Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Klaus Iohannis îi ia peste picior pe PSD-iști în răspunsul trimis CCR

Klaus Iohannis îi ia peste picior pe PSD-iști în răspunsul trimis CCR

scris de Misu Andrei
109 afisari

Președintele Klaus Iohannis a transmis vineri Curții Constituționale punctul de vedere al Administrației Prezidențiale în legătură cu conflictul juridic semnalat de președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu și de președintele Senatului, Titus Corlățean. Social democrații îl acuză pe președinte la Curte că a creat un blocaj instituțional și că l-a desemnat cu încălcarea prevederilor Constituției pe Ludovic Orban, după ce premierul fusese demis prin moțiune de cenzură.

În documentul Administrației Prezidențiale, președintele susține că din sesizarea PSD lipsesc tocmai argumentele unui conflict instituțional, pentru că social democrații „nu au putut identifica” elementele unui blocaj, motiv pentru care sesizarea Curții este inadmisibilă.

În legătură cu blocajul instituțional, președintele argumentează cu citate din DEX pentru a arăta ce înseamnă cuvântul „a bloca”.

Klaus Iohannis susține că atributul desemnării unei persoane pentru funcția de premier îi aparține exclusiv atunci când nu există o majoritate parlamentară. Președintele amintește de desemnările unor premieri PSD, desemnări făcute în contextul în care PSD și ALDE aveau majoritate în legislativ.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult