Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Kelemen: UDMR nu votează pentru revocarea din funcţie a Avocatului Poporului

Kelemen: UDMR nu votează pentru revocarea din funcţie a Avocatului Poporului

scris de A.B.
6 afisari

Hunor Kelemen a anunţat că UDMR se va abţine la votul din plenul Parlamentului privind revocarea din funcţie a Avocatului Poporului.

kelemen

foto: puterea.ro

„Am discutat doar despre revocarea Avocatului Poporului şi aici ne vom abţine de la vot. Motivarea este că nu există o fundamentare a solicitării fiindcă omul nu a făcut altceva decât şi-a îndeplinit atribuţiile de serviciu şi, sigur, în cadrul acestor atribuţii a atacat la CCR câteva ordonanţe de urgenţă, câteva legi sau acte normative. Dar nu poţi să reproşezi că omul îşi respectă angajamentul pentru care s-a dus în instituţia respectivă. Noi considerăm că această motivare prezentată azi în plenul Camerelor reunite nu este suficientă şi de aceea ne vom abţine de la vot„, a spus Kelemen, după şedinţa grupurilor reunite ale UDMR. Plenul Camerelor reunite urmează să voteze cu privire la revocarea din funcţie a Avocatului Poporului. Comisiile juridice reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au decis marţi, cu 14 voturi ”pentru”, două ”împotrivă” şi trei abţineri, revocarea lui Gheorghe Iancu din funcţia de Avocat al Poporului. Comisiile au decis, de asemenea, ca adjunctul Avocatului Poporului, Valer Dorneanu, să preia interimar funcţia de şef al instituţiei, până când Parlamentul numeşte un înlocuitor pentru Gheorghe Iancu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult