Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Klaus Iohannis începe consultările cu partidele pentru guvernare

Klaus Iohannis începe consultările cu partidele pentru guvernare

scris de Misu Andrei
84 afisari

Încep consultările președintelui Klaus Iohannis cu partidele parlamentare în vederea desemnării candidatului pentru funcția de premier, în condițiile în care negocierile dintre partidele de dreapta s-au blocat duminică.

sursa presidency.ro

PNL a venit la Cotroceni cu propunerea Florin Cîțu-premier

UPDATE: 12:00 Delegația PNL a intrat la discuții cu președintele Klaus Iohannis. Propunerea partidului pentru funcția de premier este Florin Cîțu.

„Bine ați venit”, i-a întâmpinat președintele pe liberali.

Din delegația PNL fac parte Ludovic Orban, Rareș Bogdan, Raluca Turcan și Iulian Dumitrescu.

Klaus Iohannis a discutat cu delegația PSD

Discuțiile cu delegația PSD s-au încheiat după 20 de minute. Potrivit unor surse participante la discuții, președintele i-ar fi felicitat pe social democrați pentru câștigarea alegerilor și a ascultat propunerile PSD pentru funcția de premier și pentru constituirea unui Guvern.

Președintele le-a cerut social-democraților să îi spună ce opinie au despre formarea unei majorități și a unui guvern. Anterior, liderul PSD, Marcel Ciolacu a declarat că președintele „trebuie să accepte nominalizarea PSD în persoana lui Alexandru Rafila ca prim-ministru desemnat”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult