Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Kelemen: Mă aştept la ce e mai rău de la Guvernul Ponta

Kelemen: Mă aştept la ce e mai rău de la Guvernul Ponta

scris de A.B.
3 afisari

Kelemen Hunor a calificat drept lamentabilă decizia Guvernului Ponta de a retrage recursul depus de fostul Cabinet la hotărârea Curţii de Apel privind UMF Târgu Mureş, spunând că nu mai are speranţe de la Guvern şi că se aşteaptă la ce e mai rău.

kelemen

foto: epochtimes-romania.com

Kelemen a dezvăluit că optimismul său privind o diferenţă între retorica USL în opoziţie şi acţiunile guvernamentale a fost risipit.

„Decizia de retragere a recursului în cazul UMF Târgu Mureş cu care a început Guvernul Ponta, această guvernare este absolut lamentabilă. Noi ne-am aşteptat la aşa ceva, pentru că zilele trecute mesajele erau clare, dar totuşi credeam că premierul Ponta nu va face o guvernare anti-maghiară, anti-minoritară, că nu va face demersurile pentru a retrage recursul pentru că, până la urmă, nu era un gest care schimba mersul lucrurilor”,  adeclarat pentru Mediafax Kelemen Hunor.

El susţine că acest Guvern una spune şi alta face.

“Trebuie să observ, din păcate, că toate constatările şi aşteptările noastre sunt confirmate prin aceste decizii. De aceea, tot optimismul meu sau speranţa mea că va fi o diferenţă între retorica USL în opoziţie şi acţiunile guvernamentale sunt risipite. Nu mai am speranţe faţă de acest Guvern şi mă aştept la ce e mai rău”, a spus liderul UDMR.

Preşedintele UDMR a adăugat că juriştii vor analiza situaţia şi că se vor folosi toate mijloacele parlamentare, legale şi neparlamentare pentru apărarea drepturilor câştigate.

Guvernul a decis în şedinţa de marţi să retragă recursul formulat de fostul Executiv la decizia instanţei de suspendare a hotărârii fostului Cabinet privind înfiinţarea unei noi facultăţi în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş, urmând ca ministrul Educaţiei, Ioan Mang, însoţit însă şi de cel al Externelor, Andrei Marga, să plece la Târgu Mureş pentru a identifica o soluţie cu reprezentanţii universităţii.

3 comentarii

TOM Cc 10-05-2012 - 08:44

si noi romanii ne asteptam ca voi maghiarii sa aveti aceleasi drepturi pe care le au hispanicii in USA !!!

Marian 10-05-2012 - 13:10

Ungurii din Romania au mai multe drepturi decat romanii si decat ungurii din Ungaria. Nu cred ca ungurii vor acorda vreodata vreo facilitate cat de mica romanilor. Sunt sovini si rasistii cu alte natii care se stabilesc in Covasna si Harghita. Au impins lucrurile prea departe fluturand steagul mahiar pe institutiile din cele doua judete. Ei incalca zilnic Constitutia si autoritatile noastre ii tolereaza ceea ne va costa enorm in scurt timp.

Paul din Ohio 12-05-2012 - 04:36

Ce cauta ministrul de externe la Targu Mures? E o nebunie! Ministrul Marga ar trebui sa se duca imediat la Moscova sa-i pupe mana idolului lui, Putin.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult