Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Legea 544: Ponta îi cere lui Băsescu toate stenogramele

Legea 544: Ponta îi cere lui Băsescu toate stenogramele

scris de Marius Bâtcă
9 afisari

Preşedintele PSD Victor Ponta îi solicită preşedintelui Traian Băsescu, în baza Legii 544, copii ale tuturor stenogramelor consultărilor de la Cotroceni, din 6 februarie, precizând că, în condiţiile unui refuz de a răspunde cererii în termenul legal, îşi rezervă dreptul de a se adresa instanţei.

Basescu Ponta

foto: presidency

Victor Ponta vrea să vadă toate stenogramele discuţiilor de la Cotroceni, din 6 februarie. El îi atrage atenţia preşedintelui Traian Băsescu că este corect, moral, necesar şi de interes public ca stenogramele discuţiilor cu toate formaţiunile politice prezente la Cotroceni în ziua respectivă să poată fi consultate de toţi cei interesaţi.

„În calitate de cetăţean român, consider că am dreptul de a fi informat în legătură cu discuţiile pe care le-aţi avut cu reprezentanţii tuturor grupurilor parlamentare prezente la Cotroceni, cu atât mai mult cu cât, conform declaraţiilor dumneavostră recente, ele m-ar viza în mod direct”, a declarat Ponta pentru Mediafax.

Preşedintele PSD precizează că face această solicitare nu din postura de lider politic, ci din cea de cetăţean şi susţine că îşi rezervă dreptul de a se adresa instanţei de judecată dacă Traian Băsescu va refuza să răspundă solicitării în termenul legal.

Liderul PSD Victor Ponta a anunţat, luni, că va solicita publicarea tuturor stenogramelor de la consultările preşedintelui Traian Băsescu cu partidele politice, declarându-se convins că şeful statului nu i-a menţionat numele ca propunere pentru funcţia de premier.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult