Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Sfidare: Laszlo Kover nu renunţă la vizita în România

Sfidare: Laszlo Kover nu renunţă la vizita în România

scris de Laurentiu Banches
3 afisari

Preşedintele parlamentului ungar, Laszlo Kover, a anunţat că va vizita România în ziua de marţi, 5 iunie, în pofida recomandarii lui Vasile Blaga şi a Robertei Anastase de a amâna venirea sa la Târgu Mureş până după terminarea alegerilor.

Kover Laszlo

Laszlo Kover nu renunţă la vizita în România

Deşi luni, Vasile Blaga şi Roberta Anastase i-au solicitat lui Laszlo Kover să amâne vizita pentru perioada de după terminarea alegerilor locale, preşedintele parlamentului ungar, le-a răspuns celor doi preşedinţi ai Camerelor din România printr-o scrisoare că doreşte să realizeze această vizită marţi, 5 iunie. Potrivit Agerpres, în scrisoare, Laszlo Kover a declarat că va efectua o vizită neoficială în România, o ţară prietenă care doreşte să adere la zona Schengen, ca persoană particulară, ca om politic, ca preşedinte de onoare al Partidului Civic Maghiar (PCM) din România, formaţiune a etnicilor maghiari oficial înregistrată, şi nu în ultimul rând ca cetăţean al UE, şi nu în calitate de demnitar public.

Totodată, în scrisoarea transmisă de Kover acesta precizează că, înainte de diferite scrutinuri, politicieni români au efectuat vizite similare în Republica Moldova şi Spania pentru a sprijini în mod democratic forţe politice româneşti locale. Laszlo Kover şi-a exprimat speranţa că a reuşit să risipească temerile politice şi a cerut părţii române să-l informeze imediat dacă există vreun obstacol legal în calea vizitei sale planificate, a subliniat agenţia de presă ungară MTI.

Astfel, după ce printr-o altă scrisoare, Blaga şi Anastase l-au asigurat pe Kover că este un oaspete binevenit,controversata vizita a preşedintelui parlamentului ungar este programată să aibe loc marţi după amiază, în judeţul Mureş, unde va participa la închiderea campaniei electorale a PCM Târgu Mureş. Laszlo Kover urmează astfel să se întoarcă în România după ce între 24 şi 27 mai, a participal la evenimente ale PCM din România, printre care s-a numărat şi o comemorare ecumenică a scriitorului maghiar Jozsef Nyiro.

5 comentarii

petru aretu 05-06-2012 - 12:31

Acest domn incruntat nu intelege un lucru elementar si anume ca nu poti intra in curtea unui vecin atunci poftesti tu. Daca doresti s-o faci, iti asumi riscul si te trezesti muscat de caine.

lica 05-06-2012 - 13:17

-PERSONA NON GRATA SI BASTA.
UNGURII PROFITA DE „TRADAREA”DE TARA PRACTICATA DE TRAIAN BASESCU IMPOTRIVA POPORULUI ROMAN.

petru aretu 05-06-2012 - 14:08

Pentru ca la aceasta ora dl Kover a si sosit la Targu Mures, astept reactia Presedintiei si Guvernului fata de asemenea provocare. Sunt situatii cand, totusi, nodul gordian trebuie taiat!

Mache 05-06-2012 - 14:38

Reactia guvernului Ponta (el e puterea executiva in Romania, nu-i asa ?!) va fi bla, bla, bla, bla, bla… Adica multe latraturi si guituri, dar actiune 0. Sau cum zicea Berceanu, claxonu lui Ponta e meserie, dar motorul e mort din nastere… 😉

Precedente exista dar evident ca asta nu conteaza pentru hoarda de neputinciosi de la Palatul Victoria in frunte cu guitatorul suprem Vicor Ponta Ben Nahum. De exemplu in vara lui 2008 presedintele de atunci al Ungariei, Laszlo Solyom, (care fusese invitat de un primar ungur din Slovacia la o celebrare publica) a fost oprit la frontiera cu Slovacia si i s-a interzis pur si simplu sa intre in acea tara pentru ca facuse o serie de declaratii considerate obraznice de oficialii slovaci.

Deci iata ca se poate daca e un strop de vointa, insa desigur ca aceste lucru sunt straine impotentilor profesionisti de teapa lui Ponta…

petru aretu 05-06-2012 - 17:50

Inca de la constituirea sa ca stat Slovacia a avut o atitudine demna fata de asemenea imixtiuni din partea conducatorilor maghiari.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult