Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Kelemen: Susţinerea legii electorale de către USL, un gest important

Kelemen: Susţinerea legii electorale de către USL, un gest important

scris de A.B.
3 afisari

Kelemen Hunor consideră că anunţul premierului Victor Ponta de susţinere a modificării proiectului legii electorale de către USL este un gest important prin care se va asigura o reprezentare proporţională pentru comunitatea maghiară. 

hunorReferitor la declaraţiile premierului Victor Ponta privind sistemul electoral şi amendamentele care vor fi depuse la Camera Deputaţilor consider că este un gest important, un gest prin care, măcar parţial, se reperă greşelile din forma adoptată de Senat. Se asigură o reprezentare proporţională pentru comunitatea maghiară din România, nu în toate judeţele, nu pentru întreaga comunitate, dar este un pas important faţă de varianta iniţială”, a declarat, liderul UDMR, Kelemen Hunor.

El a afirmat că introducerea unor amendamente la Camera Deputaţilor la proiectul legii sistemului electoral reprezintă „o bază de discuţii” şi s-a declarat convins că în continuare se poate echilibra ceea ce în proiectul de la Senat nu era echilibrat. „Se vor depune amendamente la Comisia juridică a Camerei Deputaţilor şi în plen şi dacă se adoptă înseamnă că se repară o parte din neajunsurile sistemului de vot propus în Senat”, a spus Kelemen pentru Mediafax.

1 comentariu

omu' 18-05-2012 - 12:16

vrem uninominal pur

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult