Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Legea Educatiei incaiera Senatul

Legea Educatiei incaiera Senatul

scris de Ziua Veche
4 afisari

Plenul Senatului dezbate luni proiectul Legii Educaţiei Naţionale şi raportul de admitere cu amendamente întocmit de senatorii PSD şi PNL din Comisia pentru învăţământ, contestat însă de preşedintele acesteia, Mihail Hărdău (PDL), de grupul parlamentar pe care acesta îl reprezintă, precum şi de UDMR.


Liderul grupului parlamentar al PDL, Cristian Rădulescu, a anunţat că luni intenţionează să solicite plenului Senatului retrimiterea proiectului la Comisia de specialitate, întrucât raportul acesteia este “neregulamentar”, nefiind semnat de preşedintele Comisiei, notează Agerpres. El a subliniat că această solicitare a fost înaintată şi marţea trecută Biroului Permanent, însă a fost respinsă, opoziţia având majoritate în forul de conducere al Senatului. La rândul său, preşedintele Comisiei pentru învăţământ din Senat, Mihail Hărdău, a spus că refuză să participela promovarea unei acţiuni politice care alterează principiile fundamentale ale legii educaţiei naţionale”.

Şi liderul grupului parlamentar al UDMR din Senat, Andras Fekete, a anunţat că Uniunea va face tot posibilul ca raportul privind Legea Educaţiei să fie respins de plen. Mai mult, preşedintele UDMR, Marko Bela, a susţinut că Mircea Geoană trebuie să fie demis din funcţia de preşedinte al Senatului, fiindcă a aprobat convocarea Comisiei pentru învăţământ din Senat, fără acordul preşedintelui acesteia şi fără cel al Biroului Permanent, pentru zilele de weekend, încălcând astfel Regulamentul Senatului.

Mircea Geoană consideră că raportul Comisiei a fost depus regulamentar la Biroul Permanent al Senatului. El a susţinut că, în cazul în care Guvernul va continua procedura asumării, legea adoptată în acest fel va fi neconstituţională şi intenţionează să se adreseze din nou Curţii Constituţionale.

Preşedintele PNL, senatorul Crin Antonescu, a afirmat că liberalii intenţionează şi ei să sesizeze Curtea Constituţională în cazul în care premierul Emil Boc va continua angajarea răspunderii pentru Legea educaţiei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult