Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Legea amnistierii a fost retrimisă la comisia de specialitate

Legea amnistierii a fost retrimisă la comisia de specialitate

scris de C.S.
7 afisari

Proiectul de lege privind amnistierea a fost respins astăzi, în unanimitate, de Camera Deputaților, acesta urmând să fie retrimis la comisia de specialitate pentru modificări, până la 1 februarie 2014.

Camera Deputaților a decis, în unanimitate, retrimiterea legii amnistierii la comisia de specialitate.

Propunerea de retrimitere, înaintată de președintele Camerei, Valeriu Zgonea, a primit 268 de voturi favorabile și niciunul împotrivă. Zgonea a precizat că legea amnistierii rămâne în dezbatere publică până la începutul lunii februarie, atunci când intră în vigoare și noul Cod Penal.

„Proiectul este în dezbatere publică. De aceea l-am şi oprit de la votul final, ca să fie în dezbatere publică până la 1 februarie, să vadă toată lumea că nu este nicio chestie ilegală”, a declarat Zgonea.

Premierul Victor Ponta se exprima, luni, în favoarea adoptării legii amnistierii, „dacă este în spiritul Constituţiei şi al reglementărilor europene şi dacă exclude faptele de violenţă şi de corupţie.”

„PSD susţine, de principiu, ideea că după discuţia cu Ministerul Justiţiei, cu CSM, cu Înalta Curte şi după informarea Comisiei Europene, dacă este în spiritul nu doar al Constituţiei româneşti ci şi al reglementărilor care se adoptă pe plan europen şi dacă exclude faptele de violenţă şi faptele de corupţie, din motive practice şi de politică penală, poate fi adoptată Legea amnistiei”, a explicat primul-ministru.

16 comentarii

UnUL 18-12-2013 - 08:25

De ce nu a fost trimisă direct la lada de gunoi; era mai normal?

pathfinder 18-12-2013 - 09:24

Amnistierile se fac, de regula, in republicile bananiere, inainte de alegeri…

Caragiale (daca ar mai trai) ar explica mult mai plastic fenomenul…

Mircea 18-12-2013 - 10:12

Era mai normal asa dar dl. profesor Adrian Nastase are mici probleme cu justitia si trebuia sa doarma mai linistit de Craciun. Dl. profesor Voiculescu are si el mici necazuri cu aceeasi justitie si USL-ul are mare nevoie de antene ca sa explice alegatorilor ce bune sunt cresterile de taxe si impozite (exista pericolul ca unii alegatori sa-si spuna „‘Pai cu cresteri de taxe si impozite as putea si eu sa fiu prim-ministru). Exista marele pericol ca Jiji satul de luxul din penitenciar sa-si aminteasca cit si cui a dat ca sa ajunga deputat si exista multe alte pericole care ar fi fost eliminate daca legea trecea. Sper ca justitia sa le plateasca cu virf si indesat legea asta si cea cu Codul penal mai ales ca pina ala noul MCV nu mai e mult.

Mircea 18-12-2013 - 10:14

Doream sa scriu profesor intre ghilimele dar respectul pe care il am fata de dascali nu mi-a permis.

UnUL 18-12-2013 - 12:58

Din fericire Născase nu mai e profesor; a fost exclus din învățământ

Antibasistul 18-12-2013 - 14:24

Trebuia sa fi tu exclus, pe motiv de mare prostie basista!

UnUL 18-12-2013 - 15:33

Puișor, excluderile din învățământ – afară de câțiva talibani ca tine, Bubos, mirciulică, degețel, Parpanghel, etc. toată lumea știe că într-o țară care se proclamă democratică există libertatea de opinie – nu se fac pentru opinii politice, cum ai vrea tu, ci pentru abateri flagrante de la morală sau pentru infracțiuni de drept comun (eventual soldate cu condamnări, ca în cazul lui Bombo).

Antibasistul 18-12-2013 - 16:01

Pentru prostia ta MARE trebuie sa fi exclus, nu pentru opinii!!!!!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 18-12-2013 - 16:10

MINCINOSUL de pe SOMES , este pensionar de cativa anisori, nu a fost niciodata profesor universitar , si nu a avut doctorat la UBB.
Este un MINCINOS ordinar, profund anti -roman si declarat antiortodox notoriu.
MINCIUNILE inunda toate textele , voi PUBLICA datele personale exacte.
Momentan , este investigat privind originea blazonata si minciunile in legatura cu martiratul parintelui ….

Antibasistul 18-12-2013 - 18:40

Am spus in bataie de joc ca un NUL trebuie exclus, stiam ca NU e pensionar, de aceea are timp sa fie permanent pe Net, stiam ca nu a fost profesor, nu-i in stare sa spuna ce specialzare ar fi avut, stiam ca minte de stinge, CA TOȚI BASISTII!

Antibasistul 18-12-2013 - 18:43

…stiam ca E pensionar…

salut 18-12-2013 - 18:52

Mai Nulule, daca ai activa intr-adevar intr-o unitate de invatamant de stat -ricare ar fi ea, ar trebui sa fii exclus de acolo.

Exista un mare „DACA” in fraza de mai sus, dar, de dragul argumentului o sa-ti explic de ce:

Mai NuLuLe, esti un parazit care iti iei salariul din banii (taxe si impozite) celor pe care ii numesti „popor de cretini”.
Situatia e inadmisibila in oricare stat civilizat la care nu contenesti sa faci referire, dar cum la astia ca tine marlania si nesimtirea se intrec cu prostia si reaua credinta, nu se asteapta nimeni la un minim gest de demnitate, demisia.

De aceea, in acord cu toate practicile din statele civilizate la care „te raportezi” cand iti convine, trebuie sa vina cineva si sa-ti dea sutul in koor pe care-l meriti.

Daca, dupa aia, oi fi in stare sa convingi vreun privat sa te plateasca pentru Nulitatea ta, atunci e intre tine si ala. Desi, dupa cate am observat pe forum, singura ta vocatie si abilitate pare a fi numaratul scuipatilor lui Huhu.

ValVerde 18-12-2013 - 18:53

„Momentan , este investigat privind originea blazonata si minciunile…”

===

Poate-mi investighezi si mie ciorapii…

ValVerde 18-12-2013 - 18:55

Boul salut a luat-o pe pasune…daca ti-e foame, apleaca-te si rumega…lasa logoreea verbala fara cap si fara coada ca iti accentueaza foamea…

UnUL 18-12-2013 - 19:57

Îmi place cum își dau toți nătângii cu presupusul asupra mea și a situației mele profesionale. Mă amuză copios.

UnUL 18-12-2013 - 20:57

Nu imi place cum își dau toți nătângii cu presupusul asupra mea și a situației mele profesionale. Nu mă amuză copios.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult