Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Klaus Iohannis, despre situația din Orientul Mijlociu

Klaus Iohannis, despre situația din Orientul Mijlociu

scris de Misu Andrei
53 afisari

Am asistat la agravarea situației de securitate din Orientul Mijlociu. Ampălificare tensiunilor nu e în interesul regiunii și nici al comunității internaționale. Aceste evoluții sunt relevante pentru securitatea Europei și a cetățenilor noștri. Până în prezent, interesele României nu au fost afectate, mă refer în primul rând la securitatea cetățenilor.

România se coordonează cu partenerii externi. A condamnat escaladarea tensiunilor cauzate de atacul asupra ambasadei SUA din Irak și a bazelor din Irak. Doresc să salut ultima declarație a președintelui SUA. România susține unitatea, independența și suveranitatea teritoriului irakian. România a avut o contribuție importantă în această țară. Eforturile trebuie să continue. Lupta comună împotriva terorismului trebuie să continue cu fermitate. Nu e nevoie de noi focare de conflict.

Prin convocarea unui consiliu extraordinar al miniștrilor de Externe, UE poate fi parte a soluției pentru reducerea tensiunilor. România va transmite disponibilitatea pentru soluții constructive.

E nevoie de prevenirea unei spirale a instabilității, de calm și reluare a dialogului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult