Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Klaus Iohannis, felicitat de președintele Ucrainei

Klaus Iohannis, felicitat de președintele Ucrainei

scris de C.P.
45 Afisari

Klaus Iohannis a fost felicitat de președintele Ucrainei. Petro Poroşenko l-a invitat să viziteze Kievul, mulţumindu-i pentru sprijinul acordat ţării sale.

Klaus Iohannis, felicitat de președintele Ucrainei.

Klaus Iohannis, felicitat de președintele Ucrainei.

În cadrul unei conversaţii telefonice cu preşedintele ales al României, „Petro Poroşenko l-a felicitat pe Klaus Iohannis pentru victoria la alegerile prezidenţiale şi i-a mulţumit pentru un sprijin ferm faţă de suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei”, a anunţat luni seara serviciul de presă al preşedinţiei de la Kiev.

De asemenea, Poroşenko şi-a exprimat speranţa că relaţiile de bună vecinătate cu România vor fi dezvoltate şi că Bucureştiul va susţine în continuare Ucraina. „România a fost prima ţară care a ratificat Acordul de Asociere între Ucraina şi UE, iar sprijinul său pentru aspiraţiile noastre de integrare europeană este foarte important”, a adăugat Petro Poroşenko, invitându-l pe noul preşedinte al României să viziteze Ucraina.

La rândul său, Iohannis i-a mulţumit şefului statului ucrainean pentru felicitări şi l-a asigurat că va susţine Ucraina în demersul său european.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS