Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Lăzăroiu despre Mişcarea Populară şi prezidenţiabilul Ungureanu

Lăzăroiu despre Mişcarea Populară şi prezidenţiabilul Ungureanu

scris de C.P.
2 afisari

Sebastian Lăzăroiu a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, că vrea să pună bazele unei „şcoli de lideri politici”, punctând că aceasta va fi deschisă tuturor tinerilor, indiferent dacă orientările lor politice sunt de stânga sau de dreapta.

Sebastian_Lazaroiu

Lăzăroiu despre Mişcarea Populară şi prezidenţiabilul Ungureanu

Lăzăroiu a vorbit şi despre actuala situaţie politică, exprimându-şi convingerea că noul Guvern şi premierul Mihai-Răzvan Ungureanu vor reuşi să ducă România spre performanţă economică.  Despre primul-ministru Ungureanu, Lăzăroiu a susţinut că are toate şansele să fie un candidat viabil pentru alegerile prezidenţiale, dar a adăugat că acesta ar trebui să-şi asume orientările sale de centru-dreapta pentru a primi susţinere politică.
AGERPRES: În mai puţin de un an aţi trecut de la funcţia de consilier prezidenţial la cea de ministru al Muncii, iar acum sunteţi managerul unui nou proiect media. Cum se va poziţiona acest nou proiect pe care-l coordonaţi în actualul peisaj al politicii româneşti?
Sebastian Lăzăroiu: Nu am parti pris-uri. Eu sunt des înjurat de USL, PDL-ul m-a dat afară din Guvern şi UDMR-ul, la un moment dat, a fost supărată pe nişte declaraţii ale mele. Deci, nu ştiu dacă este vreun partid cu care să pot spune eu că sunt prieten. Eu sunt prieten, în schimb, cu anumite acţiuni şi voi sprijini acţiunile acestea, criticându-le pe cele opuse lor. De pildă, anul acesta voi fi un critic acerb al oricărui populism, indiferent din partea cui vine. Şi din partea PDL-ului şi din partea USL-ului, orice populism. Adică, să spunem că facem lucruri pe care nu le putem face sau să spunem promisiuni care nu pot fi onorate. Voi fi un critic cu astea. Îi voi sprijini în acest proiect media pe cei care promit cel mai puţin.
AGERPRES: Mişcarea populară cât de mult pare să promită?
Sebastian Lăzăroiu: Este clar că o să apară această alianţă în jurul PDL-ului, care va avea încărcătură de centru-dreapta puternică şi, până acum, cel puţin, mi s-a părut că e cea mai responsabilă, au avut discursul cel mai responsabil. Sigur, au avut şi ei derapajele lor, uneori, dar în general pe acţiunile politice au fost consecvenţi.
AGERPRES: Veţi susţine Mişcarea Populară?
Sebastian Lăzăroiu: Nu voi susţine Mişcarea, voi susţine orice idee, orice iniţiativă, orice acţiune la nivel guvernamental care este în spiritul vremurilor pe care le trăim. Şi spiritul vremurilor pe care le trăim înseamnă, de fapt, criză economică şi prudenţă.
AGERPRES: Vă asumaţi prin noul proiect  (transforrmare televiziunii TVRM în TVH 2.0) o anumită orientare politică?
Sebastian Lăzăroiu: Îmi asum convingerile de centru-dreapta. Pe astea mi le-am asumat tot timpul: şi când am fost consilier şi când am fost ministru şi acum, când nu mai sunt într-o funcţie publică. Mi le asum!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult