Ponta îi cere lui Andronescu să nu-l bage în seamă pe Băsescu | Ziua Veche
Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Legea Educaţiei. Ponta îi cere lui Andronescu să nu-l bage în seamă pe Băsescu

Legea Educaţiei. Ponta îi cere lui Andronescu să nu-l bage în seamă pe Băsescu

scris de M.A.
5 afisari

Ponta îi cere lui Andronescu să nu-l bage în seamă pe Băsescu, în ceea ce priveşte Legea Educaţiei. Premierul i-a cerut ministrului să susţină în continuare în Parlament adoptarea Legii care introduce Bacalaureatul profesional.

ponta

Legea Educaţiei. Ponta îi cere lui Andronescu să nu-l bage în seamă pe Băsescu

„Chiar dacă preşedintele din când în când îşi mai doreşte să fie prim-ministru şi nu-i place cum e cu Bac-ul, vă rog să mergeţi în Parlament să susţineţi adoptarea legii pentru a găsi soluţia corectă, aşa cum am făcut-o”, a spus Ponta ministrului Educaţiei, la începutul şedinţei de guvern.

Traian Băsescu a cerut reexaminarea Legii care introduce Bacalaureatul profesional, în sensul eliminării dispoziţiilor prin care se reglementează bacalaureatul profesional, susţinând că insuficienta reglementarea a acestuia este de natură să afecteze calitatea învăţământului şi buna desfăşurare a examenului de Bacalaureat pentru anul viitor.

4 comentarii

BULA 11-10-2012 - 16:11

Vad mi-au fost sterse comentariile la acest articol, pentru ca am spus lucruri despre care pop.ulatia nu trebuie sa stie.

BULA 11-10-2012 - 16:29

Am spus ca exigenta trebuie sa fie mare la intrarea intr-o forma de invatamant (evident ca prin examen de admitere) si pe parcursul anilor de studii, nu la final. Trebuie ca personalul didactic sa respecte niste „proceduri standard”, ca in aviatie, si sa fie verificata activitatea (predare si notare corecta), de echipe de control de la Ministerul Educatiei. Adica ii baga „cu lopata” pe copii la liceu, cu medii umflate in gimnaziu, pe baza „coplatii” parintilor, acolo le dau note „de la maxim in sus” (cu cel putin patru puncte peste cat merita), ca sa iasa liceele bine la procentul de admisi la facultate (la facultatile la care nu se da examen de admitere), si se trezesc ca la bacalaureat jumatate din ei nu pot sa promoveze. Incepand cu clasa a 9-a, copiii sunt invatati sa nu mai munceasca, sa li se dea note doar pe prezenta la ore. Acesti copii sunt ratati si cu greu mai pot fi pusi la munca serioasa (la angajare), dupa un program.

Este ceva incorect in ce am scris ? Sa-mi puneti si sa nu-mi mai stergeti comentariul.

BULA 11-10-2012 - 18:52

Am mai spus ca PSD nu are o politica de dezvoltare a economiei si de creare de locuri de munca (e preocupat cu distrugerile si vanzarea la straini a tot ce s-a creat in trecut de poporul roman), asa ca prefera sa-i tina pe tinerii care termina liceul in facultati la care nu se invata mai nimic. Majoritatea studentilor nu dau pe la cursuri, nu-i intereseaza absolut nimic din ce se invata acolo (nu isi cumpara carti in domeniul respectiv), doar „o freaca” prin baruri si acasa pe Messenger si cu alte chestii pe PC.
Examenele si le cumpara, sau in unele cazuri sunt promovati fara sa stie ceva, doar ca sa nu fie exmatriculati si profii sa ramana fara serviciu.

Nu e corect ce am scris ? Va rog sa va deplasati la cat mai multe universitati si sa verificati (stiti voi cum, daca chiar doriti).

BULA 11-10-2012 - 19:08

De ce la acreditarea si clasificarea facultatilor nu se tine seama de produsul final, de cum sunt de pregatiti absolventii si daca acestia lucreaza in domeniul pentru care statul le-a platit studiile ? Considerati ca e corect ca la acreditare si clasificare sa conteze in principal numarul de sali de curs si dotarile, respectiv dosarele cadrelor didactice („cercetarili” copy/paste) ?
Ce sunt universitatile, institute de cercetare, sau unitati didactice unde se pregateste forta de munca ?
Dumneavoastra va dati seama ca 99% din ce se preda (invata) la o facultate sunt notiuni de baza (clasice), nu chestiuni de ultima ora ?
Cercetarili cadrelor didactice, alea cu care si-au umplut dosarili, unde se aplica ?
De ce se incurajeaza aceasta „schizofrenie” sociala ?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult