Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Legea care modifică statutul poliţiştilor, promulgată de Băsescu

Legea care modifică statutul poliţiştilor, promulgată de Băsescu

scris de A.B.
8 afisari

Preşedintele Traian Băsescu a promulgat Legea privind aprobarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului referitoare la modificarea Legii Statutului poliţistului.

politist

foto: kissfm.ro

Preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 107/2011 pentru modificarea Legii nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului. La sfârşitul lunii mai, plenul Senatului a aprobat proiectul de lege care modifică Statutul poliţistului, în sensul că este stabilită vârsta de 60 de ani ca limită până la care poliţiştii pot fi menţinuţi în serviciu. Şi în cazul chestorilor de poliţie se aplică această limită de vârstă, însă, la cerere, aceştia pot fi menţinuţi în serviciu până la vârsta de 62 de ani, dacă starea de sănătate le permite rezolvarea în foarte bune condiţii a atribuţiilor ce le revin. Această prelungire a perioadei de menţinere în serviciu trebuie să primească, anual, aprobarea ministrului Administraţiei şi Internelor. Senatorii au aprobat acest proiect de lege, iniţiat de Guvern, cu 67 de voturi pentru şi o abţinere. Senatul a fost Cameră decizională în acest caz.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult