Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Klaus Iohannis cere sporirea numărului de parlamentari pentru românii din diaspora

Klaus Iohannis cere sporirea numărului de parlamentari pentru românii din diaspora

scris de Misu Andrei
108 afisari

Președintele României, Klaus Iohannis, a făcut un apel public, de la tribuna Parlamentului României, pentru sporirea numărului de parlamentari aleși pentru românii din diaspora.

„Diaspora noastră rămâne nu doar cu gândul, dar și cu fapta, puternic ancorată în viața societății românești. Acest devotament față de țară trebuie recunoscut și în mod instituțional – de exemplu, prin sporirea considerabilă a numărului reprezentanților legitimi ai românilor de peste hotare”, a declarat Iohannis, în cadrul unui discurs ținut cu prilejul ședinței solemne a Parlamentului, dedicate Zilei Naționale a României.

Șeful statului  transmis, astfel „un gând bun” românilor din diaspora „care au dovedit, prin participarea uluioare la vot, că sunt parte integrantă a națiunii noastre”.

„Lăsăm în urmă un an electoral încărcat. Deși ne-am confruntat cu numeroase tensiuni și conflicte, cu instrumentalizarea politică a unor teme sensibile și cu încercări de adâncire a faliilor din societate, marele câștig al acestui an este faptul că românii, prin votul lor, au spus clar și răspicat că vor o Românie pro-europeană, puternic atașată valorilor democrației și ale statului de drept, o țară prosperă, cu sisteme publice performante, cu o justiție independentă, cu o clasă politică aflată în slujba cetățenilor”, a declarat Iohannis.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult