Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Kelemen: Programul de guvernare Ponta, o premieră după 1989

Kelemen: Programul de guvernare Ponta, o premieră după 1989

scris de A.B.
4 afisari

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a criticat programul de guvernare propus de Victor Ponta. Kelemen afirmă că pentru prima dată în 22 de ani, un program de guvernare nu are nicio frază despre minorităţi, nu conţine nicio referire la minorităţie naţionale, o premieră după 1989. 

kelemen hunorKelemen Hunor a arătat că în tot cuprinsul documentului, nu se află niciun capitol despre minorităţile naţionale. În acest sens, spune liderul UDMR, există o schimbare radicală, o premieră absolută, naţională, faţă de toate guvernele post-decembriste, o schimbare profundă, de paradigmă, îngrijorătoare.

„Nu există nici măcar o frază, o propoziţie aşezată în alte capitole, cum ar fi «Educaţia» sau «Cultura», niciun capitol, nicio frază, nicio propoziţie”, a declarat pentru Mediafax Kelemen.

El a arătat că nu există niciun cuvânt pierdut, rătăcit pe cele 53 de pagini cu care acest guvern a venit în faţa Parlamentului şi a cerut un vot de încredere.

„Pentru noi, maghiarii din România, mesajul viitorului guvern este extrem de clar: voi, minorităţile naţionale, (…) nu contaţi, nu existaţi. Voturile voastre sunt necesare, dar nu meritaţi atenţia Guvernului USL, nu meritaţi nici măcar o propoziţie, nu meritaţi un cuvânt în acest program de guvernare”, a comentat liderul UDMR.

El a apreciat că acesta este un mesaj puternic, clar, fără echivoc, care poate fi interpretat doar că Guvernul se întoarce, în acestă materie, în cea mai neagră epocă a secolului trecut.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult