Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Legea ANI adoptata in absenta pesedistilor

Legea ANI adoptata in absenta pesedistilor

scris de Ziua Veche
20 Afisari

.Legea privind Agentia Nationala de Integritate a fost adoptata, luni, de Camera Deputatilor, in absenta reprezentantilor PSD, cu 204 voturi “pentru”, doua voturi “impotriva” apartinand liberalilor Tudor Chiuariu si Mihaita Calimente si doua abtineri, ale pedelistului Daniel Oajdea si independentul Tudor Ciuhodaru.

Deputatul PSD Marian Saniuta a sustinut in plenul Camerei ca proiectul Legii ANI este vechi, incomplet si neconstitutional, aratand ca Agentia poate fi folosita ca element de lupta politica. “Asteptam o lege noua si nu un proiect vechi-nou neconstitutional. Nu dorim ca aceasta Agentie de Integritate sa fie folosita, in viitor, ca un instrument de lupta politica. Atragem atentia ca intr-o tara membra a UE , aceasta Agentie, in forma proiectului, poate fi folosita ca element de lupta politica”, a spus deputatul PSD, adaugand: “PSD a venit sa sustina acest subiect, dar nu acest proiect nou-vechi si neconstitutional”.

Daniel Buda (PDL), presedintele Comisiei juridice, a respins criticile aduse de PSD la raportul intocmit la legea ANI si a aratat ca Parlamentul are obligatia de a pune aceasta lege in acord cu decizia Curtii Constitutionale. Buda a subliniat ca deputatii PSD nu au depus, in Comisie, niciun amendament la lege, iar votul dat a fost in unanimitate.

“Va multumesc pentru faptul ca ati raspuns solicitarii de sesiune extraordinara pentru a rezolva o problema scadenta a Romaniei”, a afirmat premierul Emil Boc in plenul Camerei. El a spus ca adoptarea Legii ANI este importanta “in raport cu Romania si cu romanii” si din punctul de vedere al respectarii angajamentelor asumate de Romania la integrarea in UE. “Gestul dumneavoastra poate fi un gest de consolidare a increderii opiniei politice ca demnitarii lucreaza in interes public ca averile pe care le-au dobandit sau le dobandesc sunt in mod legal dobandite si nu se incearca pe cale legala anularea acestui control”, a afirmat Boc. El a amintit ca neadoptarea acestei legi ar pune in pericol Romania atat din perspectiva integrarii in spatiul Schengen, cat si a limitarii absobtiei fondurilor europene. “Sper ca si la Senat va fi aceeasi pozitiei in interes national, indiferent de partidele politice din Parlament”, a conchis Boc.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS