Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Lakatos despre Tokes: „Alcoolul ia mintile unora!”

Lakatos despre Tokes: „Alcoolul ia mintile unora!”

scris de Ziua Veche
3 afisari

„Consumul exagerat de alcoolul ia mintile unora!” Asa ii raspunde Lakatos Petru europarlamentarului Tokes Laszlo care a afirmat, luni, intr-o conferinta de presa la Oradea, ca deputatul UDMR are un trecut „odios” fiind fost ofiter al Ministerului de Interne. Desi numele deputatului UDMR Lakatos Petru nu se regaseste pe niciuna din cele doua liste cu nume ale fostilor ofiteri de Securitate facute publice de Tokes, la interval de doua saptamani, fostul episcop reformat a vorbit despre „trecutul odios” al parlamentarului UDMR. Deputatul UDMR Lakatos Petru ii raspunda dur lui Tokes.

 

 

Lakatos a spus, pentru ziuaveche.ro, ca in anul 1970 a dat admitere la scoala de ofiteri de pompieri si „de „n” ori i-am explicat europarlamentarului Tokes ca pompierii in toata Europa apartin Ministerului Administratiei si Internelor”. Lakatos spune ca „daca  cineva a fost ofiter de pompieri nu este ilegal insa domnul Tokes face urmatorul rationament: Ministerul de Interne=Securitate si cine a facut parte ca pompier a fost si securist. Asta este rationamentul sub aburii alcoolului.” Lakatos ne-a explicat cum „in anul 1985, avand in vedere politica de cadre de atunci a conducerii supreme a Partidului Comunist Roman in cadrul MI, a facut sa fiu dat afara. Efectiv de pe o zi pe alta, cu doi copii de 3 ani si altul de 5 ani, am ramas pe strada pentru ca asa au fost indicatiile de partid”.

De unde a pornit cearta

Actualul parlamentar ne-a povestit cum a ajuns si-n politica. „Am inceput o activitate in viata civila avand si Facultatea de Stiinte Economice si mi-am facut o cariera la Oradea, iar in 1990 m-am inscris in UDMR, iar in anul 2001 am fost ales presdinte al UDMR Bihor. Pana atunci lucrurile au stat frumos si bine intre noi mai ales ca la reformati este un obicei. Copiii cand ajung la 14 ani sunt confirmati ca religie si el (n.r. – Laszlo Tokes) a oficiat slujba in cazul fiicei mele. Imi dedica carti, si acum le mai am, in care scria pentru sotia mea cu dragoste frateasca. Totul a fost frumos pana in anul 2001 cand am fost ales presedintele organizatiei Bihor contracandidat fiindu-mi fostul deputat Zsolt Szilagy, Tokes dorindu-l pe el presedinte. Imediat dupa aceasta poveste Tokes a venit cu aceasta acuzatie si eu am cerut oficial de la CNSAS sa-mi confirme daca am dosar de colaborare sau nu. CNSAS printr-o adresa oficiala mi-a comunicat ca am fost urmarit si ascultat de Securitate intre anii 1987-1988, si mi-am vazut si dosarul si stiu si cine m-a denuntat. Eu am facut publica, la Oradea, in urma cu noua ani aceasta adresa si pentru mine acest lucru este inchis”.

L-am prins cu mata-n sac

Pe de alta parte, Lakatos are o explicatie pentru toate acuzatiile aduse de fostul episcop. „Eu am gasit profund daunatoare activitatea lui politica de dupa 1991, iar in urma cu doua saptamani l-am prins cu mata-n sac ca a mintit si am dovedit acest lucru in public. Nu a avut incotro si acum incearca o revansa”. Lakatos ne-a explicat ca din punctul sau de vedere dupa ce nu a mai fost episcop, Laszlo a facut presiuni asupra directorului Liceului Reformat pentru niste chestiuni personale, iar parlamentarul a dovedit mass-media din Oradea acest lucru si din acest motiv europarlamentarul se razbuna.

Acuzatiile lui Tokes

Europarlamentarul Laszlo Tokes a dat luni publicitatii 37 de nume de ofiteri si subofiteri ai fostei Securitati si ai Militiei, care ar fi urmarit angajati si enoriasi ai Bisericii Reformate, informeaza Mediafax. Intre numele prezentate s-a aflat si actualul deputat UDMR Petru Lakatos si fostul parlamentar Fazakas Laszlo.

„Lakatos Peter a fost fara echivoc ofiter la Ministerul de Interne si activitatea lui ulterioara reflecta trecutul sau odios. L-a sprijinit pe Fazakas Laszlo sa ajunga membru al Parlamentului”, a declarat Tokes. „Ar fi cazul sa se inceapa judecarea acestor cazuri si sa se demaste cine a regizat si a comis evenimentele sangeroase din Targu Mures, mineriadele din ’90 si cele intamplate in Piata Universitatii”, a adaugat pastorul reformat. Cele 37 de nume se adauga unei liste cu peste o suta de persoane acuzate de colaborare cu Securitatea si Militia impotriva comunitatii reformate, lista data publicitatii in februarie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS