Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Hunor Kelemen: Referendum de alegeri, absolut irealizabil

Hunor Kelemen: Referendum de alegeri, absolut irealizabil

scris de Marius Bâtcă
1 afisari

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, consideră drept irealizabilă propunerea PDL referitoare la organizarea odată cu alegerile locale şi a unui referendum pentru revizuirea Constituţiei. Ceva mai tranşant, senatorul UDMR Gyorgy Frunda susţine că referendumul e o manevră a PDL, o strategie electorală a domnului Boc.

Kelemen Hunor, presedinte UDMR

Kelemen Hunor, presedinte UDMR (Agerpres)

Preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor, nu vede cum s-ar putea realiza iniţiativa propusă de fostul premier Emil Boc.

“Deocamdată nici măcar să faci raportul nu ai cvorum în comisiile juridice. Dacă facem abstracţie de tot ce s-a făcut până acum şi nu lucrăm în comisia specială de modificare a Constituţiei, ci încercăm să scoatem ceva prin Comisia juridică, care, din punctul nostru de vedere, nu prea se susţine, oricum nu ai două treimi, nici nu suntem capabili să ne adunăm pentru vot final, nu ca să facem un raport de amendare a Constituţiei, un proiect care după acea să fie votat în plenul celor două Camere şi să fie trimis la referendum”, a declarat pentru Agerpres liderul UDMR. După o scurtă socoteală, Kelemen Hunor a tras linie: „Astăzi suntem în a doua parte a lunii martie şi în 10 iunie sunt alegeri. Deci, absolut irealizabilă o astfel de iniţiativă, dar eu nu ştiu pe ce se bazează cel care spune acest lucru, dacă nu se gândeşte doar la o campanie electorală”.

Frunda: Referendumul, o manevră a PDL, o strategie electorală a domnului Boc

Ceva mai dur în declaraţii, senatorul UDMR Gyorgy Frunda a declarat, la România TV, că proiectul referendumului pentru validarea unei noi Constituţii, în paralel cu alegerile locale, reprezintă doar o strategie electorală a democrat-liberalilor, prin care PDL vrea să arate că partidele care se opun revizuirii în an electoral sunt „băieţii răi”.

„Este o strategie electorală a domnului Boc, prin care PDL vrea să arate că doreşte revizuirea Constituţiei, iar restul partidelor suntem băieţii răi care ne opunem. Este pur şi simplu o manevră a PDL atâta vreme cât toate partidele politice din Parlament au spus că nu este cazul modificării Constituţiei într-un an electoral”, a declarat senatorul UDMR.

2 comentarii

vasile 20-03-2012 - 01:12

frunda esti un Porc

digital 20-03-2012 - 10:18

iar,tu,o vită-pedalacă!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult