Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Klaus Iohannis şi lista consilierilor prezidenţiali

Klaus Iohannis şi lista consilierilor prezidenţiali

scris de A.H.
1 afisari

Scriitoarea Tatiana Niculescu-Bran, fostul deputat George Scutaru, istoricul Andrei Muraru, fostul comisar european Leonard Orban și secretarul general adjunct al PNL Dan Mihalache se numără printre cei care vor fi consilieri prezidențiali ai președintelui ales, Klaus Iohannis.

Întrebări pentru Johannis

Johannis Klaus

Scriitoarea Tatiana Niculescu-Bran va fi purtătorul de cuvânt al președintelui ales, Klaus Iohannis. Ea a absolvit Facultatea de Litere a Universității din București și Institutul European de Jurnalism de la Bruxelles. Între 1995 și 2004 a fost redactor la Radio BBC World Service, secția română de la Londra. Între 2004 și 2008 a condus biroul BBC World Service de la București.

În 2006 a publicat primul roman nonficțional din literatura română, „Spovedanie la Tanacu”, urmat, în 2007, de „Cartea Judecătorilor”. Cele două romane, în dramatizarea autoarei, au devenit piesă de teatru.

consilieri klaus iohannisFostul deputat George Scutaru va fi consilier prezidențial pe probleme de securitate națională. El a absolvit Facultatea de Istorie a Universității București, a deținut trei mandate de deputat, a fost lider de grup și președinte al Comisiei de apărare din Camera Deputaților.

Istoricul Andrei Muraru va deține poziția de consilier prezidențial pentru relația cu societatea civilă și autoritățile publice. El a fost președinte al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc.

Fostul comisar european pentru multilingvism Leonard Orban ar urma să fie consilier prezidențial pentru afaceri europene. El a mai fost consilier prezidențial, între 2010 și 2011, în mandatul președintelui Traian Băsescu.

Cosmin Marinescu — conferențiar universitar doctor la Catedra de Economie și Politici Economice din cadrul Academiei de Studii Economice București — va fi consilier prezidențial pentru mediul de afaceri.

Între cei care ar putea fi consilieri ai lui Klaus Iohannis se mai numără actualul secretar general adjunct al PNL Dan Mihalache, Lazăr Comănescu — ambasador în Germania, Simina Tănăsescu — profesor universitar și doctor în drept constituțional.

De asemenea, actualul consilier de stat Delia Dinu ar urma să coordoneze în continuare compartimentul pentru protocol al Administrației Prezidențiale. La Cancelaria Ordinelor va fi păstrat actualul consilier de stat Gheorghe Angelescu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult