Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Legea asistenţei sociale, atacată la Curtea Constituţională

Legea asistenţei sociale, atacată la Curtea Constituţională

scris de C.F.V.
2 afisari

Uniunea Social Liberală va ataca la Curtea Constituţională, pe procedură şi pe fond, Legea asistenţei sociale, a declarat, joi, la finalul şedinţei departamentelor PSD, purtătorul de cuvânt al acestora, Lia Olguţa Vasilescu.  

curtea-constitutionala

Curtea Constitutionala

”Pe procedură pentru că votul dat în Parlamentul României a fost şi de această dată fraudulos – pe tabelă a apărut prima oară cifra de 164 de voturi pentru, voturi insuficiente pentru adoptarea acestei legi după care, imediat, la câteva secunde, s-a modificat tabela şi a apărut cifra de 168 de voturi pentru. Practic, este a nu ştiu câta oară, nici nu mai putem contabiliza, când se fură votul parlamentarilor la Camera Deputaţilor şi, evident, dna Roberta Anastase nu păţeşte nimic.(…) Degeaba am făcut plângere la Parchet în cazul legii pensiilor când nu s-a luat niciun fel de măsură şi chiar a primit dna Anastase neînceperea urmăririi penale”

, afirmat senatorul PSD.

Ea a adăugat că noua lege îşi propune o revizuire ”dramatică” de servicii şi beneficii sociale, propune gruparea celor 54 de prestaţii sociale în doar nouă ajutoare sociale şi urmăreşte să reducă cheltuielile cu asistenţa socială, cu 0,8% din PIB până în 2013 ”în condiţiile în care în România oricum aceste cheltuieli erau modeste – 2,8% din PIB faţă de 5% cât este media europeană”.

”Iniţiatorul acestei legi a fost ministrul Lăzăroiu, cel care a recunoscut cu nonşalanţă într-o emisiune de televiziune că nu ştie câţi asistaţi sociali sunt în România, dar cu toate acestea a făcut această lege. Practic, taie ceva din nu se ştie ce pentru că domnia sa nu avea cunoştinţă asupra cifrelor reale a celor asistaţi sociali. Încă nu estimăm impactul catastrofal asupra unei populaţiei sărăcite foarte mult, într-o proporţie de 48% după cum relevă cifrele Eurostat, faţă de 24% cât era gradul de sărăcie la sfârşitul anului 2004”, a punctat purtătorul de cuvânt al departamentelor PSD.

În altă ordine de idei, Vasilescu a reiterat solidaritatea social-democraţilor cu primarul de la Brad, Florin Cazacu şi şi-a exprimat speranţa că Executivul va fi ”mai preocupat de soarta românilor”. ”Practic 10.000 de oameni stau în frig pentru că primarul lor a refuzat să treacă la UNPR şi pentru că acest guvern nu vrea să ajute primarii de altă culoare politică decât cei aflaţi acum în slujba actualei guvernări. (…) Nu se poate vorbi despre probleme de management la Brad din moment ce pentru primarii PDL există bani la Guvern, iar pentru cei ai PSD nu există niciodată. Noi sperăm că primul ministru şi miniştrii din cabinetul său s-au dat tare astăzi cu capul de Zidul Plângerii ca să le vină mintea la cap şi să fie mai preocupaţi de soarta tuturor românilor care iată, în această perioadă se confruntă cu forte multe probleme şi chiar îngheaţă în case de frig în timp ce ei construiesc în continuare săli de sport, piscine, s.a.m.d.”, a adăugat senatorul Olguţa Vasilescu

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult