Acasa Actualitate-InternaPolitica interna UPDATE: Lazaroiu avertizeaza asupra provocatorilor pesedisti

UPDATE: Lazaroiu avertizeaza asupra provocatorilor pesedisti

scris de Ziua Veche
4 afisari

 

.Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu a avertizat marti ca exista informatii ca vor exista provocatori printre protestatari la mitingul de miercuri organizat de marile confederatii sindicale. “Intotdeauna sunt unii care vor sa profite de nemultumirea oamenilor pentru a-si atinge ei scopurile politice sau de alta natura. Sunt informatii ca vor exista provocatori la acest miting. Oameni care sunt interesati sa apara violente si chiar si victime. Sunt desigur oameni inconstienti. Scopurile lor nu au de a face nici cu democratia si nici cu statul de drept. Violentele de strada nu rezolva situatia economica dificila in care ne aflam”, a precizat Sebastian Lazaroiu pentru NewsIn. Intrebat la cine se refera cand vorbeste despre oamenii interesati ca apara violente la mitingurile de miercuri, Sebastian Lazaroiu a sugerat ca PSD ar avea astfel de interese. “Ma refer in special la un partid de opozitie care se vrea de centru-stanga. I-as atrage atentia domnului Ponta ca Che Guevara nu era de centru-stanga. Si chiar daca unii il eroizeaza, Guevara a lasat in urma multe victime. Il sfatuiesc pe dl. Ponta ca intre Guevara si Titulescu sa il aleaga pe Titulescu. Romania are un parcurs european pe care trebuie sa il continue”, a precizat consilierul presedintelui Basescu. Liderii sindicali au anuntat luni ca asteapta ca, la mitingul de miercuri din Piata Victoriei, sa fie prezenti peste 60.000 de protestatari, alaturi de angajatii din sanatate, invatamant, functionari publici fiind anuntata participarea a cel putin 1.000 de mineri din Valea Jiului.

 
 

 

UPDATE:  

“Domnul Lazaroiu este iresponsabil si presedintele Basescu ar trebui sa-l concedieze imediat pentru declaratiile provocatoare si pentru faptul ca isi incalca mereu atributiile de consilier. Ar trebui sa-i fie rusine domnului Lazaroiu care-si primeste salariul ca sa se ocupe de atacuri impotriva opozitiei, in timp ce pensionarii si salariatii care ii platesc lui salariul sunt sfidati si umiliti”, a declarat in replica seful PSD Victor Ponta pentru NewsIn.

UPDATE: Sever Voinescu: Profitand de actuala criza, PSD se gandeste sa încinga strada în scopuri politice

„In deplina conformitate cu regulile democratice, sindicatele au anuntat forme specifice de protest pentru zilele care urmeaza. Aceste proteste, însa, vor trebui dublate de o permanenta dispozitie spre dialog, pentru ca numai dialogul social poate sustine solutiile de care tara are nevoie acum. Dand dovada de maturitate, sindicatele au cerut partidelor politice sa nu se amestece in niciun fel în actiunile lor.

Constatam, din pacate, ca apelul sindicatelor este nesocotit de catre Partidul Social Democrat. Acest lucru ne îngrijoreaza pentru ca istoria ne ofera lectii aspre. În ultimii 20 de ani Romania a fost afectata grav de cel putin doua situatii în care nemultumirile sindicale au fost deturnate politic în detrimentul interesului national. Ma refer la sirul de mineriade de la începutul anilor ’90 precum si la mineriada din 1999. De fiecare data, partidul domnului Ion Iliescu, indiferent de numele pe care îl purta, acum se numeste PSD, a fost în spatele acestor actiuni. Credem ca orice cetatean responsabil stie bine ca, în 2010, Romania nu-si mai poate permite asemenea derapaje. Credem, de asemenea, ca orice cetatean responsabil stie ca economia nu se revigoreaza prin actiuni de tip “Mineriada” si ca bugetul statului nu se rationalizeaza prin actiuni violente de strada”, a declarat marti liderul PDL Sever Voinescu. 

„In repetate randuri, pe parcursul zilelor trecute, lideri importanti ai PSD, în frunte cu presedintele Victor Ponta, au dat declaratii publice de natura sa instige la dezordini sociale. O asemenea pozitie a fost exprimata aseara si de domnul Liviu Dragnea. In acest context, reamintim ca, la greu, PSD a preferat sa abandoneze guvernarea în scopul atingerii unui iluzoriu profit electoral. Romanii au decis sa se opuna pretentiilor electorale ale PSD. Reamintim, de asemenea, ca PSD a preferat sa lase tara fara Guvern într-un moment extrem de dificil numai pentru ca acel Guvern, condus de Emil Boc, a decis sa puna în ordine sistemul de pensii, reducand excesele pentru a crea resursele sustinerii întregului sistem, mai ales a pensiilor mici. Profitand de actuala criza, PSD se gandeste sa încinga strada în scopuri politice”, a continuat Voinescu.

UPDATE: 

Ei (n.red. – PDL) trebuie sa dovedeasca aceste afirmatii, ca PSD incearca sa incinga strada in scop politic. Dar, de fapt, ei sunt foarte speriaiti si ei sunt cei care incing strada. Sunt afirmatii securiste ca vom ajuta manifestantii cu mijloace de transport, declaratii ale acestor securisti de spita noua ai Cotrocenilor, a declarat Liviu Dragnea.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS