Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Legea Lustraţiei a fost adoptată. Vezi cine va fi lustrat

Legea Lustraţiei a fost adoptată. Vezi cine va fi lustrat

scris de A.H.
1 afisari

Proiectul Legii lustraţiei, care are în vedere interzicerea unor drepturi pentru cei care au făcut parte din aparatul de partid în vremea regimului comunist, a primit marţi votul final al Camerei Deputaţilor – for decizional în acest caz.

foto: Agerpres

Proiectul de lege a fost adoptat cu 167 de voturi pentru, patru abţineri şi niciun vot împotrivă. Proiectul prevede, printre altele, că vor fi lustrate persoanele care au avut funcţii politice de conducere retribuite de PCR, în aparatul central, regional, raional, al Partidului Muncitoresc Român, membrii şi membrii supleanţi ai Comitetului central al PCR, membri ai Consiliului de stat, de miniştri, directorii de editură. Conform votului deputaţilor, nu sunt lustrabile persoanele care au deţinut calitatea de şef al unei misiuni diplomatice sau consulare din străinătate, precum şi persoanele asimilate personalului diplomatic şi consular cu funcţii de conducere în cadrul acestora.

După exprimarea votului, preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie, Doru Mărieş, a afirmat că legea era aşteptată de 22 de ani, şi-a exprimat speranţa ca actul normativ să nu întâmpine probleme la Curtea Constituţională şi a estimat că prin aplicarea legii se vor crea circa 200.000 de locuri de muncă pentru tineri.

‘Aveam datoria, cel puţin pentru generaţia tânără, să nu lăsăm lucrurile neterminate. E o lege care este aşteptată de 22 de ani. A mai fost votată în urmă cu doi ani. Sper ca de data aceasta să nu mai fie probleme la Curtea Constituţională, să se aplice atât cât se poate ea aplica’, a afirmat Mărieş

15 comentarii

Ciu Huhu 28-02-2012 - 16:57

Legea asta e prea putin si prea tirziu, securistii si comunistii si-au atins scopul!

costel 28-02-2012 - 20:21

Niciodata nu e prea tarziu!

digital 28-02-2012 - 22:27

…..să fii prost!

Ciu Huhu 29-02-2012 - 05:42

Pe buna dreptate pe un post TV aceasta lege e numita legea bascaliei nationale!

Ivan 28-02-2012 - 20:11

O lege bifata si doar atat. Este jenant. Directorii de editura ?Marin Preda ar fi fost lustrat, Petre Ghelmez, Mircea Santimbreanu, Romul Munteanu si altii asemenea lor, la fel. Si-asa, de-ar mai fi trait, ar fi avut peste 80 ani, Marin Preda chiar 90….

maria 28-02-2012 - 20:34

iar acest Maries sluga lui basescu silos sustinator al dictaturii actuale! l-as lustra cu mare placere

digital 28-02-2012 - 22:14

hahaha….legea….su-liii….

milosul 29-02-2012 - 22:08

ba da, prost mai esti!!!!!!!!!!!

cetatean 29-02-2012 - 00:09

LA TG JIU DIRECTORUL EXECUTIV AL POLITIEI LOCALE FOST OFITER AL FOSTEI SECURITATI SI-A NENOROCIT ANGAJATII CU ABUZURILE SI ILEGALITATILE COMISE IAR PRIMARUL SE FACE CA NU VEDE NU AUDE SI TACE! ASA CA E BN CA PANA LA URMA ACEASTA LEGE A FOST ADOPTATA!

Cercul 29-02-2012 - 09:01

Tipilor le e frica de moarte de nationalizare. Au pus in lege interzicerea partidelor comuniste, acum nu mai vor ca un partid comunist sa se cuaguleze in Romania. Ei ii cred pe cei tineri deja indoctrinati de capitalism.
Toti astia n-au nimic in cap, nu rezolva nici o problema a omenii si traiesc doar din proprietate, si au toti in comun o frica ancestrala de Rusia.
Nu-i intereseaza problema bolilor, a lipsei energiei, a duratei de viata limitata, cred ca o vor cumpara cand va aparea, dar sa vada sa nu cumva sa fi o solutie libera de plata, si ei sa fie exceptati de la utilizare.
Sa ia in calcul si posibilitatea ca viitorul regim comunist, in legea lui a lustratiei, sa nu le interzica si accesul la functii de profesor!
Pe de alta parte cand se va instaura regimul cu adevarat just(regimul cetatenilor proprietari) nu va fi nici o lege a lustratiei, nemaiexistand alegeri politice.

digital 29-02-2012 - 09:25

era căt pe ce să mă iau de tine,dar mi-am dat seamă cât de abrutizat e singurul tău neuron,care fuge hăituit de o gașcă de căței urlători….
vai de capul tău și de zilele…noastre….

Cercul 29-02-2012 - 11:43

Asta e, ti-a luat comandantul sarcina de a da replici pe forum. Dar acum pentru abaterea savarsita de a abandona carpele sectorului WC, trebuie sa faci raport la comandant sa-ti dea 3 zile de consemn in unitate.

digital 29-02-2012 - 12:16

du-te,cercopitatule la școala aia unde predai sau ai predat,mărește-ți notele,iar apoi șterge-te definitiv din catalog,că tare sărac ești cu duhul,mai faci și speculații politice când te-apucă vria….

cosmin 29-02-2012 - 22:40

la targu jiu e belea cu acest tudor fost ofiter de securitate taie si spanzura la politia locala chiar nu are nimeni cei face

justitiarul 29-02-2012 - 23:22

Intrebare: cei care sunt actualmente pe functii publice de conducere vor intra sub incidenta legii lustratiei? va rog un raspuns concret cine stie! Cazurile inregistrate la Tg Jiu de catre directorul politiei locale sunt foarte grave!!!!!!! INTRATI PE PRO LEX POLITIA LOCALA TG JIU SI VE-TI RAMANE UIMITI DE ABUZURILE SAVARSITE DE CATRE ACEST DIRECTOR FOST OFITER DE SECURITATE! ACEI OAMENI INDURA DICTATURA SI FAPTE DE NEANCHIPUIT INTR- UN STAT DE DREPT IN CARE TRAIM DOAR PTR FAPTUL CA FAC PARTE DIN ACEASTA ORGANIZATIE SINDICALA PRO LEX! S-AR PUTEA FACE UN ADEVARAT SERIAL GEN,,ELODIA,, CU CE SE INTAMPLA IN ACEASTA INSTITUTIE CONDUSA DE ACEST FOST OFITER AL FOSTEI SECURITATI! ASTA SE INTAMPLA CAND LASI ASTFEL DE OAMENI LA CARMA UNOR ASTFEL DE INSTITUTII!!!DEASEMENEA ZIARUL GJ NEWS SPUNE FOARTE MULTE DESPRE ACEST DIRECTOR PE NUME TUDOR ION!MA MIRA FAPTUL CUM DE A AJUNS DIRECTOR EXECUTIV LA O ASTFEL DE INSTITUTIE CU ROL IN APARAREA SIGURANTEI CETATEANULUI,DIN FOST OFITER AL FOSTEI SECURITATI,FOST SEF OPC SI ACTUAL DIRECTOR EXECUTIV AL POLITIEI LOCALE TG JIU! PE ACEASTA CALE RUGAM TOATE INSTITUTIILE ABILITATE ALE STATULUI SA SE AUTOSESIZEZE IN LUAREA MASURILOR CE SE CUVIN PTR INCOPATIBILITATEA FUNCTIEI DETINUTE DE CATRE ACEST DOMN DIRECTOR EXECUTIV AL POLITIEI LOCALE TG JIU TUDOR ION! TLEVIZIUNILE NATIONALE SI PRESA VA RUGAM AUTOSESIZATIVA DESPRE FAPTELE INCREDIBILE PETRECUTE IN POLITIA LOCALA TG JIU! ACESTE FAPTE PETRECUTE ACOLO DEMONSTREAZA CLAR SISTEMUL TOTALITAR,SECURISTO COMUNIST, DICTATORIAL DE CONDUCERE AL UNEI INSTITUTII PUBLICE DE CATRE UN FOST OFITER AL FOSTEI SECURITATI!ASTFEL DE OAMENI NU AU CE CAUTA IN CONDUCEREA UNOR ASTFEL DE INSTITUTII CARE PTR A SCAPA DE RIGORILE LEGII S-A FOLOSIT DE ORICE MIJLOACE DE INFLUENTA INCLUSIV POLITICE FARA CA PRIMARUL MUN TG JIU SA IA ABSOLUT VREO MASURA!!!!!!!! SALVATI POLITIA LOCALA TG JIU!!!!!!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult