Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Klaus Iohannis denunță „practici electorale toxice”

Klaus Iohannis denunță „practici electorale toxice”

scris de Misu Andrei
120 afisari

Președintele Klaus Iohannis avertizează în privința unor practici electorale toxice, dând ca exemplu crearea de false aşteptări în rândul electoratului, care sunt imposibil de susţinut economic. Șeful statului face un apel la „decență politică”, în condițiile în care a început deja campania pentru alegerile locale, un scrutin care, consideră Klaus Iohannis, nu mai putea fi amânat.

sursa presidency.ro

Klaus Iohannis a atacat din nou PSD, miercuri, într-o conferință de presă, apreciind că este „campionul populismului  fără acoperire” și a avut inițiative „demagogice” în parlament, aluzie la faptul de a lega măsura creșterii pensiilor cu 40 la sută de ordonanța pentru rectificarea bugetară.

„Alegerile locale au fost deja amânate o dată din cauza epidemiei. Acum sunt luate măsuri pentru ca cetăţenii care vin la vot să fie protejaţi. Nu ştim cât va dura pandemia şi de aceea alegerile locale nu mai pot fi amânate pe timp nedefinit”, a explicat Klaus Iohannis.

„Campionul populismului fără acoperire este PSD. Fac, de aceea, un apel la decenţă politică. Crearea de false aşteptări imposibil de susţinut economic sau contestarea unor măsuri sanitare care îşi dovedesc eficienţa sunt practici electorale toxice, care fac rău oamenilor”, a spus Klaus Iohnannis înainte de a adresa un apel către electorat: „Dragi români, în această campanie electorală informaţi-vă! Alegeţi în cunoştinţă de cauză!”

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult