Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Laszlo Tokes: Autodeterminarea maghiarilor, problemă de siguranţă europeană

Laszlo Tokes: Autodeterminarea maghiarilor, problemă de siguranţă europeană

scris de M.A.
2 afisari

Autodeterminarea maghiarilor din Bazinul Carpatic este o problemă de siguranţă europeană, a declarat.Laszlo Tokes, reales în funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional al Maghiarilor din Transilvania de către Adunarea Naţională a Delegaţilor Consiliului Naţional Maghiar din Transilvania care a avut loc sâmbătă la Târgu Mureş.

Laszlo Tokes (erdon.ro)

Laszlo Tokes (foto: erdon.ro)

„Consiliul de Autonomie al Bazinului Carpatic s-a adresat guvernelor statelor participante şi întâlnirii la vârf a NATO, solicitând să se asigure autodeterminarea maghiarilor din Bazinul Carpatic„, a afirmat Laszlo Tokes.

„O unire naţională deasupra frontierelor, autodeterminare, aceştia sunt cei doi piloni de bază ai strategiei noastre naţionale care se completează şi pe care putem construi politica noastră din Ardeal, cu o expresie relativ nouă, un nou cuvânt, «eurotransilvanism». Este un cadru politic care cuprinde modernitate europeană, valori europene şi valori transilvănene, care sunt în armonie cu valorile europene”, a spus liderul CNMT, citat de Mediafax.

El a adăugat că, potrivit principiului integrării maghiare, în relaţia europeană, Ardealul este considerat ca o regiune europeană, „la fel de valoroasă ca orice altă regiune a Europei”. „Comunitatea maghiară în stare dezavantajoasă în toate privinţele trebuie să se armonizeze cu Europa. Păstrarea Târgu Mureşului ca noua capitală transilvană este o problemă morală pentru noi”, a conchis Laszlo Tokes.

Laszlo Tokes a fost singurul candidat pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional al Maghiarilor din Transilvania şi a fost ales cu 189 de voturi pentru şi şase abţineri, din cele 195 de voturi valabil exprimate, transmite Agerpres. „Bucuria mea e şi mai mare când văd semnele încrederii dvs. E o mare bucurie şi îmi dă putere să continui activitatea pe care aş dori să o duc mai departe. Mă străduiesc să merit şi pe mai departe încrederea dumneavoastră”, a spus Tokes.

La propunerea lui Tokes, în funcţia de preşedinte executiv al acestui for a fost aleasă Sandor Krisztina, în locul lui Toro T. Tibor, care a preluat conducerea Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT). Consiliul Naţional al Maghiarilor din Transilvania s-a constituit în anul 2003.

8 comentarii

ParpanghElE : M a n d r i a NATIONALA 11-12-2011 - 16:59

Tuchasul este indrituit de Boroka Prohaszka sa dea lectii de moralitate, Elyen a baratyaval a Trayanal!

Andrei 11-12-2011 - 18:42

„şi pe care putem construi politica noastră din Ardeal”

„Păstrarea Târgu Mureşului ca noua capitală transilvană ”

Intii , autonomia asa zisului tinut secuiesc ,adica ,infigem cutitul adinc in trupul Romaniei ,apoi pasul al 2 lea rasucim si spintecam trupul acestei tarii……

Deci ,daca nu pot infige cutitul n-au cum sa sfirtece trupul tarii…..

SUNT CURIOS SA VAD CE POLITICIENI ,CE PARTID ;CE PRESEDINTE VA PERMITE SAVIRSIREA ACESTEI BARBARITATI….!

Cum vor justifica ?

Ce argumente ?

Deja firavul si simpaticul serpisor Tokes ,”persecutat” de Securitate ,s-a transformat intr-o singeroasa si demonica Napirca ,cu ajutor hun + ,prin multiple mutatii genetice.
.
Traiectoria si ascensiunea acestui individ ne indica faptul ca in acest proiect devastator pt Romania participa si altii ….
PS.
Intre timp scenariul cu „rusinea de a fi roman ” continua cu ajutor a-l profunzilor si vioilor din tara adica ,partidul inainte ….orice mijloace trebuiesc folosite pt a obtine puterea…etc ,etc

Andrei 11-12-2011 - 18:52

participa si altii ….in afara de Ungaria .

Dl.Batca ,aveti cuvintul !

TOM Cc 11-12-2011 - 19:23

La Balaceanca ,Tokes,daca nu reuseste tratamentul un bilet de gat ,imbarcarea intr-un avion cu directia inchisoarea Guantanamo pt terorism !!

nicu 12-12-2011 - 13:46

singura solutie ridicarea pragului electoral la 10% ca sa scapam de curva politica UDMR si astfel de bozgorimea cu pretentii si privilegii din parlament si guvern, nu vi se pate un pic cam mult: ministrul mediului, culturii,sanatatii,viceptriministru, secretar general al guvenului, directorul radioului public si multe alte posturi cheie numai bozgori si spioni maghiari+ acest spion sef dinainte de 89 si dupa pastor peste curve popa tokes

Ciu Huhu 12-12-2011 - 14:43

Corect!

NELIDA 14-12-2011 - 05:41

D-le parlamentar roman.Am impresia ca ai fost ales din gresala intrucat nu le porti grija romanilor care te-au ales ci porti grija invrajbirii oamenilor indiferent ca sunt romani , ca sunt maghiari vrajba sa fie.Aveti groje ca sapand multe gropii aveti sansa sa cadeti in una si dreptatea lui D-zeu va va sta impotriva.

urbos 14-12-2011 - 05:59

N-a fost ales din gresala tovarasa, a fost ales de securisti aflati in misiune, la ordinele lui Basescu, la fel ca EBA, plimbati in autocare si din pix. Intreaba-te ce i-a trebuit nemernicului de la Cotroceni sa-l faca p-asta europarlamentar si poate te trezesti la realitate. Daca faci doar gargara p-aici, fara sa te iei de adevaratul vinovat, precum alte lepre basiste, mai bine canta la alta masa.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult