Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Lăzăroiu: Ponta şi Voiculescu se bat pe scaunul de premier. Vezi reacţia lui Ponta

Lăzăroiu: Ponta şi Voiculescu se bat pe scaunul de premier. Vezi reacţia lui Ponta

scris de R. C.P.
6 afisari

 Consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu susţine că adevărata miză a confruntării dintre preşedintele PSD şi adevăratul şef al PC este funcţia de prim-ministru.

De ce se ataca reciproc Victor Ponta si Dan Voiculescu

foto: Evenimentul Zilei

Iată care sunt argumentele lui Lăzăroiu :

„1.Preşedinte al Senatului este tot dl. Geoană, cel care, în caz de suspendare a Preşedintelui în funcţie şi cădere a cabinetului Boc, numeşte premierul.

2.Dl. Geoană este mai prieten cu dl. Voiculescu decît cu dl. Ponta. Plus că, dl. Geoană nu cred că şi-a plătit încă „datoriile” din campanie către televiziuni.

3.Protocolul USL stipulează că premierul va fi stabilit abia la vară în luna iulie 2011. Atunci sondajele vor desemna cel mai popular candidat la funcţia de preşedinte (previzibil, Antonescu-ACD), după care va fi nominalizat premierul de la celălalt partid (previzibil PSD, dl. Ponta speră că domnia sa).

4.Până la vară nu există un candidat al USL la funcţia de premier. Dacă trece moţiunea de cenzură anunţată de USL în actuala sesiune parlamentară, preşedintele în funcţie (titular sau interimar) poate face abstracţie de USL.

5.Planul d-lui Voiculescu: suspendarea preşedintelui în funcţie până în luna iulie 2011, adică până la desemnarea premierului oficial al USL. Demiterea guvernului Boc. Geoană interimar. Geoană îl numeşte pe Voiculescu premier. Nu pe Ponta.

Voiculescu premier? Oare nu e prea mult?

În 2006 voia funcţia de vicepremier. Dl. Tăriceanu fusese de acord. Doar un accident de imagine l-a împiedicat să o obţină.

În 2007 si-a dorit funcţia de preşedinte al Comisiei parlamentare care intocmea rechizitoriul pentru suspendarea preşedintelui. A avut-o.

În 2008 şi-a dorit şi a obţinut, în ciuda împotrivirilor „greilor” PSD, funcţia de vicepreşedinte al Senatului.

În decembrie 2010 dl. Voiculescu a cerut imperativ alianţă între PSD-PNL-PC până la 31 ianuarie 2011. Pe 5 februarie era gata.

În 2011, un alt „greu” al PNL, dl. Meleşcanu, i-a cedat funcţia de vicepreşedinte al Senatului.

La negocieri dl. Voiculescu a cerut 20 de locuri eligibile de la PNL şi PSD. Le-a obţinut.

Nu subestimaţi puterea d-lui Voiculescu asupra opoziţiei. Dacă îşi doreşte ceva, obţine.

Dl. Ponta a observat asta. A vrut să scape de dl. Voiculescu după ce a luat funcţia de preşedinte al PSD, sfătuind PC să meargă pe drumul său. Şi PC s-a conformat. Doar că drumurile PSD şi PC s-au intersectat iarăşi, un an mai târziu, în USL. Nu scapă dl. Ponta de dl. Voiculescu când vrea.

De ce 25 martie 2011? Şi-a pus întrebarea şi ziarul Gândul. Mi-am pus-o şi eu. M-am uitat în calendarul ortodox şi, da, are sens… Pe 25 martie e Blagoveştenia – „dezlegare la peşte”. Ştiţi cum sunt motanii, mai ales după un post lung….”, scrie Lăzăroiu pe Madame Blogary .

În replică, Victor Ponta a declarat, pentru Evenimentul Zilei: „Îmi mențin decizia de a mă lupta cu stăpânul Băsescu și nu cu slugile lui”.

3 comentarii

jan dinu 10-02-2011 - 07:33

Iata – CAUZA – romane …
Shi-am zis mereu
Cindva am tot strigat
Putini ,putini au ascultat !
Cu treburi mici ne-am inglobat
Acceptind hipnoza draku peste stat !
Am tot jelit necontenit
Dar la izbinda n-am pornit
Armate’ntregi de venetici
Sh-au facut culcu$i aici …
Duium de preoti ignoranti
Shi-au dat shi crucea pe talanti
Credincioshii ii stiu ce sunt …
Afaceristi de suflete pe acest pamint !!
JD-USA

YAAKOV 10-02-2011 - 08:15

Ponta nu va fi votat de populatie. PSD-istilor, schimpati-l din functie Ponta, daca vreti sa nu ramaneti in opozitie. Puneti in locul lui pe cineva care sa se priceapa la cum merge economia, un inginer care a condus o mare intreprindere. Cu avocati mistocari nu-i convingeti pe romani sa va voteze. Ponta n-are nici mecla de om de stat.

Morkova Vesela 10-02-2011 - 14:18

Bine Base, nu-i lasa _ La oase, ce poolah mea!
Voiculescu e limbric _ Tzapa lunga si foc mic
Sa ii regulezi pe toti _ Muma lor de hoti!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult