Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Legea ANI refacuta la Camera

Legea ANI refacuta la Camera

scris de Ziua Veche
5 afisari

 

.Deputatii Comisiei juridice au stabilit luni ca demnitarii sa completeze cate o singura declaratie de avere si de interese, ca si pana acum, iar la postarea pe site-ul institutiilor vor fi acoperite adresa, semnatura si codul numeric personal.


“Au fost analizate toate elementele din cererea de reexaminare a preşedintelui Traian Băsescu în cazul Legii ANI. Cred ca un mare castig in Comisa juridica a fost ca s-a trecut la un singur tip de formulare foarte similar cu declaratiile de avere si de interese care au fost valabile pana acum prin simpla anonimizare a adresei, a semnaturii si a codului numeric personal care reprezinta datele private de care facea vorbire Curtea Constitutionala”, a spus Horia Georgescu, secretar general al ANI, citat de Agerpres. El a mai adaugat ca aspectele mentionate in cererea de reexaminare a presedintelui au fost remediate si ANI va putea desfasura activitati eficiente de control si analiza a averii. In Raportul Comisiei au fost incluse aproape toate observatiile presedintelui Traian Basescu cu privire la Legea ANI, inclusiv cea legata de introducerea, in declaratia de interese, a unei rubrici in care vor fi trecute toate contractele pe care demnitarul, sotul, parintii sau copiii majori aflati in intretinere le au cu statul. In plus, au fost reintroduse comisiile de cercetare a averii stipulate si obligativitatea candidatilor la alegerile locale si generale de a-si depune declaratiile de avere si de interese. De asemenea, in termen de trei ani de la incheierea mandatului unui demnitar si nu de un an, cum era prevazut in vechea Lege ANI, se pot demara cercetari. Raportul asupra cererii de reexaminare a Legii ANI va intra in dezbaterea plenului Camerei Deputatilor in aceasta saptamana, apoi va merge la Senat, care este Camera decizionala.

Cititi detalii aici!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult