Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Kelemen: Moţiunea USL – UMF Târgu Mureş, test pentru coaliţie

Kelemen: Moţiunea USL – UMF Târgu Mureş, test pentru coaliţie

scris de A.B.
6 afisari

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, crede că moţiunea de cenzură care va fi depusă de USL în 17 aprilie va fi un test pentru coaliţie. El crede că dacă moţiunea trece, coaliţia a luat sfârşit.pentru că înseamnă că nu există o voinţă politică pentru a susţine actualul guvern.

kelemen-hunor

muresnews.ro

Kelemen Hunor a recunoscut că are emoţii în legătură cu moţiunea de cenzură a USL privind UMF Târgu Mureş.

 „Moţiunea de cenzură va fi un test pentru coaliţie, va fi un test dacă avem sau nu avem majoritate, mai ales cunoscând dezertările din ultima perioadă din PDL şi inclusiv ce se mai aşteaptă. Am o oarecare emoţie, o emoţie mică, dar eu sper că această moţiune de cenzură nu va trece”, a declarat Hunor pentru Mediafax..

  În opinia sa, dacă moţiunea va trece, va fi o noutate absolută, o premieră internaţională, nu numai naţională, când un guvern este dat jos printr-o moţiune de cenzură fiindcă se angajează să implementeze o lege şi legea să fie respectată. Şi e atacat guvernul pentru un lucru absolut firesc şi normal, pentru o HG prin care doreşte ca Legea Educaţiei să fie respectată.

 “Ar fi o noutate, dar asta înseamnă că şi coaliţia a luat sfârşit, pentru că dacă se demonstrează că o astfel de moţiune trece şi obţine o majoritate, înseamnă că nu există o voinţă politică pentru a susţine acest guvern care nu a făcut nicio greşeală politică prin adoptarea HG legată de UMF Târgu Mureş„, a spus Kelemen.

 Hotărârea de guvern privind înfiinţarea liniilor maghiare de studii la UMF din Târgu Mureş a fost aprobată săpămâna trecută de Guvern.

 Actul normativ stabileşte că la universitate va fi înfiinţată o nouă Facultate, cu programe în limbile română, maghiară şi engleză.

 Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat că USL va depune moţiune de cenzură pe 17 aprilie, iar documentul va consemna nu doar „cedarea premierului Ungureanu în faţa UDMR” în chestiunea UMF Târgu Mureş, ci şi „cedarea în fata intereselor străine de a vinde ce a mai rămas din resurse”.

1 comentariu

digital 05-04-2012 - 14:01

să vezi tu,mă coadă de topor,ce emoții o să ai când vei fi în ,opoziție!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult