmdsz.ro)

„Avem nevoie de sprijinul Budapestei„, a afirmat vineri, la Universitatea de Vară de la Băile Tuşnad, preşedintele UDMR, partid aflat la guvernare.

Demnitarul din Guvernul României susţine că doar Budapesta poate permite oamenilor din Transilvania să trăiască liber şi în siguranţă pe plaiul lor natal, transmite corespondentul NewsIn, citat de realitatea.net.

Kelemen Hunor a mai spus că introducerea temei autonomiei pe ordinea de zi la Bruxelles se datorează în primul rând prezenţei maghiarilor, precizând că maghiarimea nu trebuie să-şi facă iluzii că Bruxellesul îi va rezolva situaţia.

Ministrulromân” a mai declarat că autodeterminarea maghiarilor se poate obţine în secolul al XXI-lea, în Bazinul Carpatic, doar cu paşi mici şi cu construire în mod continuu, iar maghiarimea trebuie să găsească parteneri.

Aceste declaraţii iredentiste au fost făcute de membrul Guvernului României la o dezbatere intitulată „Condiţiile schimbătoare ale autonomiei – masă rotundă de politică naţională”, organizată vineri.

12 comentarii

ulpia 22-07-2011 - 16:32

Apoi dragul de el, uite ce fain grăieşte, ce ochi vultureşte, ce mână încremeneşte, bată-l Doamne cu mintea de pe urmă a Necuratului.

urbos 22-07-2011 - 18:00

Romania sa dispara odata cu Basescu. Macar atat merita si omu de rand.
Cu cat mai repede cu atat mai bine.

under 22-07-2011 - 20:56

Ştiam că eşti teribilist, bre urbos, dar acum ai formulat trei propoziţii demne de şcoala d de la Buda. Şi Pesta. Vai de capul tău.

Liviu 22-07-2011 - 21:25

Te saturi la un moment dat sa vezi ca esti strivit la tine in tara si nimeni nu zice nimic ! De altfel romanu’ s-a cam invata sa fie calcat in picioare peste tot, la serviciu, la cumparaturi, atunci cand plateste impozitul … De aceea si fac astia ce fac ! Suntem un popor de carpe cu o carpa numita coada pe care o tinem in sus in loc sa ne oblojim raia cu ea !!!

getu 22-07-2011 - 20:14

daca politicienii nostri ar avea cohones iar da sopiameg si persona non grata de urgenta asa ne da el ue da cind neam satura sa vezi ATUNCI

TOM Cc 22-07-2011 - 20:44

Adica ,un ministru al Romaniei care a jurat cu mana pe constitutia Romaniei submineaza legea suprema a statului ??? Atunci este vorba de TRADARE !! Inseamna ca avem in guvernul Romaniei tradatori ! Deci ,domnule prim ministru stati la aceiasi masa cu tradatorii ,si nu luati nicio masura legala ??? Inseamna ca sunteti si dumneavoastra TRADATOR ! Vai de Romania daca are asemenea ministrii !!!!!!! Domnule Presedinte al Republicii Romania ,nu-l trageti un pic de urechi pe domnul prim ministru sau pe ministrii care comploteaza impotriva Romaniei ?? ce sa mai credem noi cetatenii acestei tari ??? Ca suntem condusi de un guvern care are in componenta ministrii care lucreaza impotriva tarii lor ???

Liviu 22-07-2011 - 21:23

Ne-am obisnuit … Iar, ca sa spun asa, tradarea sta in genele acestui popor !!!

Cercul 23-07-2011 - 01:23

Prea multe partide in Romania asta. Ungurul asta e ministru roman pentru ca Basescu n-avea majoritate fara unguri. Sunt n-spe partide multe cu aceasi orientare politica, si cel mai grav este ca sunt finantate de la buget, in loc ca acesti bani sa mearga la invatamant, la reconstructia tarii.

Cercul 23-07-2011 - 01:33

Un partid politic trebuie sa reprezinte o orientare politica nu o etnie. Daca se reprezinta dreapta se favorizeaza patronii si cei multi au o viata mai grea daca se reprezinta stanga se cauta nivelarea veniturilor iar daca se reprezinta o etnie se pun aplicare interesele acelei etnii, adica de fapt tara e ocupata. O lovitura de stat se daca infiltrand agenti in posturi cheie.

nik 25-07-2011 - 12:40

unguri din ungaria nu au ce comenta in tara asta cat de acest individ ajuns ministru trebuie dus cu catuse la tribunal judecat si condamnat la ani multi de inchisoare.si cand te gandesti ca naparca asta e platita din bani nostri pana cand

koko 25-07-2011 - 20:40

sper sa n vina si la noi an parlament un baiat ca an norvegia pt corupti din romania careaun vanduttot.nuaveti.respct.pt.tara.an.care.traiti.si.ceasca.a.dat.odata.un.ordin.la.un.general.prin.80.sa.ai.dea.raportu`de.la.budapesta.sa.nu.se.joace.cu.noi.ai.arde.fo

Pt. koko 25-07-2011 - 21:18

Tu ce zici, ma, acolo? Un dictionar cocalar-roman n-ai pe acolo, sa-nteleg si eu ce vrei?
Respekt, mankatziash! Mergi la scoala, ma, mai dai bacu’ inca o data si poate-l iei la anu’! Hai, pa!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult