Acasa Actualitate-InternaPolitica interna UPDATE. Legea Educatiei. Varianta Opozitiei

UPDATE. Legea Educatiei. Varianta Opozitiei

scris de Ziua Veche
0 afisari

UPDATE, ora 15.35: Biroul Permanent al Senatului a decis, luni, ca raportul întocmit la proiectul Legii educaţiei naţionale să fie returnat Comisiei de învăţământ, urmând ca membrii acesteia să reia discuţiile la articolele adoptate în cursul zilelor de vineri, sâmbătă şi duminică.


Chestorul Senatului Ioan Chelaru (PSD) a precizat că membrii Comisiei de învăţământ vor avea termen până marţi, la ora 12.45, să reanalizeze respectivele prevederi.

Senatorul PSD a adăugat că, marţi, la ora 13.00, va avea loc o nouă şedinţă a Biroului Permanent, în care va fi stabilită foaia de parcurs a acestei legi.

––––––––––––––

Comisia pentru învăţământ din Senat propune, în raportul la Legea educaţiei, ca învăţământul obligatoriu să fie de unsprezece clase, incluzând un an de grupă pregătitoare la grădiniţă, a declarat, luni, vicepreşedintele comisiei, senatorul PSD Ecaterina Andronescu.

„În formula pe care noi am depus-o în raportul comisiei, grupa pregătitoare devine obligatorie şi intră în învăţământul obligatoriu şi rămâne la grădiniţe, ca să nu producem niciun fel de perturbaţii, cu atât mai mult cu cât nu există studii de impact nici în ceea ce priveşte asigurarea infrastructurii şcolare şi a acoperirii cu cadrele didactice ale ciclului în care, eventual, ar urma să intre”, a menţionat Andronescu, într-o conferinţă de presă.

Andronescu a precizat că, în varianta adoptată de comisie, ciclul de învăţământ primar va fi de patru ani, la fel şi ciclul de învăţământ gimnazial.

„După clasa a opta şi după examenele de finalizare a ciclului gimnazial elevii şi familiile lor pot alege una dintre cele două rute posibile, să meargă spre liceu, unde primii doi ani sunt, de asemenea, în interiorul învăţământului obligatoriu sau spre şcoala profesională, de doi ani. Învăţământul obligatoriu este de unsprezece ani”, a ţinut să precizeze Ecaterina Andronescu.

Raportul Comisiei de învăţământ la proiectul Legii educaţiei naţionale a fost depus, luni, la Biroul Permanent al Senatului. Raportul are circa o mie de pagini, cu amendamente admise şi respinse de comisie.

Cei şase senatori PSD şi PNL din Comisia pentru învăţământ au dezbătut Legea educaţiei, sâmbătă şi duminică, în absenţa reprezentanţilor PDL şi UDMR.

Preşedintele Comisiei de învăţământ din Senat, Mihail Hărdău (PDL), a declarat, luni, pentru Mediafax, că finalizarea raportului Legii educaţiei este „un abuz” care trebuie corectat de plen sau de Biroul Permanent al Senatului, susţinând că „emulaţia opoziţiei în comisie este suspect de politizată”.

0 comentariu

FORESKIN 21-03-2010 - 19:37

..eh saracu’ dom’ presedinte… avea dreptate cand cu balaoachesa jornalista…

Nely 22-03-2010 - 16:13

A injurat-o pe o jurnalista care i-a dat telefon sa-l intrebe de averea lui. Pai si eu ii injur pe cei care-mi ofera nu stiu ce produs la telefon cind ma suna in miezul noptii. Stia Gigi ca cea care-l chemase e de la ziarul vostru? Gigi e hartuit de mii de jurnalisti si reporteri e si normal sa se manifesteze asa. Ce sa-ti zic? Ati ajuns asa de mari si tari ca reporterii fara frontiere au dat in lacrimi de dragul vostru si o sa-l dea afara din p.e. pe Gigi. Sunteti de risul lumii. daca intrebati pe orice roman normal la cap va va spune ca reactia lui gigi a fost una normala si ca e bine ca a facut asa.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult