Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Lăzăroiu despre necesitatea legalizării prostituţiei

Lăzăroiu despre necesitatea legalizării prostituţiei

scris de D.P.
1 afisari

Sociologul Sebastian Lăzăroiu, consilier prezidenţial, publică un studiu despre demografia din România, intitulat “Demografia iubirii: revoluţie sau război”, în care susţine că, peste opt ani, vor fi mai mulţi bărbaţi la vârsta căsătoriei decât femei, existând riscul ca agresivitatea să crească pe fondul frustărilor sexuale.

Sebastian Lazaroiu

În text, publicat în Q magazine, Lăzăroiu menţionează că în anul 2019, “în România vor fi mai mulţi bărbaţi la vârsta căsătoriei decât partenere disponibile. Un milion de tineri îşi vor căuta perechea, iar aproximativ 160.000 de bărbaţi vor rămâne necăsătoriţi. În asemenea perioade de dezechilibru între numărul bărbaților şi cel al femeilor, cercetătorii arată că există riscul de avea revoluţii (chiar de catifea) sau creşteri ale agresivităţii (războaie).

Dacă în 1989 aveam două partenere la un bărbat şi s-a ajuns la o revoluţie politică, în 2019 vom avea 1,3 parteneri la fiecare parteneră, iar efectele nu sunt încă foarte uşor de anticipat”.

Cum poate rezolva statul problema

“În mod normal, nu există metode la dispoziţia guvernelor pentru a corecta asemenea deficite pe piaţa matrimonială, iar autoreglajul e şi mai puţin probabil. Este clar că o parte dintre bărbaţii născuţi la sfârşitul anilor ’80 în România nu îşi vor putea întemeia o familie.

Singurul mod în care poate fi corectat dezechilibrul este ca bărbaţii care nu îşi găsesc pereche în ţară să o caute peste hotare, în societăţi în care există dezechilibre inverse (adică aglomeraţie de mirese). Asemenea soluţii sunt mai puţin la îndemână.

În orice caz, în asemenea perioade ne putem aştepta la o înflorire a industriilor sexuale, în special a prostituţiei. De altfel, statul trebuie să ia în calcul legalizarea prostituţiei pentru a rezolva măcar o parte din problemă. Chiar dacă mulţi dintre aceşti bărbaţi nu îşi vor găsi o pereche stabilă, va trebui ca ei să îşi satisfacă pulsiunile sexuale.

În condiţiile în care numărul de prostituate este mic, iar fenomenul clandestin, vor creşte agresivitatea şi violenţa sexuală, dar şi conflictele între bărbaţi generate de o parteneră”.

Prea multe femei fără partener egal revoluţie

“Prea multe partenere singure înseamnă revoluţie” scrie sociologul, amintind: “Cercetătorii arată că, în Statele Unite, după al doilea Război Mondial a crescut natalitatea. (…) Când se întorc bărbaţii de pe front, are loc un baby boom.

În 1944 s-au născut 2,9 milioane de copii. În 1945 au venit pe lume 2,8 milioane de copii. În 1946, numărul nou-născuţilor a crescut la 3,4 milioane, iar în 1947 s-au născut 3,8 milioane de copii”.

“Cercetătorii arată că în asemenea situaţii, când avem o „aglomeraţie de mirese” (female marriage squeeze) pe piaţa matrimonială, înfloreşte libertinajul.

Ceea ce s-a şi întâmplat în anii ’60 în Statele Unite, după cum ne amintim, perioadă cunoscută şi sub numele de flower-power, caracterizată printr-o liberalizare a drogurilor şi a sexului. A fost o adevărată revoluţie sexuală.

Din ea au derivat mişcările de emancipare ale femeilor, ale negrilor, protestele studenţilor din universităţi, protestele față de continuarea războiului etc.

În fapt, bărbaţii se confruntau cu o situaţie la fel de neobişnuită ca şi femeile. Aveau la dispoziţie mai multe femei. Aveau de unde alege, deci mai multe oportunităţi”, subliniază sociologul.

“Atunci când sunt mai multe fete pe piaţa matrimonială, se ajunge la revoluţie sexuală. Dacă revoluţia sexuală este oprită de standarde/norme ale societăţii sau de alte politici particulare ale guvernului, atunci e foarte probabil să ne trezim cu o revoluţie politică”, arată Sebastan Lăzăroiu punctând: “O asemenea frustrare s-a descărcat în diverse proteste şi revoluţii de catifea, care au marcat mai târziu lumea occidentală modernă”.

Revoluţia sexuală din 1989

“Prea multe mirese în 1989 l-au dat jos pe Ceauşescu” afirmă consilierul prezidenţial, amintind politica demografică agresiv pro-natalistă din România anilor ’60.

“În 1989, frustrarea era de ambele părţi. Fetele nu îşi găseau parteneri, iar băieţii nu puteau profita de numărul mare de potenţiale partenere din cauza regimului extrem de restrictiv.

Un asemenea potenţial de frustrare a contribuit, cu siguranţă, la revoltele de la sfârşitul lunii decembrie. Mai ales că Revoluţia din 1989 a fost una, în primul rând, a tinerilor ieşiţi în stradă. Aşadar, împiedicarea unei revoluţii sexuale a dus la o revoluţie politică.

Nu vreau să spun că doar acest fenomen al aglomeraţiei de mirese a produs răsturnarea regimului din 1989, dar sigur a  fost un factor favorizant. Pe lângă frustrările alimentare şi cele privind libertatea de exprimare, s-au adăugat frustrările unei revoluţii sexuale neîmplinite”, explică sociologul.

El menţionează şi faptul că multe dintre ţările arabe în care au izbucnit revoltele de stradă din ultima perioadă s-au confruntat cu fenomenul aglomeraţiei de mirese. “Tineri întrebaţi pe străzile din Cairo de ce au ieşit în stradă invocau repetat ca motiv imposibilitatea de a-şi întemeia o familie din cauza sărăciei”, mai punctează Lăzăroiu, remarcând că “la Cairo erau prea mulţi bărbaţi frustraţi”.

“Toate acestea nu constituie singura explicaţie a revoltelor din ţările arabe, dar e clar că fie a fost un factor declanşator, fie un context favorizant”, concluzionează sociologul.

5 comentarii

digital 14-02-2011 - 11:48

baiatul asta sigur sigur nu e normal la cap!!

geek-a-contra 14-02-2011 - 14:11

imbecilul asta a prins si el, cam din avion, niste idei si acu’ se da mare sociolog. un exemplu de imbecilitate?

„Ceea ce s-a şi întâmplat în anii ’60 în Statele Unite, după cum ne amintim, perioadă cunoscută şi sub numele de flower-power, caracterizată printr-o liberalizare a drogurilor şi a sexului. A fost o adevărată revoluţie sexuală.

Din ea au derivat mişcările de emancipare ale femeilor, ale negrilor, protestele studenţilor din universităţi, protestele față de continuarea războiului etc.”

care va sa zica pina la power flower din anii ’60 nu se ezista nici emanciparea femeilor si nici a negrilor…..

iar faza cu motivatia sexuala a lovilutiei din ’89 :))) deci nu foamea, nu frigul, nu sictiru’ au dus la revolutie. in fapt cauza a fost lipsa penisurilor. daca era baiat dastept ceusescu introducei cartela de fucking si producea dildo-uri in loc de lastun si treaba era aranjata….

digital 14-02-2011 - 14:39

va inchipuiti ca unu ca asta ne hotaraste in acest moment destinele noastre si a copiilor nostri.
consilier prezd.se ocupa cu alba ca zapada,cu ppiticii,ulise,etc.
bolnavi psihic,da* intelectual!!

digital 14-02-2011 - 14:40

ui ce fata are?!

Liviu 14-02-2011 - 15:50

In tarile arabe (in general) treaba cu „aglomeratia” de femele nu este o problema negativa ci din contra una pozitiva !

Cat priveste „Lovi-lutia” de la noi treaba cu sexu’, desi una de baza, nu prea si-a facut activa prezenta in niciun fel … Poate doar atunci la Apaca cand s-a strigat: „Nu vrem bani, nu vrem valuta/Vrem ca Petrica Roman sa ne f.ta !” (strigatura reala !!!)

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult