Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Lazaroiu: Guvernul Boc ar trebui sa demisioneze daca programul anti-criza nu va da rezultatele

Lazaroiu: Guvernul Boc ar trebui sa demisioneze daca programul anti-criza nu va da rezultatele

scris de Ziua Veche
1 afisari

 

.Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu a declarat, luni, la videochat-ul ziarului „Gandul”, ca Guvernul Boc ar trebui sa demisioneze daca programul anti-criza nu va da rezultatele prognozate si ca pot fi reprosate Executivului actual o anumita stangacie in comunicare si stangacie politica.


Tot luni, presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat inaintea BPN al PSD, ca depunerea unei motiuni de cenzura reprezinta un gest elementar si obligatoriu pentru Opozitie, in cazul in care Guvernul isi asuma raspunderea pe programul de masuri de reducere a pensiilor si salariilor. Intrebat daca Emil Boc ar trebui sa demisioneze, Sebastian Lazaroiu a apreciat ca acesta „ar fi un gest de lasitate”. „Eu cred ca abia de acum urmeaza greul pentru premier si pentru intreg Cabinetul”, a continuat consilierul prezidential. De asemenea, el a spus, referitor la asumarea raspunderii Guvernului, ca, in cazul in care programul „da gres, evident ca premierul trebuie sa demisioneze”, informeaza Mediafax.

„Dar eu nu cred ca va da gres, eu nu cred ca nu va fi aplicat. Eu sunt optimist. Programul e bun asa cum e pe hartie. Daca nu se aplica cum e pe hartie si incep tot felul de retractari, de ezitari, sa facem si acolo, sa mai dam si acolo, totusi, parca acolo am fost prea duri si … asa mai departe, daca apare genul acesta de ezitare, atunci cu siguranta nu-si va face efectul programul. in situatia asta, sigur ca Guvernul trebuie sa raspunda”, a explicat Lazaroiu. Totodata, Sebastian Lazaroiu a apreciat ca este „greu de spus” daca PDL va mai fi la guvernare in 2012. „Pot sa spun ca, daca nu aplica programul actual, daca au ezitari, sigur nu (va mai fi la guvernare in 2012 – n.r.)”, a adaugat Lazaroiu. In opinia sa, problema actualului Guvern nu este lipsa competentei, ci stangacia politica. „Eu cred ca multi dintre oamenii care sunt in actuala echipa guvernamentala au competente pe domeniul lor. Ceea ce ii poti reprosa Guvernului actual este o anumita stangacie in comunicare si stangacie politica, iar Guvernului de anul trecut, care era diferit, pentru ca era si PSD, poti sa-i reprosezi o anumita lipsa de fermitate. (…) si ministrii PSD care au fost pusi, cu mici exceptii, erau oameni competenti. A fost o mare eroare ca s-au retras de la guvernare in septembrie”, a spus Lazaroiu . Consilierul prezidential a afirmat ca, in mod normal, programul anticiza trebuie sa produca efecte pana la maximum 31 decembrie 2010. 

 

Geoana: Motiunea de cenzura, obligatorie pentru Opozitie 

Pe de alta parte, Mircea Geoana, a declaratca depunerea unei motiuni de cenzura reprezinta un gest elementar si obligatoriu pentru Opozitie, in cazul in care Guvernul isi asuma raspunderea pe programul de masuri de reducere a pensiilor si salariilor. „Daca Guvernul isi va asuma raspunderea pe acest tip de masuri complet nerationale si antisociale de reducere de-a valma a pensiilor si salariilor si a avantajelor sociale, in mod obligatoriu Opozitia va trebui sa introduca motiune de cenzura, daca va fi vorba de asumarea raspunderii. Este un gest elementar din partea noastra”, a spus Geoana.

El a aratat ca nu motiunea de cenzura este un scop in sine, ci gasirea si implementarea unor solutii alternative.

„Sunt solutii alternative de reducere a cheltuielilor bugetare si fara sa nenorocim milioane de romani cu venituri mici”, a spus Geoana.

0 comentariu

Suca 05-03-2010 - 14:16

Dar CINE dreaku i-a trimis pe englezi acolo? Brown sau BLAIR, in baza unor MINCIUNI coprodictzie Blair-Bush? Escroc imputzit Blair asta. Brown nu-i nici macar 10% asa de vinovat fatza de cât este Tony Blair, excrementul asta care-si schimba religia mai repede decat chilotzii si se-nvarte ca pisicul sa pice-n picioare intotdeauna. Si va mai plansaratzi de Base sau Iliescu :-))

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult