Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Klaus Iohannis a demisionat! Cine e noul primar al Sibiului

Klaus Iohannis a demisionat! Cine e noul primar al Sibiului

scris de A.B.
11 afisari

Klaus Iohannis a demisionat din funcţia de primar al Sibiului. Acest demers era necesar pentru a putea prelua în câteva zile mandatul de preşedinte al României. 

Atribuţiile de primar ale lui Klaus Iohannis sunt exercitate, ca interimar, de viceprimarul Astrid Fodor (FDGR).

Klaus Iohannis a demisionat din funcţia de primar al Sibiului.

Klaus Iohannis a demisionat din funcţia de primar al Sibiului.

”Mulţumesc sibienilor care de patru ori mi-au acordat îndrederea lor”, a spus Iohannis, arătând că Sibiul a devenit Capitală Europeană, iar ulterior unul din oraşele cele mai cunoscute şi admirate din România.

Klaus Iohannis le-a mulţumit sibienilor pentru că au făcut aceste lucruri posibile.

”Pentru mine a fost o onoare şi o plăcere să le fiu primar timp de 14 ani şi jumătate. Mulţumesc tuturor colegelor şi colegilor din primărie şi din toate instituţiile cu care am lucrat”, a mai afirmat Klaus Iohannis.

El a spus că urmează o şedinţă a Consiliului Local Sibiu pentru alegerea unui primar interimar.

Klaus Iohannis a mai afirmat că va reveni la Sibiu, pentru că va fi preşedintele României şi al tuturor cetăţenilor români, indiferent unde stau, în ţară sau în diaspora, adăugând: ”Atunci când spun acasă, spun Sibiu”.

Klaus Iohannis a devenit primar al municipiului Sibiu în urmă cu 14 ani. La alegerile din 2000, a câştigat al doilea tur de scrutin al alegerilor locale cu 69,18% din voturi. La următoarele alegeri, Iohannis a reuşit să câştige al doilea mandat de primar cu 88,7% din voturi, unul dintre cele mai mari scoruri din ţară. La alegerile locale din 2008, Iohannis a luat 83,2% din voturi, iar în iunie 2012 câştiga cel de-al patrulea mandat de primar al Sibiului cu 77,9% din voturi.

La scrutinul prezidenţial din noiembrie, Klaus Iohannis a obţinut 6.288.769 de voturi valabil exprimate, iar Victor Ponta 5.264.383 de voturi. În 21 noiembrie, Curtea Constituţională a adoptat hotărârile de validare a rezultatului alegerilor prezidenţiale şi a alegerii lui Klaus Iohannis funcţia de preşedinte al României.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult